Neler Yeni

AM5 EXPO Bellek 1.35V Sorun Yapar mı?

neobaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bhappy
Merhaba, AM5 yeni çıktığın da yayınlanan BIOS sürümlerin de 1.3v aştığı için büyük problemler olmuştu. Daha sonraki BIOS güncellemeleri ile bunu düzeltmişlerdi. Sistemimi yeni kurdum. RAM'lerim EXPO kapalı iken 1.25v 4800MHz çalışıyor. EXPO'yu açtığım zaman 6000MHz oluyor ama 1.35v değerine ulaşıyor. Olayı ben mi yanlış hatırlıyorum bilmiyorum ama 1.3'te çok fazla problem olmuşken EXPO ile 1.35 sorun yapmaz mı? Olayı bile birisi yardımcı olursa sevinirim. Teşekkür ederim.

Anakart: Asus TUF B650M-PLUS
Ram: CMK32GX5M2D6000Z36

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Soc voltaj o sorun çıkaran. Dram voltajı değil.

Son düzenleme:

neobaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bhappy
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Soc voltaj o sorun çıkaran. Dram voltajı değil.

Soc voltaj CPU için mi geçerliydi? Ben yanlış mı hatırlıyorum? BIOS'dan baktım bellek için soc voltaj diye bir şey bulamadım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Hwinfo64 programında görünür. Stress testi yaparken oradan kontrol et. Test sırasında 1.3'ü geçmemesi lazım eğer son bios sürümüne güncellediysen.
Bazıları garanti olsun diye manuel olarak 1.25V'a sabitliyor. Eğer bulabilirsen sen de sabitleyebilirsin ama bu her zaman stabil olmayabilir. Özellikle hızlı ve zamanlamaları düşük bir ram kiti kullanıyorsan. Kısaca sen Soc voltajın 1.3'ü geçmediğinden emin ol yeter.
Ramin 1.35 ya da 1.5V olmasıyla da alakası yok. Dram voltajı ayrı.

neobaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bhappy
Hwinfo64 programında görünür. Stress testi yaparken oradan kontrol et. Test sırasında 1.3'ü geçmemesi lazım eğer son bios sürümüne güncellediysen.
Bazıları garanti olsun diye manuel olarak 1.25V'a sabitliyor. Eğer bulabilirsen sen de sabitleyebilirsin ama bu her zaman stabil olmayabilir. Özellikle hızlı ve zamanlamaları düşük bir ram kiti kullanıyorsan. Kısaca sen Soc voltajın 1.3'ü geçmediğinden emin ol yeter.
Ramin 1.35 ya da 1.5V olmasıyla da alakası yok. Dram voltajı ayrı.

Burada dikkate almam gereken sadece 1. fotoğraftaki kırmızı alan mıdır? Bazı videolar da Soc voltajı anakart bölümün CPU Soc Voltage diye gözüküyor ama bende yok. Ayrıca bazı videolar da 2. fotoğrafta işaretlediğim voltajı da önemseyip onu da manuel olarak 1.25 çekiyorlar. O ne acaba? Gerekli mi?

Ekler

• socvoltaj.jpg
    socvoltaj.jpg
    193.8 KB · Hit: 23
  • socvoltaj2.jpg
    socvoltaj2.jpg
    121 KB · Hit: 22

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bahsettiğin ikinci voltaj hakkında bilgim yok. Evet Sov voltaj birinci görseldeki. Cinebench r23 ya da aida64 gibi bir stress testi aç ve yük altındaykenki değerine bak. Yükteykende 1.25 ise bir şey yapmana gerek yok. 1.3'e geliyorsa 1.25'e indirebilirsin bios'tan ayarı bulabilirsen. 1.3'te kalmasında da bir sakınca yok ama 1.3'ü geçiyorsa son bios'a güncelle yine düzelmezse manuel olarak bul ve 1.3 ya da altına sabitle. Kolay gelsin.

neobaba

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bhappy
Bahsettiğin ikinci voltaj hakkında bilgim yok. Evet Sov voltaj birinci görseldeki. Cinebench r23 ya da aida64 gibi bir stress testi aç ve yük altındaykenki değerine bak. Yükteykende 1.25 ise bir şey yapmana gerek yok. 1.3'e geliyorsa 1.25'e indirebilirsin bios'tan ayarı bulabilirsen. 1.3'te kalmasında da bir sakınca yok ama 1.3'ü geçiyorsa son bios'a güncelle yine düzelmezse manuel olarak bul ve 1.3 ya da altına sabitle. Kolay gelsin.

Cinebench R23 Multi Core da test ettim. Asus'un kendi programı Armoury Crate de Soc voltaj maksimum 1.296, aynı anda Hwinfo64 da ise sabit olarak 1.237 ile devam etti.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,427
Üyeler
162,685
Son üye
kelelvan
Top Bottom