Neler Yeni

Aklimi Celen Sorular

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
Hic dusundunuz mu?
Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multeciymisler gibi bakariz?

Neden lokantalarda "Sabahlari sicak corba bulunur" yazar? Corba aslinda soguk mu icilir, sicak corba bir farklilik midir?

Neden otobuste insanlar bir siren sesi duyunca toplu halde sesin geldigi yere bakarlar? Giden aracin ambulans, itfaiye ya da polis araci oldugunu ogrenmek insana ne kazandirir?

Neden internetteki anket sorularinda "Fikrim yok" diye bir sik vardir? Fikri olmayan adam niye gidip fikri olmadigina dair sikki isaretler?

Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya calisiriz? Millet olarak Dunya'da kaybolma kompleksimiz mi vardir?

Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga sola sallanirlar?

Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene "ogretmenim" diye seslenirken, altinci sinifta bir anda "hocam" demeye baslarlar?

Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu goturur" seklinde bir uygulama ile ogrenciler cezalandirilir da "4 dogru bil, bir dogru da bizden" kampanyasi baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine odul verilmez?

Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana cikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir, yoksa ondan cektigimiz icin midir?

Neden dukkanini kapatip giden esnaf kapiya "10 dakika sonra donecegim" yazar? Ne zaman gittigini nasil anlariz?

Televizyona cikan insanlar neden kendilerini Turkiye'deki butun insanlarin izledigini sanirlar? Ornegin: "Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor..."

Neden "Gozlerinden operim" denir? Insan vucudunda opulecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gozunden opmus mudur?

Dugunlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile gobek atilmaktadir? "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sozler esliginde kendinden gecen baska milletler var midir?

Neden bazi kadinlar hem (icini gosteren) beyaz pantolon giyip hem de olayi ortbas etmek icin bir caba harcarlar? Mini etek olayi da buna dahildir...

Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvan gorduklerinde "Inanmiyorum!" derler? Inanilmayacak olan nedir?

Cumartesi ve Pazartesi'nin neden kendi isimleri yoktur?

Iskambil kagitlarinda diger butun kartlar sekillerine uygun isim tasirken, koskoca Vale'ye neden bacak deriz?

Neden Turk insani tanidiklarinin uzerine araba surer? Bu nasil bir sevgi bicimidir?

Neden Turk filmlerinde sevgililer sarildiklarinda ikisinin de yuzu kameraya donuktur?

Neden insanoglu gulerken one dogru egilir? Bir cesit jest midir? Insan egilerek gulunce espri yapan kisi daha mi mutlu olur?

Neden yuruyuslerde "Sol Sol... Sol Sag Sol..." denir?

Neden seyyar saticilar sattigi malin ismiyle oynarlar? "Simit isteyen?" yerine "Ismiydiyeee..." diye bagirmak onlara bir avantaj saglar mi?

Neden astrolog, falci, ruya yorumcusu vs. kadinlarin saclari diken diken kabartilmis vaziyettedir?

"Access Ideal World by Maximum Bonus" cumlesi Turkce midir? Evet Turkcedir! Neden? Cumlede bulunan her kelimenin sonuna ("by" haric) "Card" kelimesini ekleyin: AccessCard, IdealCard, WorldCard, MaximumCard, BonusCard... Yabanci kelimeler kredi kartlarini daha mi cazip yapmaktadir?

Neden trafigin en sikisik oldugu anda muhakkak bir ambulans sireni duyulur?

Neden cimleri sulayan fiskiyelerin hemen hemen hepsi, israr ve hatta inatla sularinin en az yarisini etraftaki kaldirimlara puskurtecek sekilde mevzilendirilir?

Neden basketbol maclarinda yenilen takima 1 puan verilir?

Neden agda ve benzeri reklamlarda kadinlar zaten kil olmayan bacaklarini temizlerler?

Chat kanallarinda "astsubay29_m", "avukat_adana", "ogretmen_37_kars" ve benzeri nick'lere sahip sahislarin karsi cinsi aglarina dusurme oranlari daha mi yuksektir?

Neden Temel fikra boyunca normal bir siveyle konusur da son cumlede Laz sivesini tercih eder?

Neden sarkicilarimiz yurtdisina konsere gittiginde "Cikarma Yapti" diye lanse edilirler? Icimizdeki "Fetih Aski" hic bitmeyecek turden midir?

Insan teni leke tutan bir malzemeden yapilmis olsaydi durumumuz ne olurdu?

Neden bilgisayar acilirken zart zurt sesler cikarir? Teknolojinin geldigi son nokta bu mudur?

Neden otobus muavinleri otobuste kollarini iki yana acip raflara tutunarak yururler?

Neden kulak temizlendikten sonra, kulak temizleyicinin hangi tarafinin daha sari oldugu kontrol edilir?

"Korsan cd", "Korsan kitap", "Korsan dvd" nedir? Bu isi ilk yapan arkadas korsan midir? Turkiye'de "Korsan Kulturu" var midir?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
668
İsim
Ali
Steam
https://steamcommunity.com/id/aliyasiny65/
Steam ID
aliyasiny65
bosver be hocam sorgulamaya gerek yok cko fazla

Montofteam

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
696
İsim
Eren
Hic dusundunuz mu?
Neden bozulan otobusun yolculari bizim otobusumuze aktarildiginda onlara multeciymisler gibi bakariz?

Neden lokantalarda "Sabahlari sicak corba bulunur" yazar? Corba aslinda soguk mu icilir, sicak corba bir farklilik midir?

Neden otobuste insanlar bir siren sesi duyunca toplu halde sesin geldigi yere bakarlar? Giden aracin ambulans, itfaiye ya da polis araci oldugunu ogrenmek insana ne kazandirir?

Neden internetteki anket sorularinda "Fikrim yok" diye bir sik vardir? Fikri olmayan adam niye gidip fikri olmadigina dair sikki isaretler?

Neden her gordugumuz haritada hemen Turkiye'yi bulmaya calisiriz? Millet olarak Dunya'da kaybolma kompleksimiz mi vardir?

Neden ogrenciler ilkogretimin besinci sinifina kadar ogretmene "ogretmenim" diye seslenirken, altinci sinifta bir anda "hocam" demeye baslarlar?

Neden sinavlarda "4 yanlis bir dogruyu goturur" seklinde bir uygulama ile ogrenciler cezalandirilir da "4 dogru bil, bir dogru da bizden" kampanyasi baslatilip zekaya ve riske girme cesaretine odul verilmez?

Neden insanlar kapali bir alandan yagmur yagan alana cikinca kafalarini egerler? Yagmura duyulan saygidan midir, yoksa ondan cektigimiz icin midir?

Neden dukkanini kapatip giden esnaf kapiya "10 dakika sonra donecegim" yazar? Ne zaman gittigini nasil anlariz?

Televizyona cikan insanlar neden kendilerini Turkiye'deki butun insanlarin izledigini sanirlar? Ornegin: "Su anda 70 milyon kisi bizi izliyor..."

Neden "Gozlerinden operim" denir? Insan vucudunda opulecek daha uygunsuz bir yer var midir? Kimse kimseyi gozunden opmus mudur?

Dugunlerde neden "Dom Dom Kursunu" ile gobek atilmaktadir? "Bir avci vurdu beni, bin avci beni yedi" gibi sozler esliginde kendinden gecen baska milletler var midir?

Neden bazi kadinlar hem (icini gosteren) beyaz pantolon giyip hem de olayi ortbas etmek icin bir caba harcarlar? Mini etek olayi da buna dahildir...

Neden bazi kizlarimiz sirin bir hayvan gorduklerinde "Inanmiyorum!" derler? Inanilmayacak olan nedir?

Hocam onu bunu geçte biz neden x i hep tek bırakıyoruz yazık değil mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sürüye yabancı birey girdiği için.

Türkiye'de hizmetin kalitesiz olması artık alışıldık bir şey olduğu için.

Yüksek ses beklenmedik anda geldiği için dikkat çekebilir. Hayatta kalma içgüdülerini tetikleyebilir. Diğer yandan çocukken ambulans duyulduğunda yengem vs. "Allah şifa versin" derdi. Yani Anadolu insanının kültürel toplumsal dayanışma yapısından dolayı olabilir.

Genel olarak insanlıkta varoluşsal sıkıntılar vardır. Bu konuda iyi bir noktaya değindin.

Neden insanlar birbirlerine sarilinca saga sola sallanirlar
Annemiz bizi severken, beslerken yani hayatta kalmamızı sağlarken sallardı. Gerçi hala sallar. Ondan olabilir. Güvenli alanı, güvenli ilişkiyi o sallama ile ilişkilendirmişizdir.

"Sen yalan söylesen de gözlerin gerçeği söyler" ifadesinden de anlayacağımız üzere gözler iç dünyamızı, gerçekliğimizi, duygularımızı dışarı yansıttığımız önemli bir yerdir. "Gözlerini öperim" bu bağlamda "Senin iyi ve kötü taraflarını biliyorum ve her halinle seviyorum, değer veriyorum." anlamı taşıyor olabilir.

Neden Turk insani tanidiklarinin uzerine araba surer? Bu nasil bir sevgi bicimidir?
Bu sevgi biçimi bir şaka durumudur. Ha eşek şakasıdır orası ayrı. Diğer bir yandan içimizdeki "öldürme/vahşet/yok etme/thanatos/ölüm" içgüdüsünü süblime ettiğimiz bir şaka da olabilir.

Neden seyyar saticilar sattigi malin ismiyle oynarlar? "Simit isteyen?" yerine "Ismiydiyeee..." diye bagirmak onlara bir avantaj saglar mi?
Dikkat çekmek. Dikkat = daha fazla satış

Neden astrolog, falci, ruya yorumcusu vs. kadinlarin saclari diken diken kabartilmis vaziyettedir?
Gerçeklere o kadar vakıftır ki delirme noktasına gelmiştir algısından dolayı olabilir.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Hic dusundunuz mu?
bakmam
sabah saatlerinde direkt ocak ateşinden çıktığı için gün içerisinde aynı sıcaklığı koruyamayabiliyor o yüzdendir
hiç bir şey kazandırmaz ama belki bir yakını olabileceğini düşünerekten bakabilir, geriye kalan belli bir kısım ise aksiyon arıyordur.
fikri olmadığı için o şıkkı işaretler.
evet olabilir
ısınmak için
büyüdüklerini anlarlar ve genel kitle ise lise ağzı konuşur
kimse düşünmemiştir
ondan çektiğimiz içindir.
civara sorabilirsin
tamamen prodüksiyon
göz öpülecek uygunsuz bir yer değildir. ehm.
sanmıyorum bu özellik sadece bizim millete ilişiktir.
tamamen odak noktası olmak için
ilk defa o kadar şirin bir hayvan görmüş olabilir.
biri cuma'nın ertesi günüdür, diğeri pazar'ın ertesi günüdür bu yüzden ertelemekten gelir
Iskambil kagitlarinda diger butun kartlar sekillerine uygun isim tasirken, koskoca Vale'ye neden bacak deriz?
bu konu hakkında bilgim yok iskambil oynamıyorum.
onu korkutmaktır.
Neden Turk filmlerinde sevgililer sarildiklarinda ikisinin de yuzu kameraya donuktur?
neden dönük olmasin belki dublör oynuyo asıl aktör arkada uygunsuz hareketler yapıyodur.
Neden insanoglu gulerken one dogru egilir? Bir cesit jest midir? Insan egilerek gulunce espri yapan kisi daha mi mutlu olur?
eğer aşırı komik bir şeyse belki mimikleri gizlemek için olabilir.
Neden yuruyuslerde "Sol Sol... Sol Sag Sol..." denir?
sol soldur sağ sağdır ben solcuyum arkadas
ilgi çekip ticari zeka kullandıklarını düşünürler ki bence bu da bir pazarlama stratejisidir.
c.c carpmıstır
"Access Ideal World by Maximum Bonus" cumlesi Turkce midir? Evet Turkcedir! Neden? Cumlede bulunan her kelimenin sonuna ("by" haric) "Card" kelimesini ekleyin: AccessCard, IdealCard, WorldCard, MaximumCard, BonusCard... Yabanci kelimeler kredi kartlarini daha mi cazip yapmaktadir?
milletimiz genel olarak yabancı içerikleri beğenir.
Neden trafigin en sikisik oldugu anda muhakkak bir ambulans sireni duyulur?
muhakkak ki bir olay olmuştur o yüzden trafik kilittir. ya da tek çare akşam trafiği olmuştur.
Neden cimleri sulayan fiskiyelerin hemen hemen hepsi, israr ve hatta inatla sularinin en az yarisini etraftaki kaldirimlara puskurtecek sekilde mevzilendirilir?
mühendislik hatasıdır
Neden basketbol maclarinda yenilen takima 1 puan verilir?
özür babında olabilir

Neden agda ve benzeri reklamlarda kadinlar zaten kil olmayan bacaklarini temizlerler?
shop yapilmistir
Chat kanallarinda "astsubay29_m", "avukat_adana", "ogretmen_37_kars" ve benzeri nick'lere sahip sahislarin karsi cinsi aglarina dusurme oranlari daha mi yuksektir?
genelde orta yüksek yas kesimini hedef alıyordur ondandir bizim orta yüksek yas kesimi biraz saf
Neden Temel fikra boyunca normal bir siveyle konusur da son cumlede Laz sivesini tercih eder?
laz olduğu içindir
Neden sarkicilarimiz yurtdisina konsere gittiginde "Cikarma Yapti" diye lanse edilirler? Icimizdeki "Fetih Aski" hic bitmeyecek turden midir?
demek ki bitmeyen türdenmiş
Insan teni leke tutan bir malzemeden yapilmis olsaydi durumumuz ne olurdu?
ben bataklık olurdum :D
Neden bilgisayar acilirken zart zurt sesler cikarir? Teknolojinin geldigi son nokta bu mudur?
seni selamlar.
Neden otobus muavinleri otobuste kollarini iki yana acip raflara tutunarak yururler?
denge korumak için yolculara çarpmamak için
Neden kulak temizlendikten sonra, kulak temizleyicinin hangi tarafinin daha sari oldugu kontrol edilir?
iyi temizlenmemişse bir daha temizlenir
"Korsan cd", "Korsan kitap", "Korsan dvd" nedir? Bu isi ilk yapan arkadas korsan midir? Turkiye'de "Korsan Kulturu" var midir?
bu işi ilk yapan kişi jack sparrow'dur.

wpa_supplicant

80+ Silver
En İyi Cevap
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bakmam

sabah saatlerinde direkt ocak ateşinden çıktığı için gün içerisinde aynı sıcaklığı koruyamayabiliyor o yüzdendir

hiç bir şey kazandırmaz ama belki bir yakını olabileceğini düşünerekten bakabilir, geriye kalan belli bir kısım ise aksiyon arıyordur.

fikri olmadığı için o şıkkı işaretler.

evet olabilir

ısınmak için

büyüdüklerini anlarlar ve genel kitle ise lise ağzı konuşur

kimse düşünmemiştir

ondan çektiğimiz içindir.

civara sorabilirsin

tamamen prodüksiyon

göz öpülecek uygunsuz bir yer değildir. ehm.

sanmıyorum bu özellik sadece bizim millete ilişiktir.

tamamen odak noktası olmak için

ilk defa o kadar şirin bir hayvan görmüş olabilir.

biri cuma'nın ertesi günüdür, diğeri pazar'ın ertesi günüdür bu yüzden ertelemekten gelir

bu konu hakkında bilgim yok iskambil oynamıyorum.

onu korkutmaktır.

neden dönük olmasin belki dublör oynuyo asıl aktör arkada uygunsuz hareketler yapıyodur.

eğer aşırı komik bir şeyse belki mimikleri gizlemek için olabilir.

sol soldur sağ sağdır ben solcuyum arkadas

ilgi çekip ticari zeka kullandıklarını düşünürler ki bence bu da bir pazarlama stratejisidir.

c.c carpmıstır

milletimiz genel olarak yabancı içerikleri beğenir.

muhakkak ki bir olay olmuştur o yüzden trafik kilittir. ya da tek çare akşam trafiği olmuştur.

mühendislik hatasıdır

özür babında olabilir

shop yapilmistir

genelde orta yüksek yas kesimini hedef alıyordur ondandir bizim orta yüksek yas kesimi biraz saf

laz olduğu içindir

demek ki bitmeyen türdenmiş

ben bataklık olurdum :D

seni selamlar.

denge korumak için yolculara çarpmamak için

iyi temizlenmemişse bir daha temizlenir

bu işi ilk yapan kişi jack sparrow'dur.
cevaplariniz gercekten cok tatmin edici vakit ayirip cevapladiginiz icin tesekkur ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,027,562
Üyeler
162,836
Son üye
Enis çiçek
Top Bottom