Neler Yeni

Amatör Denizcilik Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi Alma (Online)

OrkunJJ

80+ Silver
Merhaba, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karara göre ülkemizin 100. kuruluş yılı olan 2023'e kadar 1 milyon T.C. vatandaşına Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi kazandırmak için online eğitimler açılmış.

Linkten E-Devlet iniz ile giriş yaptıktan sonra eğitimlere katılıp eğitimleri sonuna kadar bitirdikten sonra online ya da yüz yüze sınava giriş hakkınız oluyor. Nasıl istiyorsanız o şekilde seçip sınava girebiliyorsunuz. Başarılı olursanız belge ücretini yatırdıktan sonra belgenize sahip olabilirsiniz.

Amatör Denizcilik Belgesi'ni alabilmek için 14 yaşından büyük 18 yaşından küçükseniz velinizin vekaleti ile alabiliyorsunuz. 18 yaşından büyükseniz direk alabilirsiniz. Ekstra olarak sağlık raporu gerekiyor. Ehliyetiniz varsa sağlık raporuna gerek yok.

Amatör Denizci Belgesi ücreti bilmiyorum
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi ücreti 45.40TL

1660346052936.png

Sayın moderatörler Ana Konu yaparsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Merhaba, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karara göre ülkemizin 100. kuruluş yılı olan 2023'e kadar 1 milyon T.C. vatandaşına Amatör Denizci Belgesi ve Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Belgesi kazandırmak için online eğitimler açılmış.

Linkten E-Devlet iniz ile giriş yaptıktan sonra eğitimlere katılıp eğitimleri sonuna kadar bitirdikten sonra online ya da yüz yüze sınava giriş hakkınız oluyor. Nasıl istiyorsanız o şekilde seçip sınava girebiliyorsunuz. Başarılı olursanız belge ücretini yatırdıktan sonra belgenize sahip olabilirsiniz.

Alınan kararın PDF'i ektedir.

Sayın moderatörler Ana Konu yaparsanız sevinirim.
Hocam ne kadar yatırıyoruz bir de bu belge ne işe yarıyor

OrkunJJ

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ne kadar yatırıyoruz bir de bu belge ne işe yarıyor
Amatör Denizcilik Belgesi 2.5m ile 24m arasında olan gemileri sürme ehliyeti olarak geçiyor. Gemi sınıfında alınabilecek en düşük ehliyet-belge.
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum ancak Denizcilik belgesini alabilmek için gerekli olan bir şey diye biliyorum. Ben telsiz operatörlüğü sınavını geçtim 45.40TL belge ücreti mevcut. Denizcilik eğitimlerine hala devam ediyorum. Yaklaşık 10 saatlik bir eğitim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Amatör Denizcilik Belgesi 2.5m ile 24m arasında olan gemileri sürme ehliyeti olarak geçiyor. Gemi sınıfında alınabilecek en düşük ehliyet-belge.
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü tam olarak ne işe yarıyor bilmiyorum ancak Denizcilik belgesini alabilmek için gerekli olan bir şey diye biliyorum. Ben telsiz operatörlüğü sınavını geçtim 45.40TL belge ücreti mevcut. Denizcilik eğitimlerine hala devam ediyorum. Yaklaşık 10 saatlik bir eğitim.
Yani bunu online den tamamlarsam resmi olarak küçük gemi surebiliyorum?

OrkunJJ

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani bunu online den tamamlarsam resmi olarak küçük gemi surebiliyorum?
Teknik olarak evet. Ancak şöyle bir husus daha var siteye girerken önünüze bildirim gelecek okursanız görürsünüz zaten. 14 Yaşından büyük olma şartı var. Bir de sağlık raporu istiyor. Eğer ehliyetiniz varsa sağlık raporuna gerek yok.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
768
İsim
:(
Mesela A101 de satılan tekneyi sürebilir miyim

Top Bottom