Neler Yeni

Amazon kitap güvenilirliği?

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
Merhaba Amazondan İngilizce dilinde yazılmış kitap almak istiyorum en yakın amazon gönderimini amazon Germany yolluyor Türkiye gönderiminde sorularım şunlar;
1) Prime kullanmam satın alımlarda fark eder mi? (ilk defa amazondan ürün getirtmek istiyorum o yüzden bilmiyorum)
2) Garantisi nasıl olur? (Yırtık veya kötü bir ürün geldiğinde iade işlemleri nasıl olur.)
3) Ürünler normalde 90 TL gözüküyor ama toplam fiyatı 135 TL ye kadar çıkıyor toplu alımlarda bu kargo fiyatını amazon ortadan kaldırır mı?

sorularım bunlar daha önceden hiç amazon alış verişi yapmadığım için sormak istedim. Amazondan sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum ama kafamdaki soru işaretleri gitmedi bir türlü.

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Merhaba Amazondan İngilizce dilinde yazılmış kitap almak istiyorum en yakın amazon gönderimini amazon Germany yolluyor Türkiye gönderiminde sorularım şunlar;
1) Prime kullanmam satın alımlarda fark eder mi? (ilk defa amazondan ürün getirtmek istiyorum o yüzden bilmiyorum)
2) Garantisi nasıl olur? (Yırtık veya kötü bir ürün geldiğinde iade işlemleri nasıl olur.)
3) Ürünler normalde 90 TL gözüküyor ama toplam fiyatı 135 TL ye kadar çıkıyor toplu alımlarda bu kargo fiyatını amazon ortadan kaldırır mı?

sorularım bunlar daha önceden hiç amazon alış verişi yapmadığım için sormak istedim. Amazondan sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum ama kafamdaki soru işaretleri gitmedi bir türlü.
1) Bilmiyorum ama muhtemelen yurtdışından geldiği için fiyat bakımından fark etmez. Tabii ayrıcalıkların oluyor.
2) Amazon bu konuda cömert. Kitaplarda 1 sayfa yırtık vs. olduğunda kitap sizde kalsın, para iadesi yapalım dedikleri olabiliyor.(Ben yaşamadım ama birçok defa duydum)
3) Vergiyi ekliyor olabilir.
Ürünün linkini eklersen daha çok yardımcı olabilirim.

KaanAk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Erim Kaan Akyıldız
Prime ilk ay ücretsiz, alıp sipariş verin, Prime üyelerinin 1 ay iade hakkı ve aldıkları çoğu üründe 2 yıl Amazon garantisi oluyor.
Yırtık ya da hasarlı bir ürün gelirse kolayca ücretsiz şekilde iade edebilirsiniz.
3) Ürünler normalde 90 TL gözüküyor ama toplam fiyatı 135 TL ye kadar çıkıyor toplu alımlarda bu kargo fiyatını Amazon ortadan kaldırır mı?
Fiyatının artmasının sebebi ürünün Türkiye'ye gelirken uygulanacağı vergiler vs.

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey

1)Türkiye içinde fark eder yurt dışında fark edeceğini düşünmüyorum.
2)Amazon garanti olarak çok iyidir. Ürün yırtık vs. olursa iade, değişim alırlar.
3)Sipariş özetinde vergi falan yazmıyor mu? Belki vergili fiyatıdır.

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Prime ilk ay ücretsiz, alıp sipariş verin, Prime üyelerinin 1 ay iade hakkı ve aldıkları çoğu üründe 2 yıl Amazon garantisi oluyor.

Yırtık ya da hasarlı bir ürün gelirse kolayca ücretsiz şekilde iade edebilirsiniz.

Fiyatının artmasının sebebi ürünün Türkiye'ye gelirken uygulanacağı vergiler vs.
1) prime kullanıcam önerdiğiniz şekilde.
2) iade hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
3) Fiyatın artma sebebini anlayabiliyorum ama 90 TL gözüken kitap neden 135 e çıkıyor orası üzücü (hani araba, ekran kartı da değil :D)
Mesaj otomatik birleştirildi:

1)Türkiye içinde fark eder yurt dışında fark edeceğini düşünmüyorum.
2)Amazon garanti olarak çok iyidir. Ürün yırtık vs. olursa iade, değişim alırlar.
3)Sipariş özetinde vergi falan yazmıyor mu? Belki vergili fiyatıdır.
bende anlamadım hocam elektronik alır gibi vergi geliyor 90 dan 135 e :D

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
3) Fiyatın artma sebebini anlayabiliyorum ama 90 TL gözüken kitap neden 135 e çıkıyor orası üzücü (hani araba, ekran kartı da değil :D)
Maalesef son 2-3 yıldır yürürlülüğe giren kanundan dolayı. Gümrüğe giren her üründen vergi kesiliyor. 10 kuruşluk anahtarlık olsa bile en az 8TL+ vergi kesiliyor.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
ama 90 TL gözüken kitap neden 135 e çıkıyor orası üzücü (hani araba, ekran kartı da değil :D)
şey şu sebepten ;
tumblr_e77dedd503dba74a3f175be5da86ccba_bbcc08fb_1280.jpg

Necrotic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
353
İsim
Orkun
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok ama çok üzücü bir durum bu 90 TL ye %50 vergi kullanmak kitap başına bide çoklu alımlarda bari vergiden muaf tutsalar :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,441
Üyeler
163,497
Son üye
Murad041
Top Bottom