Neler Yeni

AMD 7535HS işlemci ile RX6550 ekran kartı nasıl?

TunaBEY07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna METİN
Arkadaşlar merhaba sizlere birkaç sorum olacak. Ben laptop almayı düşünüyorum işlmecisi amd r5 7535hs ekran kartı amd rx6550. Ben arkadaşıma danıştım ve bana kendi masa üstü bilgisayarında amd ekran kartı olduğunu ve sürekli olarak ekran kartının görüntü vermeyi durdurduğunu söyledi, bu yüzden rtx al dedi. Rtx daha iyi olduğunu bende iyi biliyorum ama amd ekran kartlı bilgisayar alsam böyle bir sorun yaşar mıyım?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Görkem
Arkadaşlar merhaba sizlere birkaç sorum olacak. Ben laptop almayı düşünüyorum işlmecisi amd r5 7535hs ekran kartı amd rx6550. Ben arkadaşıma danıştım ve bana kendi masa üstü bilgisayarında amd ekran kartı olduğunu ve sürekli olarak ekran kartının görüntü vermeyi durdurduğunu söyledi, bu yüzden rtx al dedi. Rtx daha iyi olduğunu bende iyi biliyorum ama amd ekran kartlı bilgisayar alsam böyle bir sorun yaşar mıyım?
amd nin geçmişte çok saç aş yolduran ekran kartları var
ama amd problemlerini çok çok minimal düzeye indirdi

sadece geçmişten kaynaklı
eğer yeni nesil bir ürünü varsa da şahsi deneyiminden kaynaklı
bütün seriyi kötülemesi mantıklı değil amd serisinde
benim de tercihim çoğunlukla nvdia tarafında ama fiyat performans olarak iyi bir amd ürünü olduktan sonra da alınmaz diyemem

siz diret model ismi veya ürün linki atın ki değerlendirebilelim

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
ulaş dursun
sorun olmaz. fp bulursan ki kesin bulursun alabilirsin. aynı fiyattaysa nvdia al tabi ama genelde pahalı oluyor. 2.elden bakmanı öneririrm baya uyguna geliyo

TunaBEY07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna METİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
amd nin geçmişte çok saç aş yolduran ekran kartları var
ama amd problemlerini çok çok minimal düzeye indirdi

sadece geçmişten kaynaklı
eğer yeni nesil bir ürünü varsa da şahsi deneyiminden kaynaklı
bütün seriyi kötülemesi mantıklı değil amd serisinde
benim de tercihim çoğunlukla nvdia tarafında ama fiyat performans olarak iyi bir amd ürünü olduktan sonra da alınmaz diyemem

siz diret model ismi veya ürün linki atın ki değerlendirebilelim
Mesaj otomatik birleştirildi:

sorun olmaz. fp bulursan ki kesin bulursun alabilirsin. aynı fiyattaysa nvdia al tabi ama genelde pahalı oluyor. 2.elden bakmanı öneririrm baya uyguna geliyo
Üstadım ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum evet dediğiniz gibi nvidia genelde pahalı oluyor benim biraz bütçeyi zorluyor. Ben genelde 2. el tercih etmiyorum özellikle elekronik eşyalarda.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Görkem

Üstadım ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum evet dediğiniz gibi nvidia genelde pahalı oluyor benim biraz bütçeyi zorluyor. Ben genelde 2. el tercih etmiyorum özellikle elekronik eşyalarda.
bana kalırsa bütçeyi biraz daha artırın daha iyi modele yönelin

Aynı fiyat bandında bir ürün
4050 6 GB 85w var a
105-120 w değerleri daha iyi olabilirdi ama çok büyük performans farkı olmaz

Zaten sizin attığınız sistemdeki ekran kartı 3050 ye eş değer bir kart
Bu kart her türlü onlardan daha iyi ayrıca +2gb VRAM avantajı var

Tek eksiği ram 8gb
Ama onu da cihazı alırsanız geldikten sonra model numarasından aynısını sipariş verir kendiniz takarsiniz

Kendiniz taktınız diye cihaz garanti dışı kalmaz

Direkt 16 GB modelini alalım desek bu şekilde yapacağımız işlemden daha pahalıya geliyor

16 alayım benim beğendiğim sistemdeki gibi 24 GB olsun diye bir düşünceniz olmasın
8 alın
8+8 16 çift kanal yeter

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
ulaş dursun

ha laptopsa işler farklı laptop mu diyosunuz siz? laptopta nvdia hocam amd çok yok ki zaten. 2.el bu devirde mecbur hocam temiz ürünler var yani bakmak lazım 0 alıcam diye kazıklanmaya gerek yok

TunaBEY07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna METİN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ha laptopsa işler farklı laptop mu diyosunuz siz? laptopta nvdia hocam amd çok yok ki zaten. 2.el bu devirde mecbur hocam temiz ürünler var yani bakmak lazım 0 alıcam diye kazıklanmaya gerek yok
Hocam sizde haklısınız çünkü biraz ikinci el piyasasını inceledim cidden kaliteli ve ucuz ürünler var o zaman biraz daha araştırayım. Peki hocam HP Victus 15 modeli hakkında bir bilginiz var mı?

bana kalırsa bütçeyi biraz daha artırın daha iyi modele yönelin

Aynı fiyat bandında bir ürün
4050 6 GB 85w var a
105-120 w değerleri daha iyi olabilirdi ama çok büyük performans farkı olmaz

Zaten sizin attığınız sistemdeki ekran kartı 3050 ye eş değer bir kart
Bu kart her türlü onlardan daha iyi ayrıca +2gb VRAM avantajı var

Tek eksiği ram 8gb
Ama onu da cihazı alırsanız geldikten sonra model numarasından aynısını sipariş verir kendiniz takarsiniz

Kendiniz taktınız diye cihaz garanti dışı kalmaz

Direkt 16 GB modelini alalım desek bu şekilde yapacağımız işlemden daha pahalıya geliyor

16 alayım benim beğendiğim sistemdeki gibi 24 GB olsun diye bir düşünceniz olmasın
8 alın
8+8 16 çift kanal yeter
Haklısınız hocam ekran kartlarının vrami önemli peki şu modele bir bakar mısınız?,

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
ulaş dursun
Hocam sizde haklısınız çünkü biraz ikinci el piyasasını inceledim cidden kaliteli ve ucuz ürünler var o zaman biraz daha araştırayım. Peki hocam HP Victus 15 modeli hakkında bir bilginiz var mı?

Haklısınız hocam ekran kartlarının vrami önemli peki şu modele bir bakar mısınız?,

laptopta çok bilgim yok ama victuslar fp ürünler malzemeleri plastiktir soğutmalarıda orta seviyede. bazılarının ekranı soluk eski modellerde diye duydum. yani bi omen, rog serisi laptoplara benzemez. laptop alıyosanız 4060 bakın derim.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
621
İsim
Görkem

siz sanırsam 16 gb modellere yöneliyorsunuz ama şunu kaçırıyorsunuz
attığınız iki üründe ekran kartı gücü olarak benim attığım ürünlerden çok düşük
şu an benim attığım ürün 8 gb olmasına rağmen
bazı oyunlarda 16 olmamasının eksikliğini hissettirmesine rağmen
8 gb ta tek kanal çalışacak olmasına rağmen
sizin 16 gb attığınız ürünlerden yine aşağıda bir değer almayacak

rami çiftlediğinizde ise zaten yanına yaklaşamayacak

korkunuz ben rami ekleyemem cihaza zarar veririm veya cihaz faranti dışı kalır durumu ise korkmayın
rahat eklersiniz cihaz garanti dışı da kalmaz

bu seviyede 4050 almak varken 3050 lere bakmayın

laptopta çok bilgim yok ama victuslar fp ürünler malzemeleri plastiktir soğutmalarıda orta seviyede. bazılarının ekranı soluk eski modellerde diye duydum. yani bi omen, rog serisi laptoplara benzemez. laptop alıyosanız 4060 bakın derim.
sıcaklık
malzeme kalitesi
ekran kalitesi

bunların hepsi de fiyatı belirleyen çok önemli unsurlar

38k ya da 4060 lı bir laptop var mesela
55k ya da var

neden
55k ya da elbetteki tasarım hatasından dolayı ısınan modeller vardır ama
genel olarak daha iyi bir soğutma çözümü taha iyi kasa tasarımı %100 srgb ekran gibi özellikler

bizler ülkenin ekonomik durumlarından dolayı malesef ihtiyacımızolan ürünlerde fiyat performans oranında
önceilkli olarak işlemci ve ekran kartı gücüne önem vermek zorunda kalıyoruz

bu demek değildirki geri kalan özellikleri tamamen çöp bir ürün alalım
elbetteki böyle bir durum da yok

ama mesela şu var
büçem dar
bütçem dahilinde en iyi özellikte bir oyun laptopu almak istiyorum

sırf ekranı %100 srgb diye 3050 4gb model bir ürün almaktansa
aynı fiyata %62.5 srgb ekranlı ama 4060 ekran kartlı bir ürün buluyorsam onu seçerim

veya yine bütçem dar
seçtiğim sistem oyunlarda 80 dereceyi görüyor
bütçemin 4-5k üstünd aynı özelliklere sahip ürün ise 75 dereceyi görüyor

burda tabi asıl bütçe de önemli 45-50k bandındaki bir bütçede sırf bu kadar sıcaklıktan dolayı 4-5k bütçe çıkmak benim bütçe anlayışıma göre mantıklı olabilirken 25-30k bandında bir bütçe de 4-5 derece için bu kadar bütçe zorlamak ne kadar mantıklı düşüünürüm

sonuçta yüksek mi yüksek ama tehlikeli mi değil

yani tamamen bütçe doğrultusunda
rakiplerle fiyat performans karşılaştırması yaparak
sınırlı bir bütçede de bizi çok aşırı etkilemeyecek bazı durumlardan feragat ederek seçim yapmamız gerekebiliyor

Son düzenleme:

TunaBEY07

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Tuna METİN
siz sanırsam 16 gb modellere yöneliyorsunuz ama şunu kaçırıyorsunuz
attığınız iki üründe ekran kartı gücü olarak benim attığım ürünlerden çok düşük
şu an benim attığım ürün 8 gb olmasına rağmen
bazı oyunlarda 16 olmamasının eksikliğini hissettirmesine rağmen
8 gb ta tek kanal çalışacak olmasına rağmen
sizin 16 gb attığınız ürünlerden yine aşağıda bir değer almayacak

rami çiftlediğinizde ise zaten yanına yaklaşamayacak

korkunuz ben rami ekleyemem cihaza zarar veririm veya cihaz faranti dışı kalır durumu ise korkmayın
rahat eklersiniz cihaz garanti dışı da kalmaz

bu seviyede 4050 almak varken 3050 lere bakmayın

sıcaklık
malzeme kalitesi
ekran kalitesi

bunların hepsi de fiyatı belirleyen çok önemli unsurlar

38k ya da 4060 lı bir laptop var mesela
55k ya da var

neden
55k ya da elbetteki tasarım hatasından dolayı ısınan modeller vardır ama
genel olarak daha iyi bir soğutma çözümü taha iyi kasa tasarımı %100 srgb ekran gibi özellikler

bizler ülkenin ekonomik durumlarından dolayı malesef ihtiyacımızolan ürünlerde fiyat performans oranında
önceilkli olarak işlemci ve ekran kartı gücüne önem vermek zorunda kalıyoruz

bu demek değildirki geri kalan özellikleri tamamen çöp bir ürün alalım
elbetteki böyle bir durum da yok

ama mesela şu var
büçem dar
bütçem dahilinde en iyi özellikte bir oyun laptopu almak istiyorum

sırf ekranı %100 srgb diye 3050 4gb model bir ürün almaktansa
aynı fiyata %62.5 srgb ekranlı ama 4060 ekran kartlı bir ürün buluyorsam onu seçerim

veya yine bütçem dar
seçtiğim sistem oyunlarda 80 dereceyi görüyor
bütçemin 4-5k üstünd aynı özelliklere sahip ürün ise 75 dereceyi görüyor

burda tabi asıl bütçe de önemli 45-50k bandındaki bir bütçede sırf bu kadar sıcaklıktan dolayı 4-5k bütçe çıkmak benim bütçe anlayışıma göre mantıklı olabilirken 25-30k bandında bir bütçe de 4-5 derece için bu kadar bütçe zorlamak ne kadar mantıklı düşüünürüm

sonuçta yüksek mi yüksek ama tehlikeli mi değil

yani tamamen bütçe doğrultusunda
rakiplerle fiyat performans karşılaştırması yaparak
sınırlı bir bütçede de bizi çok aşırı etkilemeyecek bazı durumlardan feragat ederek seçim yapmamız gerekebiliyor
Hocam cidden çok faydalı bilgiler vermişsiniz teşekkürler. Ben bu bilgisayar konusunda biraz acemiyim zaten anlamışsınızdır. Peki bu bilgisayar için alacağım ram tipi nedir direkt ddr5 bir ram uyumlu olur mu, attığınız linkteki bilgisayarda kronik bir problem var mıdır?

Top Bottom