Neler Yeni

ALTYAPIM FİBER DESTEKLİYOR MU?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Evdeki modemi taktığımız yerde küçük kutu yok ama. O yüzden sordum bende.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşyerinde ki aynen böyle ancak evde ki direkt bağlı.
Evdekini fotoğraf çekip atabilir misin?

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Anladım senin evdeki altyapın wan girişine küçük cihaz olmadan kablo giriyorsa fttb idir 100 mbps alabilirsin dsl girişine giriyorsa eğer vdsldir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Rick Grimes
Benimkisi WIFI 5 model bir modem. ONT cihazından modeme bağlantı yapılıyor. Yanlışım yoksa WIFI 6 da direkt modeme bağlanıyor fiber optik kablo.
Bizim binaya da fiber yeni geldi, wifi 6 destekli modem verdiler ama ont cihazı hâlâ var. Fiberoptik kablo direkt modeme bağlanmıyor, ont ye bağlanıyor.

heraishere

80+ Bronze
Evdekini fotoğraf çekip atabilir misin?
Tabi bi 1 2 saate atayim size.

Anladım senin evdeki altyapın wan girişine küçük cihaz olmadan kablo giriyorsa fttb idir 100 mbps alabilirsin dsl girişine giriyorsa eğer vdsldir.
Evet 100 mbps alıyorum zaten halihazırda. Binaya kadar fiber çekildiğinden eminim ancak dairelere ne çektiler onu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Güldürennet'ten ve Netbone'den sorgu yapabilirsiniz.
Güldürennet'te Gpon var ve yeşil ise fiber.
Netbone'de gpon yazarsa fiber; fiber v2 yazarsa binaya kadar fiber, eve kadar vdsl. Bakır yazarsa düz vdsl.

heraishere

80+ Bronze
Burdan sorgu yapıp sonucu atar mısınız?

Güldürennet'ten ve Netbone'den sorgu yapabilirsiniz.
Güldürennet'te Gpon var ve yeşil ise fiber.
Netbone'de gpon yazarsa fiber; fiber v2 yazarsa binaya kadar fiber, eve kadar vdsl. Bakır yazarsa düz vdsl.
Hocam görsel altta alttaki arkadaşın attığı siteden baktım.

Sanırım dediğim gibi binaya kadar fiber, dairelere bakır kablo geliyor.

Peki türktelekom ile görüşürsek dairelere de fiber çekerler mi? Eğer durum dediğim gibiyse.

Ekler

• Screenshot_20240601-161010_Chrome.jpg
    Screenshot_20240601-161010_Chrome.jpg
    173.9 KB · Hit: 35

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Evet destekliyor ama fiberin türleri vardır

Fttb tipi fiber binaya kadar gelir oradan evlere Cat6 kablo ile dağılır bunda da fiber çıkar sorgu ekranında birde ftth fiber var ki bu da evin içine kadar fiberoptik kablo gelir direk ont cihazı konur sen binadaki kutuya bakıp bunu anlayabilirsin

heraishere

80+ Bronze
Evet destekliyor ama fiberin türleri vardır

Fttb tipi fiber binaya kadar gelir oradan evlere Cat6 kablo ile dağılır bunda da fiber çıkar sorgu ekranında birde ftth fiber var ki bu da evin içine kadar fiberoptik kablo gelir direk ont cihazı konur sen binadaki kutuya bakıp bunu anlayabilirsin
Peki bu durumda dilekçe verip daireye fiber çektirebilir miyiz? Uzaklık 7 mt gözüküyor santrale. Bine dağın başında tek başına duruyor 40 mt çevresinde de herhangi bir bina yok. Yanı santral muhtemelen bizim binada. Nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için tahmin yürütüyorum.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,599
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Peki bu durumda dilekçe verip daireye fiber çektirebilir miyiz? Uzaklık 7 mt gözüküyor santrale. Bine dağın başında tek başına duruyor 40 mt çevresinde de herhangi bir bina yok. Yanı santral muhtemelen bizim binada. Nasıl bir şey olduğunu bilmediğim için tahmin yürütüyorum.
7 diyorsa muhtemelen bina da fiber kutu var oradan evlere Cat6 dağılıyor aslında eve çekebilirsin ama bunun için özel bir durum gerekiyor sanırım türk Telekom ile anlaşman lazım ondan hizmet alman lazım belki sana özel kablo çekerler onun için net bişey diyemiyorum resmi olarak senin altyapın fttb tipi fiber

heraishere

80+ Bronze
7 diyorsa muhtemelen bina da fiber kutu var oradan evlere Cat6 dağılıyor aslında eve çekebilirsin ama bunun için özel bir durum gerekiyor sanırım türk Telekom ile anlaşman lazım ondan hizmet alman lazım belki sana özel kablo çekerler onun için net bişey diyemiyorum resmi olarak senin altyapın fttb tipi fiber
Evin görüntüsü şu şekilde. Her kat 2.5 mt varsayarsak 8. Kata 20 mt ediyor. Eğer belirli bi ücret karşılığında yaparlarsa ona da razıyım.

Ekler

• Screenshot_20240601-162736_Chrome.jpg
    Screenshot_20240601-162736_Chrome.jpg
    131.1 KB · Hit: 26

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Fttx-v2 binana kadar fiber gelir ordan ankastre kutusu ile bakır kablo evine gelir.

Top Bottom