Neler Yeni

Ailem ile Konuşmak için En Doğru Zaman?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Ailem bana bilgisayar alacaktı sınavdan çıktıktan sonra benim yaşadığım talihsizliği bilenler bilir neyse 11000 TL'ye pc alacaktım ailemi karşıma aldım konuştum normalde almayacaklarını söylediler ama gayretimin ödüllendirilmesi gerektiğini söylediler. Bu 3 gün önce oldu ve ben ardından ne zaman alacaksınız diye sorduğumda beni terslediler daha okulun açıklanmadı falan da filan da terslediler ve bana bütçe vermediler. Allaha emanet 6-7 bin tl bir pc topladım yardımlarınızla, onlara göstermek istiyorum ama yine terslerler diye korkuyorum. Tercihler 29'unda bitiyor ve ben gaming gecesinde aldırmak istiyorum. Ne zaman konuşmalıyım ailemle?

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Metehan Akyalı
Ailem bana bilgisayar alacaktı sınavdan çıktıktan sonra benim yaşadığım talihsizliği bilenler bilir neyse 11000 TL'ye PC alacaktım ailemi karşıma aldım konuştum normalde almayacaklarını söylediler ama gayretimin ödüllendirilmesi gerektiğini söylediler. Bu 3 gün önce oldu ve ben ardından ne zaman alacaksınız diye sorduğumda beni terslediler daha okulun açıklanmadı falan da filan da terslediler ve bana bütçe vermediler. Allaha emanet 6-7 bin TL bir PC topladım yardımlarınızla, onlara göstermek istiyorum ama yine terslerler diye korkuyorum. Tercihler 29'unda bitiyor ve ben gaming gecesinde aldırmak istiyorum. Ne zaman konuşmalıyım ailemle?
Durumunu bilmiyorum da. İyi bir puan alıp bir yere yerleştiğinizi görünce, bence uygun bir zaman olabilir.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Durumunu bilmiyorum da. İyi bir puan alıp bir yere yerleştiğinizi görünce, bence uygun bir zaman olabilir.
486 puan alacaktım ama kaydırmadan dolayı 380 aldım 400 üstüne alacaklardı ve yerel yerleştirmeyi seçeceğim. İyi liseler var 95-96 ile alan onlara gideceğim ama hala çok iyi bulmuyor.

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
486 puan alacaktım ama kaydırmadan dolayı 380 aldım 400 üstüne alacaklardı ve yerel yerleştirmeyi seçeceğim. İyi liseler var 95-96 ile alan onlara gideceğim ama hala çok iyi bulmuyor.
Dostum üzdün 🙁

T.P.G.

80+ Titanium
Kaydırma yaptığını aanlatıp kitapçığı göstererek cevap anahtarıyla karşılaştırttır onlara. O zaman anlarlar seni

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Metehan Akyalı
Huh, üzüldüm valla 100 puan birden aşşağı düşmüşsünüz. Yani aileniz bu durumu nasıl görür bilmiyorum ama belki yerleştirmeden sonra iyi bir yere giriyorsanız o zaman ideal bir zaman olabilir, gururlanırlar biraz duvarlarını yıkmış olursunuz. Yada onun dışında ergenlik isyanına girebilirsin. 😜

DonanımFikir

Hoşgeldin Ramazan
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
2019 lgsde bende bildiğim soruyu son dakikalarda yanlış yapmıştım aceleden :(
Bence ikna et zaten ailenin durumu iyiyse iş daha kolay
Oyun tasarlayacağım,veya bilgisayardan şu işi yapıp para kazanırım felan diyebilirsin pc sadece oyun için alınmaz heleki bütçe arttıkça

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç kimse benim kadar üzülemez. Düşünsene Ankara Fen Lisesi'ne gidebiliyorken kaydırarak böyle bir okula gidiyorum. İntihar etmeyi düşündüm ama değmeyeceğini anladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

2019 lgsde bende bildiğim soruyu son dakikalarda yanlış yapmıştım aceleden :(
Bence ikna et zaten ailenin durumu iyiyse iş daha kolay
Oyun tasarlayacağım,veya bilgisayardan su işi yapıp para kazanırım felan diyebilirsin PC sadece oyun için alınmaz heleki bütçe arttıkça
Huh, üzüldüm valla 100 puan birden aşşağı düşmüşsünüz. Yani aileniz bu durumu nasıl görür bilmiyorum ama belki yerleştirmeden sonra iyi bir yere giriyorsanız o zaman ideal bir zaman olabilir, gururlanırlar biraz duvarlarını yıkmış olursunuz. Yada onun dışında ergenlik isyanına girebilirsin. 😜
Dostlarım Allah'a şükür bir pc alıyorum o sıkıntı değil ama ne bütçeyi biliyorum ne de ne zaman alınacağını biliyorum. Sistemi topladım 7000'e ama onlara ne zaman alacağını soramıyorum korkuyorum.

AprnHaci

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,175
İsim
Alperen Demirezen
Hiç kimse benim kadar üzülemez. Düşünsene Ankara Fen Lisesi'ne gidebiliyorken kaydırarak böyle bir okula gidiyorum. İntihar etmeyi düşündüm ama değmeyeceğini anladım.
Üzücü ama dünyanın sonu değil en azından ders çıkarmışsındır üniversite sınavında dikkatli olursun

Mergen

80+ Bronze

Dostlarım Allah'a şükür bir PC alıyorum o sıkıntı değil ama ne bütçeyi biliyorum ne de ne zaman alınacağını biliyorum. Sistemi topladım 7000'e ama onlara ne zaman alacağını soramıyorum korkuyorum.
Korkacak bişey yok.Sana zarar verecek değiller :) Tekrardan bir karşına al ve herşeyi baştan tekrar anlat.En son da işte böyle böyle bir pc topladım, nasıl felan de...

DonanımFikir

Hoşgeldin Ramazan
Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,815
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu

Dostlarım Allah'a şükür bir PC alıyorum o sıkıntı değil ama ne bütçeyi biliyorum ne de ne zaman alınacağını biliyorum. Sistemi topladım 7000'e ama onlara ne zaman alacağını soramıyorum korkuyorum.
Onlar zaten düşünmüştür 1 kere bile belirttiysen
eğer hiç söylemediysen iyi bir tercihten sonra söyleyebilirsin
bende talihsiz olay yaşadım fakat tercihlerde P/p (PUAN Performans okula gittim)
İyi bir tercih puanını üzmez ve gecen sene 420 ile fen lisesine gidilebiliyordu bu sene puanlarda düştü
Ve p/p okulları seçebilirsin çok rağbet görmeyen fakat kaliteli liseleri seçebilirsin puanının üstünde yazabilirsin tabi 1 2 taneside puanın altında olsun

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,926
İsim
Metehan Akyalı

Usta korkmana gerek yok. Ne yapacaklar sokağa mı atacaklar seni. Bence kendinden emin bir şekilde durumu ailene anlatıp, doğru düzgün ses tonlarına dikkat ederek konuşabilir, açıklayabilirsin. Şuanda indirim var daha sonra bu fiyata bulamayabiliriz vs. diyebilirsin, sadece oyun değil bundan para kazanma şansım var diyebilirsin.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Korkacak bişey yok.Sana zarar verecek değiller :) Tekrardan bir karşına al ve herşeyi baştan tekrar anlat.En son da işte böyle böyle bir PC topladım, nasıl felan de...
Sınav sonucumun ardından ağladığımda direk bana sarıldılar fln ailem gayet hoş görülüdür. %11 e girdim kötü değil fln teselli ettiler alacağız dediler ama ne bütçeyi biliyorum ne de zamanı.

Onlar zaten düşünmüştür 1 kere bile belirttiysen
eğer hiç söylemediysen iyi bir tercihten sonra söyleyebilirsin
bende talihsiz olay yaşadım fakat tercihlerde P/p (PUAN Performans okula gittim)
İyi bir tercih puanını üzmez ve gecen sene 420 ile fen lisesine gidilebiliyordu bu sene puanlarda düştü
Fen lisesine girebiliyorum ama benden baya baya uzak.

Top Bottom