Merhabalar. Geçen hafta bir sistem topladım bir kaç sorunum var öncelikle.Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sistem bilgilerim :
CPU : AMD Ryzen 7 9800X3D 8-Core Processor 4.7
Anakart : TUF GAMING B850M-PLUS WIFI
sonradan öğrendiğim bir bilgi ise amd işlemcilerle 4 slot ramler oc yapınca sıkıntılı oluyormuş ne kadar doğrudur bilmiyorum. aydınlatırsanız sevinirim.
2. sorun: oc yapınca bilgisayarda ani yüklenmede pc kilitleniyor ve hiçbir şekilde işlem yapılmıyor. restart edene kadar. (bazen restart yapınca da biosa atıyor ve ssdyi görmüyor. power sup kablosunu çıkartıp elektriği boşalttıktan sonra tekrar açınca görüyor ve windows boot oluyor)
3. sorun : oc kapatınca sorun yok ve sistem düzenli halde çalışıyor. ancak bugün şunu farkettim ; sanırım oc kapatınca ramler 3600 mhz hızında çalışıyor.
Not: Windows bellek tanımlama yaptım ve donanım uyumsuzluğu verdi. Sonradan oc kapatarak denedim ve yine donanım uyumsuzluğu verdi.
ancak Memtest86 ile 4 saatlik bir süre sonucunda 0 hata ile testi geçti.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
CPU-Z Bilgisi aşağıdadır.
Sistem bilgilerim :
CPU : AMD Ryzen 7 9800X3D 8-Core Processor 4.7
Anakart : TUF GAMING B850M-PLUS WIFI
RAM:Crucial Pro 16GB DDR5-6000 UDIMM CL36 (16Gbit) GPU: ASUS TUF GeForce RTX 5060 OC 8GB GDDR7 128Bit DLSS 4
1. sorunum : 5600 mhz (oc ile 6000) olan expo uyumlu ram satın aldım. 4 adet 4x16 şeklinde.sonradan öğrendiğim bir bilgi ise amd işlemcilerle 4 slot ramler oc yapınca sıkıntılı oluyormuş ne kadar doğrudur bilmiyorum. aydınlatırsanız sevinirim.
2. sorun: oc yapınca bilgisayarda ani yüklenmede pc kilitleniyor ve hiçbir şekilde işlem yapılmıyor. restart edene kadar. (bazen restart yapınca da biosa atıyor ve ssdyi görmüyor. power sup kablosunu çıkartıp elektriği boşalttıktan sonra tekrar açınca görüyor ve windows boot oluyor)
3. sorun : oc kapatınca sorun yok ve sistem düzenli halde çalışıyor. ancak bugün şunu farkettim ; sanırım oc kapatınca ramler 3600 mhz hızında çalışıyor.
Not: Windows bellek tanımlama yaptım ve donanım uyumsuzluğu verdi. Sonradan oc kapatarak denedim ve yine donanım uyumsuzluğu verdi.
ancak Memtest86 ile 4 saatlik bir süre sonucunda 0 hata ile testi geçti.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
CPU-Z Bilgisi aşağıdadır.