Neler Yeni

Amazon.co.uk xbox series s için gümrük vergisi alıyor mu?

AlienX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
Merhaba arkadaşlar amazon.co.uk üzerinden 250 sterline series s alacağım satıcısı amazon ve prime seçeneği ile pazar gününe kadar gelebiliyor. Benim sormak istediğim normalde amazon.com amerika sitesinde sipariş ekranında amazon gümrük vergisini alıyor ancak amazon.co.uk sitesinde siparişimi oluşturdum şuan bir tek 37 sterlin kargo ücreti isteniyor. Dediğim gibi satıcısı amazon ve normalde amazon gümrük vergisini önceden tahsil eder gümrüğe takılmamak ve işlemleri hızlıca halletmek için. Bu durumda amazon.co.uk sitesinden sipariş edilen ürünler için vergi alınmayacağını mı anlamalıyım? İngiltere ile çeşitli anlaşmalar imzalandığı için gümrük vergisinden muafiyet durumumu var?

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dediğiniz gibi en son fiyat kısmında fiyatı vergi eklenmiş bir şekilde gösteriyor. Bildiğim kadarıyla satıcı Amazon ise gümrükte sorun çıkmamalı. Vergi muafiyet tarzı bir durum var mı bilmiyorum.

KaiS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Kağan Hezer
Discord
Kağan#9286
Merhaba arkadaşlar amazon.co.uk üzerinden 250 sterline series s alacağım satıcısı amazon ve prime seçeneği ile pazar gününe kadar gelebiliyor. Benim sormak istediğim normalde amazon.com amerika sitesinde sipariş ekranında amazon gümrük vergisini alıyor ancak amazon.co.uk sitesinde siparişimi oluşturdum şuan bir tek 37 sterlin kargo ücreti isteniyor. Dediğim gibi satıcısı amazon ve normalde amazon gümrük vergisini önceden tahsil eder gümrüğe takılmamak ve işlemleri hızlıca halletmek için. Bu durumda amazon.co.uk sitesinden sipariş edilen ürünler için vergi alınmayacağını mı anlamalıyım? İngiltere ile çeşitli anlaşmalar imzalandığı için gümrük vergisinden muafiyet durumumu var?
Amazon.com.tr üzerinden Xbox Series S'i Amazon Germany marketi üzerinden 3700TL + 110TL gönderim ücreti ile beraber alabilirsiniz. Satın alım bölümüne gelince zaten size ne kadar kargo ücreti ve gümrük vergisi ekleneceğide yazıyor.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Amazon.com.tr üzerinden Xbox Series S'i Amazon Germany marketi üzerinden 3700TL + 110TL gümrük vergisi ile beraber alabilirsiniz. Satın alım bölümüne gelince zaten size ne kadar kargo ücreti ve gümrük vergisi ekleneceğide yazıyor.
110 TL gümrük vergisi mi? Neden o kadar az?

KaiS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Kağan Hezer
Discord
Kağan#9286
Kusura bakma yanlış yazmışım Gönderim ücreti olacaktı. Gümrük vergisi zaten 3700 TL'nin içinde bulunmakta
Mesaj otomatik birleştirildi:

1623888930259.png

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

AlienX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Amazon.co.uk da daha uyguna geliyor bu nedenle oradan almak istiyorum. Türkiyeye prime ile hızlı kargo seçeneği var ve kargo ücreti ile beraber 3000 tl ye denk geliyor. Uzun iade süreçleri ve gümrük olayları ile uğraşmak istemiyorum bu nedenle net bir cevaba ihtiyacım var :/ ama normal şartlarda amazon gümrük meseleleri ile uğraşmamak için sipariş ekranında vergi alıyor ama amazon.co.uk üzerinde herhangi bir vergi gözükmüyor bu da satıcısının amazon olduğunu göz önüne alırsam vergisiz geleceği düşüncesi yaratıyor. Sadece 250 sterlin+ 37 kargo ücreti isteniyor. Yani mantıklı düşünmek gerekirse amazon gibi dev bir firma kendi ürününü neden gümrüğü hesap etmeden göndersinki? Bana göre amazon gibi dev bir firma gümrük meseleleri için müşterileri rahatsız etmez ve kendiside uğraşmaz. Bu nedenle vergi almıyorlarsa gümrük vergisi ödenmez herhalde. Ama yine de emin olmak istiyorum.

AlienX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
Fikri olan var mı?

Güncel+++

Son düzenleme:

AlienX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
Fikri olan yok mu?

AlienX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
cevap yazılmış zaten. 1049.43 vergi depozitosu kesiyorlarmış. 116.54 lira da kargo parası.

https://forum.donanimarsivi.com/attachments/1623888930259-png.252503/
Bu üstteki arkadaşın attığı görsel amazon.com.tr germany satıcısı üzerinden yani doğal olarak tr sitesi vergiyi yansıtıyor. Benim sormak istediğim şey amazon.co.uk vergi alıyor mu? Şuan sipariş ekranındayım ancak herhangi bir gümrük vergisi istenmiyor. Normalde amazon vergiyi sipariş ekranında tahsil eder.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Bu üstteki arkadaşın attığı görsel amazon.com.tr germany satıcısı üzerinden yani doğal olarak tr sitesi vergiyi yansıtıyor. Benim sormak istediğim şey amazon.co.uk vergi alıyor mu? Şuan sipariş ekranındayım ancak herhangi bir gümrük vergisi istenmiyor. Normalde amazon vergiyi sipariş ekranında tahsil eder.
ss atar mısın?

AlienX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Eren
ss atar mısın?
Hemen atıyorum. Bu amazon germany satıcısından alacağımız ürünlerde priz girişleri farklı olabilir mi? Sanırım biz f tipi kullanıyoruz acaba almanyadan gelecek series s bizim prize uyumlu olur mu?

Top Bottom