Alt Tab yapınca düşen GPU kullanımı

Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşımın sisteminde oyundayken Alt Tab yaptığımızda GPU kullanımı sabit kalmıyor. %5 - 60 %17 %70 vs.. sürekli değişmektedir. Genellikle düşüp artmaktadır. Oyun içerisinde de bu şekilde devam etmektedir. Biraz araştırma sonucunda Alt Tab yapıldığında Harici ekran kartına geçiş yapabildiğini öğrendim. Doğru mu değil mi tam emin değilim. Bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Kullanılan sistem;
Anakart = ASUS B450 PRO GAMING
GPU = ASUS ROG STRIX RX580 T8G Gaming
CPU = Ryzen 5 2600

Doğru değil, harici ekran kartı zaten senin sistemine taktığın ekran karttır, dahili olandan söz etsen bile senin işlemcinin içerisinde dahili grafik birimi yok. Tüm görüntüyü ekran kartından alıyorsun.

Doğru değil, harici ekran kartı zaten senin sistemine taktığın ekran karttır, dahili olandan söz etsen bile senin işlemcinin içerisinde dahili grafik birimi yok. Tüm görüntüyü ekran kartından alıyorsun.
Teşekkür ederim bro. Sorunun nedenini biliyor musun?

Maalesef onu anlayamadım. Oyun içinde nasıl daha düşük kullanmaya başlıyor onu hiç anlamadım. Kullanması lazım yani.
Anlık düşüp tekrardan artıyor. Stabil kalmıyor nedense.

FPS düşüşleri yaşıyor musunuz peki?
FPS'de herhangi bir sıkıntı olmuyor. Alt tab yapıldığında açık olan oyun sanki çalışmıyormuş gibi gösteriliyor, görev yöneticisinden bakıldığında. Örneğin oyundayken anlık GPU kullanımı düzensiz olmasına rağmen, bir anda alt tab yapıldığında %55 kullanıyorsa hemen %20'lere düşüyor. Yarın detaylı bir videosunu paylaşacağım. Ben kendi sistemimde oyundayken GPU kullanımının stabil olduğunu gözlemledim. Hiçbir şekilde Alt tab yapıldığında bu değer değişmiyor. Bunun yanı sıra GPU kullanım değerini bildiğimden dolayı başka GPU gerektirecek işlemlerimi ona göre yapabiliyorum.

FPS'de herhangi bir sıkıntı olmuyor. Alt tab yapıldığında açık olan oyun sanki çalışmıyormuş gibi gösteriliyor, görev yöneticisinden bakıldığında. Örneğin oyundayken anlık GPU kullanımı düzensiz olmasına rağmen, bir anda alt tab yapıldığında %55 kullanıyorsa hemen %20'lere düşüyor. Yarın detaylı bir videosunu paylaşacağım. Ben kendi sistemimde oyundayken GPU kullanımının stabil olduğunu gözlemledim. Hiçbir şekilde Alt tab yapıldığında bu değer değişmiyor. Bunun yanı sıra GPU kullanım değerini bildiğimden dolayı başka GPU gerektirecek işlemlerimi ona göre yapabiliyorum.
FPS de düşmüyorsa bu bir sorun sayılmaz ki. Takmayın böyle şeyleri hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,550
Üyeler
188,951
Son üye
magdurbiri
Geri