Bi kaç programlama oyun satış takibi falan yani iş oyun ve programlama gibi bişey programlama öyle çok yüksek değil yeni yemi ufak ufak işte
Anladım. Genel olarak oyun bilgisayarı alacaksan hele 17.3 alacaksan sana ufak bir şey ekleyeyim
Hocam 1 yıldır kullanıyorum. Sorunu yok ama satmak istiyorum, sebeplerim markadan bağımsız sadece bir kullanıcı deneyimimi paylaşayım (neredeyse tüm gaming notebooklarda var)
İlk sene evdeydim ve online eğitim yüzünden aşırı boş vaktim oluyordu , çok fazla oyun oynadım(monster abra a7 11.3.5) neyse online eğitimde taş gibiydi ve bana zerre sorun çıkarmadı. Witcher 3 bitirdim, 400 saat 500 saat valo 300 saat kadar csgo oynadım , yanında forza vs de oynadım her neyse kısaca oyunda taş gibiydi soğutması da iyiydi sıfır sıkıntı.
Geldim İstanbul'a artık üniversitede 2. Sınıf olduğumdan zerre vaktim yok oyun için hatta hepsini sildim ama şöyle bir sıkıntım var :
Kütüphaneye gidiyorum ve kitaplar ortalama 2 kg oluyor. Tablet ve tablet araçlarım 1 kg civarı oluyor , bilgisayar ise 2.5 kg olduğu için ve şarjı sadece 3 saat kadar gittiğinden gidip adaptörü de alıyorum (ortalama 800 gr)
Hop çantam oldu 6 kg , bu da bana aşırı sorun yaratıyor bir öğrenci olarak. Demem o ki sürekli bilgisayarına taşımak zorunda kalacaksan bu dezavantajları da düşünmen lazım. Ben sırf bu yüzden laptopumu ikinci elden satıp m1 çipli MacBook alacağım.
Bu dediklerim genel olarak gaming notebook lar hakkında sırf monster ya da herhangi bir marka değil.
Yanş portatif ve taşınabilirlik açısından çok geride 17.3 ve gaming cihazlar.
Bunu bilerek alın lütfen , şimdiden hayırlı olsun.