Neler Yeni

Yardım akım korumalı priz psu'nun patlamasını engeller mi ?

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Hayatımda ilk defa sistem topladım ve öğrendim ki powerboost psu'lar çok patlıyormuş sistemi korkudan çalıştıramıyorum ne yamam gerek patlamaması için akım korumalı priz veya başka bir ürün kullanabilir miyim psu alıcak bütçem henüz yok onun için bir akıl verebilir misiniz ? akım korumalı prizler patlamasını engeller mi hiç bilmediğimden sorma gereği duydum
500 w bir psu kullanıyorum

cengizovic

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
916
İsim
Cengiz Han
Yani akım korumalı prizler genelde elektrik gidip geldiğinde yüksek voltaja karşı dengeyi sağlıyor diye biliyorum. O ayrıca şart.

Psu konusunda; kronik sıkıntılıysa bir an önce değişmeye çalış, anakarttan tut ekran kartına kadar zarar verip yakabilir.
Yani psunun güvenliğini sağlamak için akım korumalı priz yetmeyebilir.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani akım korumalı prizler genelde elektrik gidip geldiğinde yüksek voltaja karşı dengeyi sağlıyor diye biliyorum. O ayrıca şart.

Psu konusunda; kronik sıkıntılıysa bir an önce değişmeye çalış, anakarttan tut ekran kartına kadar zarar verip yakabilir.
Yani psunun güvenliğini sağlamak için akım korumalı priz yetmeyebilir.
sistemi yeni topladım bir sıkıntısı yok ama c4 dedikleri için güvenemedim
kasa : https://www.itopya.com/power-boost-vk-p3302b-500w-argb-strip-usb-30-mid-tower-kasa/

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
600 TL psu + kasamı aldın hocam psu satıp üstüne biraz para koyup yeni psu al ben 650 w psu indirimde 500tl vermiştim
hocam itopya üzerinde hazır bir sistemdi bütçemde kısıtlıydı monitör de almam gerektiği için sonra psu ram ve ssd takviyesi yapmayı düşünüyordum psu diye c4 almışız haberimiz yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
282
İsim
Tufan Kürşat
Bu kadar paranoyak olmaya gerek yok , iyisi de patlayabilir kötüsü de. Bütçeniz oluncaya kadar açın kullanın, bütçe oluşunca da değiştirirsiniz PSU'yu.

Artorias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Mehmet Ergen
hocam itopya üzerinde hazır bir sistemdi bütçemde kısıtlıydı monitör de almam gerektiği için sonra psu ram ve ssd takviyesi yapmayı düşünüyordum psu diye c4 almışız haberimiz yok
en yakın zamanda alın ama ben 4 yıl boyunca markası bile olmayan bir psu kullandım bizim bölgemiz elektrik konusunda çok problemli bir bölgeydi voltaj dalgalanmaları kesilmeler sık sık olurdu hatta pc çalışırken voltaj yükselmiş klimalar yanmış pc bir şey olmamıştı şuan 12. yılında pc hala çalışıyor bir köşede yatıyor

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Akım korumalı priz psu a giren aşırı akımı engeller ancak psu ı zorlayan aslen sistemin psu dan çektiği güçtür. Yani akım korumalı priz psu nun zarar görmesi yada sisteme zarar vermesini engelleyemez.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Akım korumalı priz psu a giren aşırı akımı engeller ancak psu ı zorlayan aslen sistemin psu dan çektiği güçtür. Yani akım korumalı priz psu nun zarar görmesi yada sisteme zarar vermesini engelleyemez.
asıl sıkıntı dalgalanmalar ve aşırı akım sıkıntılı ev bu konuda biraz akım korumalı priz alıp kullanmaya karar verdim en yakın zamanda da psu'yu bütçem olunca değiştiriceğim

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
asıl sıkıntı dalgalanmalar ve aşırı akım sıkıntılı ev bu konuda biraz akım korumalı priz alıp kullanmaya karar verdim en yakın zamanda da psu'yu bütçem olunca değiştiriceğim
Akım korumalı priz aşırı gelen akımı engeller yıldırım düşmesi veya elektrik kesintilerinden sonra gelen ani voltaj yükünde devreyi keser şebekede oluşan 190-260v aralığındaki dalgalanmalara hiçbir etkisi yoktur! Yapacağınız bu alışveriş sadece psikolojik rahatlama olacak bilginiz olsun.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
10 yıl boyunca markasız bir psu kullandım baya elektrik kesintisiyle de karşılaştım ama bir sıkıntı çıkarmadı. En kaliteli psu da sıkıntılı çıkabilir markasız psuyu 10 yıl boyunca da kullanabilirsin. Biraz şans işi desek yanlış olmaz sanırsam. O kadar korkmanıza gerek yok diye düşünüyorum

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
Akım korumalı priz aşırı gelen akımı engeller yıldırım düşmesi veya elektrik kesintilerinden sonra gelen ani voltaj yükünde devreyi keser şebekede oluşan 190-260v aralığındaki dalgalanmalara hiçbir etkisi yoktur! Yapacağınız bu alışveriş sadece psikolojik rahatlama olacak bilginiz olsun.
o zaman yandık desene
Mesaj otomatik birleştirildi:

psu almak yerine yapabilecek hiç mi bir şeyim yok ?

Top Bottom