- Konu Sahibi Konu Sahibi
DRAM in ne olduğunu bilmiyorum fakat sistemimde bir m2 olsun istedim malum m2 ve sata ssd arasında bayağı fark varO SSD yerine DRAM'e ve daha iyi kontrolcüye sahip bir SATA SSD alabilirsiniz.
RAM'leri değişin, çipleri biraz kötü. Crucial Ballistix öneriririm.
PSU da değişin, kötü bir PSU. XPG Pylon veya Zalman GigaMax alabilirsiniz.
3600X gereksiz, 3600 alın. Kalan paraya da @!Yardım Lazım! abimizin dediği gibi soğutucu alabilirsiniz. Hatta OC ile uğraşmayacaksanız B460 + i5 10400F tercih edebilirsiniz. Ayrıca biraz pahalı gibi, daha iyisi toplanır.
ram psu işlemci hakkındaki görüşlerinize katılıyorum aydınlattığınız için teşekkür ederim
ve size oc hakkında şunu sormak istiyorum mesela ben bu ryzen sistemi topladım ve atıyorum oc yapmadan beni 5 sene sorunsuz götürdü sonrasında oc yapsam bu sistem beni biraz daha götürürmü ya da götürmezmi bunları bilmiyorum ama youtube donanım arşivi videolarından esinlenerek birazda böyle bi sistem topladım açıkçası ne nedir tam olarak hiçbişeye hakim değilim bu forumdada bişeyler öğrenebilmek için yazıyorum zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:
B serileri yeterli olacaktır diye düşünüyorum tavsiyemse gigabayt b450shv2 . A serilerinde M2 destekleri bulunmuyor bazılarında . Ve ramlardan daha çok verim almak istersen B serileri daha uygun olacak senin için hem aralarında 200 lira fark oluyor , 5 bin liralık sistem için çok da fazla olmaz . Şuan A serisi alarak pişman durumdayım ondan söyledim . Ve ilerde oc yapma gereği duyarsın belki işte o zaman keşke dememek için B serisi al derim . Şuan indirimde hatta anakartlar 10 gün önce Msİ a 320 pro 500 e aldım şimdi B serileri o fiyatta