Amd crash defender, yanıt vermeyen bir ekran sürücüsü hatası

Laeron

80+
Reaksiyon skoru
39
Rainbox Six Siege oynarken oyun aniden dondu, siyah ekran verip kapandı ve bu hatayı aldım. Daha önce ekran kartına U.V + O.C yapmıştım. Kart normalde 100w güç çekerken O.C sonrası 120w çekmişti. 1-2 dakika öyle kullanıp ayarları sıfırladım o şekilde kullanıyorum. Zarar görmüş olma ihtimali var mı? Neden bu hatayı alıyorum?

Ekler

• amdf.PNG
    amdf.PNG
    6.7 KB · Hit: 176
Rainbox Six Siege oynarken oyun aniden dondu, siyah ekran verip kapandı ve bu hatayı aldım. Daha önce ekran kartına U.V + O.C yapmıştım ancak geri çekip sıfırladım o şekilde kullanıyorum. Zarar görmüş olmadi ihtimali var mı? Neden bu hatayı alıyorum?
1) AMD uninstaller ile kaldır 22.5.1 WHQL sürümü yükle.
2) BİOS güncelle, XMP açıksa 1 de kullanıyorsan 2 ye çek yada 2 kullanıyorsan 1'e çek. Bu sorunla hep karşılaşıyorsanız.

1) AMD uninstaller ile kaldır 22.5.1 WHQL sürümü yükle.
2) BİOS güncelle, XMP açıksa 1 de kullanıyorsan 2 ye çek yada 2 kullanıyorsan 1'e çek. Bu sorunla hep karşılaşıyorsanız.
1) Bugün aynı işlemi yaptım.
2) Bios güncellemeyi bilmiyorum. XMP açık ve 1 konumunda. 2 ye çekip deniycem. Rainbow'a ilk defa girdim ve ilk maçımın ortalarında bu hatayla karşılaştım. Bahsettiğim overclock işleminden sonra ekran kartmın zarar görmüş olma ihtimali var mı sizce?

1) Bugün aynı işlemi yaptım.
2) Bios güncellemeyi bilmiyorum. XMP açık ve 1 konumunda. 2 ye çekip deniycem. Rainbow'a ilk defa girdim ve ilk maçımın ortalarında bu hatayla karşılaştım. Bahsettiğim overclock işleminden sonra ekran kartmın zarar görmüş olma ihtimali var mı sizce?
Anakartınız nedir? Overclocktan anlamıyorum ama eğer az voltaj verdiyseniz bir problem çıkarmaz diye düşünüyorum.

Anakartınız nedir? Overclocktan anlamıyorum ama eğer az voltaj verdiyseniz bir problem çıkarmaz diye düşünüyorum.
ASUS H610M-K. Voltaj atırmadım, aksine 1150 olan voltaj değerini 1120'ye çekip core clock ve memory clock değerlerini biraz artırdım. Voltaj düşürmeme rağmen 100w çeken kart 120w çekmişti. Bi arkadaş 6600XT ekran kartına +30w çekmesini sağlayacak kadar voltaj verdiğini ve bir şey olmadığını, benimkine de bir şey olmayacağını söylemişti ama hala korkuyorum. Herhangi bir hata vs. almadım. Şuan canımı sıkan şey hata vermesi değil de ekran kartımın zarar görmüş olmasından korkuyorum, daha yeni aldım sistemi.

ASUS H610M-K. Voltaj atırmadım, aksine 1150 olan voltaj değerini 1120'ye çekip core clock ve memory clock değerlerini biraz artırdım. Voltaj düşürmeme rağmen 100w çeken kart 120w çekmişti. Bi arkadaş 6600XT ekran kartına +30w çekmesini sağlayacak kadar voltaj verdiğini ve bir şey olmadığını, benimkine de bir şey olmayacağını söylemişti ama hala korkuyorum. Herhangi bir hata vs. almadım. Şuan canımı sıkan şey hata vermesi değil de ekran kartımın zarar görmüş olmasından korkuyorum, daha yeni aldım sistemi.
bu videoyu izleyerek güncelleyebilirsiniz. https://www.asus.com/tr/Motherboard...ds/All-series/PRIME-H610M-K-D4/HelpDesk_BIOS/ Sürüm 1402 olanı kurun eğer anakart modelinizden eminseniz.

Ekran kartı zarar felan görmez. o kadar kolay kolay gidecek parçalar değiller bunlar. Driver'ı minimal şekilde kurmayı dener misin acaba?

Hocam sistemi daha yeni aldığım için biosun güncel olması gerekmez mi? Eğer güncelleyince sorunun düzeleceğini düşünüyorsanız güncelleyeyim. Yukarıda anlattığım gibi ekran kartım zarar görmüş olabilir mi sizce?
Bilgisayarınıza CPU-Z yükleyip Mainboard kısmını ekran görüntüsü atarmısınız?

Az önce bir el daha girdim ve bu sefer hata vermedi.
Ekran kartı zarar felan görmez. o kadar kolay kolay gidecek parçalar değiller bunlar. Driver'ı minimal şekilde kurmayı dener misin acaba?
Hocam normalde voltaj verip overclock yapma işine hiç girmemiştim, korkuyordum çünkü. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine voltaj değerini 1150 den 1120ye çekip core clock ve memory clocku artırdım. Yine korkarak tabii. 1-2 dakika sonra sıfırladım ayarları ancak forza horizon 5'te oyuna donmalar girip çökmeye başladı. Sonradan düzeldi tabii ancak hep içimde bir korku vardı ekran kartım zarar gördü diye. Sistemi de yeni aldığım için çok tedirgin oldum haliyle. Siz bunu söyleyince biraz da olsa rahatladım. Driveri minimal şekilde nasıl kurucam acaba?

Bilgisayarınıza CPU-Z yükleyip Mainboard kısmını ekran görüntüsü atarmısınız?

Ekler

• mainboard.PNG
    mainboard.PNG
    18.1 KB · Hit: 99

Hocam normalde voltaj verip overclock yapma işine hiç girmemiştim, korkuyordum çünkü. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine voltaj değerini 1150 den 1120ye çekip core clock ve memory clocku artırdım. Yine korkarak tabii. 1-2 dakika sonra sıfırladım ayarları ancak forza horizon 5'te oyuna donmalar girip çökmeye başladı. Sonradan düzeldi tabii ancak hep içimde bir korku vardı ekran kartım zarar gördü diye. Sistemi de yeni aldığım için çok tedirgin oldum haliyle. Siz bunu söyleyince biraz da olsa rahatladım. Driveri minimal şekilde nasıl kurucam acaba?
İlk BİOS kurulu siz benim dediğim BİOS'u kurun.

Hocam normalde voltaj verip overclock yapma işine hiç girmemiştim, korkuyordum çünkü. Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine voltaj değerini 1150 den 1120ye çekip core clock ve memory clocku artırdım. Yine korkarak tabii. 1-2 dakika sonra sıfırladım ayarları ancak forza horizon 5'te oyuna donmalar girip çökmeye başladı. Sonradan düzeldi tabii ancak hep içimde bir korku vardı ekran kartım zarar gördü diye. Siz bunu söyleyince biraz da olsa rahatladım. Driveri minimal şekilde nasıl kurucam acaba?
Driver'ı kurmayı dene. Her karşına sekme geldiğinde incele orayı orada full sürüm yazıcak bir yerde. onu minimal yapıp indir. Ama OC değerlerin gidebilir.

Furmark testi yap 1 saat boyunca. bak bakayım stabil mi. 8XMSAA 720P.

İlk BİOS kurulu siz benim dediğim BİOS'u kurun.
Tamamdır deneyeyim.

Driver'ı kurmayı dene. Her karşına sekme geldiğinde incele orayı orada full sürüm yazıcak bir yerde. onu minimal yapıp indir. Ama OC değerlerin gidebilir.

Hocam OC yaptıktan sonra zaten driverı sıfırlayıp silip yeniden kurmuştum. Yani OC li kullanmıyorum kartı. Tekrar sileyim, dediğiniz şekilde kurup haber vericem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şuan kurdum minimal edition'u. Full sürümle minimal edition'un farkı nedir? Bir de Furmark testini 1080p de mi yapayım 720p de mi?

Son düzenleme: