Neler Yeni

Aklımda ki helal haram konusu

SnareEcho

80+ Silver
arkadaslar merhaba aklımda helal ve haram ile bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim
helal kazan-asgari ücret al-eşine ay basını beklet-cocuguna bakkala yazdır-ailenle otobusle gez-ama huzurlu ol
haram kazan-ne kadar cabalarsan para-eşine istedigini hemen al-cocuguna bakkalı al-ailenle ozel arabalarla gez-ama huzursuz ol
bu olaydan bir türlü cıkamıyorum
Her şeyi haram mı helal mi diye düşünürsen hayatını düzgün yaşayamazsın. Önemli olan yaptığın şeyin sana yakıştığı mı?

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,647
İsim
Taha yücel
arkadaslar merhaba aklımda helal ve haram ile bir sorum var yardımcı olursanız sevinirim
helal kazan-asgari ücret al-eşine ay basını beklet-cocuguna bakkala yazdır-ailenle otobusle gez-ama huzurlu ol
haram kazan-ne kadar cabalarsan para-eşine istedigini hemen al-cocuguna bakkalı al-ailenle ozel arabalarla gez-ama huzursuz ol
asgari ücret helal ne alaka ? fakir olmak demek mi helal demek sen çalıp çırpmadan insan dolandırmadan ticaret yaparsın örneğin kendi işini kurarsın çok para kazanırsın buda helaldir allah çok para kazanmayı mı yasaklamış ? harama bulaşmadan para kazan demiş ticaret sünnetir hem

örnek verdim yukarda mesela
İlerde çok zengin olursun helal yollarla bile olsa çocuğunun sağlınına bir şey olur kendi sağlığın kötü olur aile içi durumların kötü olur gene huzursuz olursun. saçma bir karşılaştırma olmuş

slmbnemıstık

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,199
İsim
kedü
İlgilendiği Kategoriler
Motosiklet 🏍️
O nasıl oluyor hocam. Maaş maaştır. Maaşın helali haramı olmaz. Maaşına haram karışıyorsa asgari ücret olması veya yüksek olması farketmiyor zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

50k maaş alan bir mühendis veya 150-200k alan bir şirket CEO'su haram mı kazanıyor yani? Asgari ücret mi almak lazım illa helal olması için?
hayır anlamadınız eğer işini yaptıgınız calıstıgınız yer haram para kazanıyorsa sizde o paradan maas alıyorsunzu oyle dusunun birde dolaylı yoldan oluyor

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
hayır anlamadınız eğer işini yaptıgınız calıstıgınız yer haram para kazanıyorsa sizde o paradan maas alıyorsunzu oyle dusunun birde dolaylı yoldan oluyor
Tamam ben de aynı şeyi diyorum. Çalıştığın yer haram kazanıyorsa sen asgari ücret alsan bile o para haram oluyor zaten? Senin asgari ücret alman veya çok yüksek maaş alman parayı helal/haram yapmaz. Asgari ücretli de helal kazanabilir 100k maaşı olan makamlı bir personel de helal kazanabilir.

Kara*

80+ Silver
Haram kazanıp huzursuz olan görmedim, anca şu eskiden kanallarda çıkan 15 dakika içinde yazılmış dini konulu rp karakterleri huzursuz olur :D. Bu şartlar altında zaten eninde sonunda borç işine gireceksin veya öteki dediğin şeyler normal artık, üstüne huzur aramaya kalkarsan artık mezarda alırsın galiba. Veya kuru ekmek yerken veresiye defterine borcun kabarmışken bunları düşünüp ihihi mutluyum huzurluyum diyorsan helal olsun. Kazandığın para ne olursa olsun sen kendine göre ayır iyi kötü karar verirsin şu günah bu günah diye işe girersen hiç çıkamazsın.

Bura.K

80+ Silver
Haram daha mantıklı.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
cok paraya illa haram para karışır sen bilmesen bile
Mesaj otomatik birleştirildi:

o doğru yol nasıl oluyor anlatır mısınız?
Az paraya da karışabilir. Bunun sorumluluğu kişidedir. Ayda 200K kazanan uzman bir doktor (özel sektör) haram para mı kazanıyor şimdi? Veya ahlaklı bir şekilde ticaret yapıp milyonlar kazanan bir şirket sahibinin parası haram mı? Aynı şekilde asgari ücret kazanıp işini hakkıyla yapmayan işine hile karıştıran adamın aldığı asgari ücret helal midir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,591
Üyeler
164,531
Son üye
Birkızişte
Top Bottom