OrkunJJ
80+ Silver
Merhaba, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karara göre ülkemizin 100. kuruluş yılı olan 2023'e kadar 1 milyon T.C. vatandaşına Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi kazandırmak için online eğitimler açılmış.
adbs.uab.gov.tr
Linkten E-Devlet iniz ile giriş yaptıktan sonra eğitimlere katılıp eğitimleri sonuna kadar bitirdikten sonra online ya da yüz yüze sınava giriş hakkınız oluyor. Nasıl istiyorsanız o şekilde seçip sınava girebiliyorsunuz. Başarılı olursanız belge ücretini yatırdıktan sonra belgenize sahip olabilirsiniz.
Amatör Denizcilik Belgesi'ni alabilmek için 14 yaşından büyük 18 yaşından küçükseniz velinizin vekaleti ile alabiliyorsunuz. 18 yaşından büyükseniz direk alabilirsiniz. Ekstra olarak sağlık raporu gerekiyor. Ehliyetiniz varsa sağlık raporuna gerek yok.
Amatör Denizci Belgesi ücreti bilmiyorum
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi ücreti 45.40TL
Sayın moderatörler Ana Konu yaparsanız sevinirim.
![adbs.uab.gov.tr](https://adbs.uab.gov.tr/assets/img/480x270-uab-photo.jpg)
Amatör Denizci Eğitim ve Başvuru Sistemi
Amatör Denizci Belgesi (ADB) ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü (KMT) online eğitim ve başvuru sistemi. Hemen eğitime katıl, belgeni al!
Amatör Denizcilik Belgesi'ni alabilmek için 14 yaşından büyük 18 yaşından küçükseniz velinizin vekaleti ile alabiliyorsunuz. 18 yaşından büyükseniz direk alabilirsiniz. Ekstra olarak sağlık raporu gerekiyor. Ehliyetiniz varsa sağlık raporuna gerek yok.
Amatör Denizci Belgesi ücreti bilmiyorum
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi ücreti 45.40TL
Sayın moderatörler Ana Konu yaparsanız sevinirim.
Son düzenleme: