AM5 sistem boot süresi çok uzun

Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar yeni sistem topladım

Ryzen 7500f
Asus RTX 4060 dual oc
Msı a620m-e
2x32 64 GB DDR 5 RAM 6000 MHz cl42 )patriot
Kingston Fury Renegade 1 TB ( 7300/6000 hızı)

İlk başlangıçta MSI yazısı gelene kadar 1 dk geçiyor

Daha hızlı olması lazım değil mi arkadaşlar

Benim diğer sistem DDR4

Tuşa bastığımda 3-4 sn içinde açılıyor

Sorun nedir anlayamıyorum

yardımcı olur musunuz

Ekler

• IMG_4631.jpeg
    IMG_4631.jpeg
    1.9 MB · Hit: 54
  • IMG_4639.jpeg
    IMG_4639.jpeg
    1.5 MB · Hit: 57
  • IMG_4640.jpeg
    IMG_4640.jpeg
    1.6 MB · Hit: 56
Hocam 7 nesil Ryzenlerin boot süresi malesef uzun. Güncel bios kullanmaya özen gösterin. Youtube da bu konuda yapılmış bir video var onu izleyip bios üzerinden ince ayar yapmanızı tavsiye ederim. 30 saniye civarına düşürebiliyorlar bu şekilde :) Benim boot sürem daha kısa şükür ki, ram uyumsuzluğu da olabiliyormuş onu da bir incele istersen.

FastBoot açık mı belki ondan dolayı olabilir?
Açık diye biliyorum ama tekrar kontrol edeyim

Hocam 7 nesil Ryzenlerin boot süresi malesef uzun. Güncel bios kullanmaya özen gösterin. Youtube da bu konuda yapılmış bir video var onu izleyip bios üzerinden ince ayar yapmanızı tavsiye ederim. 30 saniye civarına düşürebiliyorlar bu şekilde :) Benim boot sürem daha kısa şükür ki, ram uyumsuzluğu da olabiliyormuş onu da bir incele istersen.
Bide ekrana görüntü gelmiyor o sırada , sinyal yok sinyal yok diyor bir anda açılıyor tribe giriyor insan acaba ekran kartında mı problem var diye , daha hızlanmamız gerekirken daha yavaşladık 🤦🏻‍♂️
Windowsu bahsettiğiniz M2 ssd'ye kurduğunuzdan eminmisiniz?
Hocam olay o zaten direk saniyesinde açılsın diye bu ssdyi aldım , evet bu ssdye kurulu 🙏🏻

Anakartınız beta olmayan en güncel BİOS bu:
1706859791393.png
arama yerine "dxdiag" yazıp, çıkan uyarıya "hayır" deyip geçip.
Direkt karşınıza gelen sistem menüsünde BİOS sürümünüzün yazar. Aynı sürüm'mü diye kontrol edin. Değil ise güncelleyin.
Mesela bende;
1706859952378.png Bios üreticimdeki en son sürüm. Ve bunu kullanıyorum.
1706859976359.png
Windows'da da bu gözüküyor.
Numarayı kontrol edin yani.

Açık diye biliyorum ama tekrar kontrol edeyim

Bide ekrana görüntü gelmiyor o sırada , sinyal yok sinyal yok diyor bir anda açılıyor tribe giriyor insan acaba ekran kartında mı problem var diye , daha hızlanmamız gerekirken daha yavaşladık 🤦🏻‍♂️

Hocam olay o zaten direk saniyesinde açılsın diye bu ssdyi aldım , evet bu ssdye kurulu 🙏🏻
Hocam özellikle ilk zamanlar ciddi sıkıntılar varmış expo ayarlarını yaptıktan sonra boot olması için 11 dakika bekleyenler olmuş. Expoyu kapatıp açmayı denediğinde boot kısalıyor mu?

Arkadaşlar yeni sistem topladım

Ryzen 7500f
Asus RTX 4060 dual oc
Msı a620m-e
2x32 64 GB DDR 5 RAM 6000 MHz cl42 )patriot
Kingston Fury Renegade 1 TB ( 7300/6000 hızı)

İlk başlangıçta MSI yazısı gelene kadar 1 dk geçiyor

Daha hızlı olması lazım değil mi arkadaşlar

Benim diğer sistem DDR4

Tuşa bastığımda 3-4 sn içinde açılıyor

Sorun nedir anlayamıyorum

yardımcı olur musunuz
Benimkide ilk başta öyleydi. 40 saniyede açılıyordu tuşa basınca. 2 hafta sonra 20-30 saniyeye düştü.

hocam benimde 1 dakikaya yakın sürüyordu. grupta bir arkadaş bios üzerinden bir kaç ayar yaptırdı 13 saniyeye düştü bulabilirsem paylaşarim

Anakartınız beta olmayan en güncel BİOS bu:
Alıntıyı görüntüle
arama yerine "dxdiag" yazıp, çıkan uyarıya "hayır" deyip geçip.
Direkt karşınıza gelen sistem menüsünde BİOS sürümünüzün yazar. Aynı sürüm'mü diye kontrol edin. Değil ise güncelleyin.
Mesela bende;
Alıntıyı görüntüle Bios üreticimdeki en son sürüm. Ve bunu kullanıyorum.
Alıntıyı görüntüle Windows'da da bu gözüküyor.
Numarayı kontrol edin yani.
Hocam beta sürümleri olduğu için indirmedim onu yaa indirsem mi
Hocam özellikle ilk zamanlar ciddi sıkıntılar varmış expo ayarlarını yaptıktan sonra boot olması için 11 dakika bekleyenler olmuş. Expoyu kapatıp açmayı denediğinde boot kısalıyor mu?
Hocam çok yeni bir teknoloji , hızlı olması gerekiyor mu çok garip geliyor
hocam benimde 1 dakikaya yakın sürüyordu. grupta bir arkadaş bios üzerinden bir kaç ayar yaptırdı 13 saniyeye düştü bulabilirsem paylaşarim
Size zahmet on numara olur yaa

Hocam beta sürümleri olduğu için indirmedim onu yaa indirsem mi

Hocam çok yeni bir teknoloji , hızlı olması gerekiyor mu çok garip geliyor

Size zahmet on numara olur yaa
Ryzen 1. nesillerde de benzer sıkıntılar vardı hocam. Acayip ram seçiyordu. Dual ram kabul etmeyen işlemciler bile vardı. Bu sene 9000 serisi işlemciler ile muhtemelen sorunlar ortadan kalkacaktır. Bu halde nasıl piyasaya sürüyorlar orası garip dediğin gibi. 20 senelik bilgisayarım bile 1 dakikada açılmıyordu :)

BIOS güncelleyiniz.

Geri