Neler Yeni

Altyapı Çektirmek/Port açtırmak

alixcan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
alican ekinci
bende yaklaşık 10 12 yıldır adsl kullandım 8 mbps.canıma tak etti ttelekom müdürlüğüne gittim btk dan her hafta şikayet kaydı oluşturdum 5-6 ay sürdü bu durum. en sonunda beni aradılar sizin oraya yeni saha dolabı takılcak dediler. sizde müdürlüğe bi uğrayın en iyisi bi sorun soruşturun sizin oraya saha dolabı takılcakmı diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yakın çevredeki sokaklarda herkes vdsl kullanıyor. Hatta bir apartmanda fiber dahi mevcut
benimde karşımızdaki sitede fiber vardı gittim müdürlüğe bize adsl veriyorsunuz 20 metre ileride insanlar fiber kullanıyor dedim. bu işin peşini bırakmayın bi sorun sizin oralara saha dolabı takılcakmı diye

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Engine
pendiğin çoğu mahallesine 2021 başlarında vdsl geldi zaten.arkadaşa gelmemesi tuhafıma gitti
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben güllübağlar mahllesinde oturuyorum 2021 yılının başlarında pendiğin çoğu yerine vdsl geldi saha dolabı taktılar sizin oraya nasıl gelmedi hayret ettim doğrusu
Hocam Altyapım VDSL(63Mbps) zaten,Ben Fiberi Bekliyorum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,933
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
ben yaklaşık her ay 2-3 kere darlayarak bi alt sokaktaki fiber kutudan kablo çektirtmiştim 3 ay içinde tüm herşeyi hazırladılar vs
sonunda fiber geldi diye sevinirken işim başka bir şehire düştü ve taşınmak zorunda kaldım

şimdi oturduğum bina gene iyi kötü vdsl ama port yok XD bi 3-4 ayda burada cebelleşirsem belki bir şeyler yaptırabilirim

binadaki katlar 2 ye bölünmüş durumda evin elektirik faturası vs ortak geliyor yani (aşırı saçma)

ortak bir internet bağlatılmış durumda ama ortak olunca işte sorun oluyor komşulardan bir tanesi 7/24 indirme yapıyor sanırım ne zaman modemi restartlasam hız 50 mbps ye fırlıyor 10-20 dakika sonra gene 10-20 ye düşüyor oyunlarda vs pingim çıkıyor XD

trdeki altyapı olayları vs kıyamet

veppi

80+
ben yaklaşık her ay 2-3 kere darlayarak bi alt sokaktaki fiber kutudan kablo çektirtmiştim 3 ay içinde tüm herşeyi hazırladılar vs
sonunda fiber geldi diye sevinirken işim başka bir şehire düştü ve taşınmak zorunda kaldım

şimdi oturduğum bina gene iyi kötü vdsl ama port yok XD bi 3-4 ayda burada cebelleşirsem belki bir şeyler yaptırabilirim

binadaki katlar 2 ye bölünmüş durumda evin elektirik faturası vs ortak geliyor yani (aşırı saçma)

ortak bir internet bağlatılmış durumda ama ortak olunca işte sorun oluyor komşulardan bir tanesi 7/24 indirme yapıyor sanırım ne zaman modemi restartlasam hız 50 mbps ye fırlıyor 10-20 dakika sonra gene 10-20 ye düşüyor oyunlarda vs pingim çıkıyor XD

trdeki altyapı olayları vs kıyamet
Oyunlarda ping den kafayı yemeye başladım. Bizim evin yanında yeni apartman olduğu için fiber çektiler ama bizim ki müstakil diye getirmediler. Nerelere dilekçe yazarak buna bi çözüm bulabiliriz. Hakkımız olan fiberi nasıl çektirebiliriz? Aramızda 20 metre yok, ama yapmıyorlar hemde

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan
Güncelleme;

An itibariyle Telekom'un müdürlüğüyle sorunumu birebir olarak görüştüm ve hiçbir sonuç alamadım. Bulundugum sokağın VDSL destekledigini fakat port bulunmadığını belirtti. Çok fazla talep olduğundan dolayı da ne zaman yenisi açılır bir tarih veremedi.

Çalışmalar öncelik sırasıyla;
1) Hiç internet alamayan
2) İnternet alan fakat port bulunmayan
3)Fiber ihtiyacı olan

Bölgeler olarak sıralanmış şirkette. Böyle belirtildi. Yani daha yıllarca bekleyeceğim kanısındayım. Tek çözüm taşınmak gibi duruyor. En kötü ihtimalle birinin taşınmasını bekleyip portuna çökeceksiniz.

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dostlar selamlar;

Yaklaşık 10-15 yıldır Telefon üzerinden bakır kablo vasıtasıyla ADSL internet kullanıcısıyım. Malum olan ADSL internet hız ve problemlerinden kaynaklı artık sabır sınırıma dayandım. Uzun süre TTnet abonesiydim sonrasında daha iyi bir internet bulana kadar taahhutsuz devam edebileceğim Millenicom şirketinden servis almaya başladım. VDSL hizmetinden yararlanmak için başvuru bıraktığımda boşta port olmadığını, bulunduğunda haber vereceklerini söylediler. Bu konuşma 1.5 yıl öncesine dayanıyor. Anladım ki birinin internetini kapatması gerekiyor benim alabilmek için. Yeni port açmıyorlar. Sizin de bileceğiniz üzere yıl 2022, bu devirde kimse internetini kapatmaz.

50 metre ötemde bulunan Superonline merkezine problemimi ilettim. Fakat ADSL harici bir hizmet alamayacağımı söylediler, diğer bütün şirketler gibi...

İstanbul ili Pendik ilçesinde ikamet ediyorum. Metropolde yaşamama rağmen ne bir çalışma gördüm ne de bir destek. Telekoma gidip altyapi basvurusu yapsam da yillarca bekleyeceğim kanaatindeyim.

Sizler nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz? Superbox tarzı harici modem fiyatları çok uçuk... Kotalı paketleri de bana yetmez. Lütfen onlardan bahsetmeyin hiç.
İstanbul küçükçekmece deyim 1.5 senedir port bekliyorum :(
Mahallemdeki Ahmet amcam ölecekte ona fatura gelecekte kızına bilgilendirme gidecekte kızı bu fatura neden gelmiş deyip te tt ye gidip iptal ettirecekte sonra benim bekleyişimi görüp sıraya alacaklarda artık düşünmüyorum gelirse gelir gelmezse gelmez kafasındayım.

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan
İstanbul küçükçekmece deyim 1.5 senedir port bekliyorum :(
Mahallemdeki Ahmet amcam ölecekte ona fatura gelecekte kızına bilgilendirme gidecekte kızı bu fatura neden gelmiş deyip te tt ye gidip iptal ettirecekte sonra benim bekleyişimi görüp sıraya alacaklarda artık düşünmüyorum gelirse gelir gelmezse gelmez kafasındayım.
Öldüğü zamanı takip, et kızına sen söyle, portu kap.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,679
İsim
marilyn
Oyunlarda ping den kafayı yemeye başladım. Bizim evin yanında yeni apartman olduğu için fiber çektiler ama bizim ki müstakil diye getirmediler. Nerelere dilekçe yazarak buna bi çözüm bulabiliriz. Hakkımız olan fiberi nasıl çektirebiliriz? Aramızda 20 metre yok, ama yapmıyorlar hemde
sürekli ara twitterdan mesaj at istedikleri zaman yapıyorlar

wache2k

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
250
İsim
Furkan
Konu Güncellemesi:

2 yıllık bekleyiş ve onca çabanın ardından sonunda boşa çıkan bir port bulmuş olmam dolayısıyla internet servis sağlayıcımın haberi üzerine VDSL internete geçiş sağladım. Dünya varmış diyorum. Sürünmüşüz onca sene valla.

Top Bottom