keycap leri kendi tr düzenine göre değiştirirsin sonra yazılımından hangi tuşta hangi harf ya da başka şey varsa ona göre değiştirirsin o şekilde çalışırMerhaba bu klavyeyi aldım ama almanca dizilimi mevcut tuşları normal şekilde takarsam normal kullanabilir miyim?
keycap leri kendi tr düzenine göre değiştirirsin sonra yazılımından hangi tuşta hangi harf ya da başka şey varsa ona göre değiştirirsin o şekilde çalışır
Kullanabilirsin sorun olmaz, işletim sisteminin klavye dili neyse sen yazarken ona göre yazar.
Teşekkür ederim yani tuşları normal takarsam aula gibi tuş dizilimi oluyor şu haliyle bile y’ye bassam Z olarak algılıyor o zaman değil mi sistem dili Türkçe oldığu içinBilgisayarda saat tarihin yanında TR yazdığı sürece Türkçe klavye gibi kullanılıyor olması lazım. Bende bazen DE yazıyor TR'ye çevirince Türkçe klavye gibi kullanıyorum.
evetTeşekkür ederim yani tuşları normal takarsam aula gibi tuş dizilimi oluyor şu haliyle bile y’ye bassam Z olarak algılıyor o zaman değil mi sistem dili Türkçe oldığu için
Çok sağol hocam
rica ederimÇok sağol hocam