Neler Yeni

Çözüldü✓ Aliexpressten ilk defa klavye siparişi verdim ama

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Furkan
Böyle yazı yazıyor sizce para iadesi alayımmı dün teslimatı bekliyor diyordu şimdi gümrük diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Böyle yazı yazıyor sizce para iadesi alayımmı dün teslimatı bekliyor diyordu şimdi gümrük diyor
Ne yapayım sizce ne yapmam lazım yada

Ne yapayım sizce ne yapmam lazım yada
Sıkıntı teşkil eden bir durummu

Ekler

• IMG_20230428_131335.jpg
    IMG_20230428_131335.jpg
    116.3 KB · Hit: 144

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyun, Kişisel Bakım
Instagram
https://www.instagram.com/abdulkadir_1998
Twitter
AbdulKadir_1998
Ben aliexpresten alışveriş yapmadım fakat ürünün gümrükte kontrol edilmesi doğal bir süreç. İnceliyorlar ürünü sonuçtan bir şey çıkacağını sanmıyorum rutin bir denetleme ama gümrük vergisi çıkar orası kesin.

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Furkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben aliexpresten alışveriş yapmadım fakat ürünün gümrükte kontrol edilmesi doğal bir süreç. İnceliyorlar ürünü sonuçtan bir şey çıkacağını sanmıyorum rutin bir denetleme ama gümrük vergisi çıkar orası kesin.
220tl verdim zaten daha kaç tl vermem lazım

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
Aliexpress önceden hepsini toplu şekilde alıyor diye biliyorum Gümrük vergilerini.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
verdiyseniz eğer problem olmaz ürünü incelerler elektronik olduğu için tehlike arz ediyor etmiyor gibisinden. İnceleme bittiğinde ürünü size yollarlar

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Furkan
verdiyseniz eğer problem olmaz ürünü incelerler elektronik olduğu için tehlike arz ediyor etmiyor gibisinden. İnceleme bittiğinde ürünü size yollarlar
Uçakla geldi nakliye noktasına vardı diyordu şimdide gümrükte yazınca şaşırdım

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Gelen her ürün genelde gümrük incelemesine girer bazı ürünleri çok kaale almıyorlar ufak tefek olanları direkt incelemeden yolluyorlar ama genelde elektronik ürünler de inceleme oluyor çünkü dediğim gibi kontrol edilmesi gerekiyor tehlikeli açısından. Bazen o sistem geriden geliyor belki de çoktan onaylanmış kargoya verilmiştir yani bir problem çıksaydı zaten ararlardı sizi. Bekleyin ürününüz gelir

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Furkan
Gelen her ürün genelde gümrük incelemesine girer bazı ürünleri çok kaale almıyorlar ufak tefek olanları direkt incelemeden yolluyorlar ama genelde elektronik ürünler de inceleme oluyor çünkü dediğim gibi kontrol edilmesi gerekiyor tehlikeli açısından. Bazen o sistem geriden geliyor belki de çoktan onaylanmış kargoya verilmiştir yani bir problem çıksaydı zaten ararlardı sizi. Bekleyin ürününüz gelir
Hocam tr de 20 kişi almış hepsinede gitmiş ama şimdi okuldan geldiğim için biraz telaşa kapıldım

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Telaşa kapılcak bir şey söz konusu değil yurt dışından gelen ürünlerin kontrolü şarttır zaten. Aliexpresten ürün almadım ama çok ürün sattım bazen kargoladığım ürün kayboluyordu para iadesi her türlü iade ediliyordu. Yani ürününüz gelse de gelmese de para iadesi alabilirsiniz ürününüz 1 hafta içinde kapınıza gelir diye tahmin ediyorum.

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Furkan
Telaşa kapılcak bir şey söz konusu değil yurt dışından gelen ürünlerin kontrolü şarttır zaten. Aliexpresten ürün almadım ama çok ürün sattım bazen kargoladığım ürün kayboluyordu para iadesi her türlü iade ediliyordu. Yani ürününüz gelse de gelmese de para iadesi alabilirsiniz ürününüz 1 hafta içinde kapınıza gelir diye tahmin ediyorum.
İnşallah öyle olur gelsinde yeni klavyemlr oynayım

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Korkacak bir şey yok. Rutin gümrük muayenesi. Kutuyu açıp değerini araştırıyorlar ve kutuya zarar verip ticari amaçla kullanımını engelliyorlar. Aliexpress sipariş esnasında vergi ödemediysen kapıda vergisini ödeyip öyle teslim alacaksın. Eğer ödediysen, bir miktar gümrük muayene tutarı çıkacak. En son 25-30lira kadar birşeydi.

ANtiQ08

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Furkan
Korkacak bir şey yok. Rutin gümrük muayenesi. Kutuyu açıp değerini araştırıyorlar ve kutuya zarar verip ticari amaçla kullanımını engelliyorlar. Aliexpress sipariş esnasında vergi ödemediysen kapıda vergisini ödeyip öyle teslim alacaksın. Eğer ödediysen, bir miktar gümrük muayene tutarı çıkacak. En son 25-30lira kadar birşeydi.
Gümrük niye 25-30tl bir daha para istiyor ben onu anlamadım ben mi muayene ettiriyorum

Top Bottom