Neler Yeni

❌İndirim Bitti! AMD R5 5500 - RTX 4060 - B450M-HDV - 500GB SSD - 16GB RAM 14112TL

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
G
Yok almadım ekran kartı almıstım bi tane 3 senedir aldığım kasa sayısı 3 veya 4. Birini okulda kullanuıyorum diğerini ablam kullanıyor, diğerini satmışım sanırım bu da 4.cü

Benim 3 - 4 sene kadar olmuştur bir sistem alışverişi gerçekleştirmeyeli örn. belki bir kontrol sistemleri vardır.. Bekleyelim görelim neler olacak

firsatgamingx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,818
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Benim 3 - 4 sene kadar olmuştur bir sistem alışverişi gerçekleştirmeyeli örn. belki bir kontrol sistemleri vardır.. Bekleyelim görelim neler olacak
Sizin de iptal oldu mu? THHye basvurucam ben o şekilde alırım 1 sene de geçse 6 ay da geçse yani sorun yok. Kendileri kaybeder.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
G
Sizin de iptal oldu mu? THHye basvurucam ben o şekilde alırım 1 sene de geçse 6 ay da geçse yani sorun yok. Kendileri kaybeder.

Benim durumda henüz bir değişiklik yok. 1 adet aldım onaylandı.

gencur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
A* E*
ondan sonra da gerçek kullanıcı yada satıcı mal satamasın aynen :D
Benim önerimden bu sonucu nasıl çıkardınız? Ben diyorum ki ikinci el ticareti yapılabilmesi için bir belge, lisans vs. olsun. Bu lisansa sahip insanlar indirimli ürün satın alırken ticari amaçlı alıcı statüsünde değerlendirilsin.

Hocam onun önüne geçemezsin fırsatı zamanında gördü ve aldı adam sonuçta belki de ekmeğini bundan çıkarıyordur bilemezsin o yüzden ya şanslı olman lazım ya da sürekli takipte olman lazım.
Merak edip 6502 sayılı tüketici kanununu araştırdım, yapılan indirimler ticari amaçlı alıcıları kapsayacaksa açıkça belirtilmeliymiş. Yoksa ticari alıcıları kapsamadığı kabul ediliyormuş.

Bir vatandaş ticari alım-satım yapacaksa, vergi numarası sahibi olmalı ve fatura keserek alım-satım yapması zorunlu. Elde edilen her ticari gelir, vergi muafiyetlerinden faydalanılmadığı durumlarda (10 kuruşluk sakız dahi satsanız) teorik olarak vergiye tabidir. Yıllık 3'ten az alım satımlarda KDV istisnası gibi muafiyetler varmış. 30 bin tl mi yoksa daha düşük bir tutar mı anlamadım ama bu miktarın üzerinde satışlarda e-arşiv fatura düzenleme zorunluluğu getirilmiş. Ayrıca yıllık ticaret hacminiz 150 bin tl'yi geçiyorsa 2024 yılı itibari ile ticari defter tutma zorunluluğu da getirilmiş. Ayrıntılar için mali müşavirlere danışmakta fayda var.

İkinci elde şahsi olarak alım-satım yapılırken(ticari amaç gütmeden) bunlarla uğraşmanıza gerek yok ama forumda gördüğüm kadarı ile bu şahsi-ticari ayrımındaki gri alanı zorlayanlar var, özellikle tüketici hakem heyetine çok sayıda aynı ürün kategorisinde başvurularınızda şahsi mi yoksa ticari mi şüphesi uyandırabilir, kazandığınızdan fazlası vergi cezalarına gidebilir, bilginiz olsun.

dipnot: yukarıda paylaştığım bilgiler yanlış olabilir, kendi araştırmanızı kendiniz yapın.

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
G

Sizin alımda onaylandı bilgisi ve sonrasında faturalanma aşamasındadır mesajı geldi mi ?

firsatgamingx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,818
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
Sizin alımda onaylandı bilgisi ve sonrasında faturalanma aşamasındadır mesajı geldi mi ?
İlk başta siparişiniz onay bekliyor oldu tabii ki ilk mail geldi ancak sonradan iptal ettiler. Dediğim gibi THHye veririm 6 ay sonra alırım np

MasterOfPuppets

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
661
İsim
G
İlk başta siparişiniz onay bekliyor oldu tabii ki ilk mail geldi ancak sonradan iptal ettiler. Dediğim gibi THHye veririm 6 ay sonra alırım np

Demek ki onay aşaması önemli olan.. Zira onaylandı yazısı geldikten sonra iptal olan sanırım yok

Aydi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Aydın İgal Gezer
Hocam ekran görüntüsünü paylaşır mısın
1742400802951.jpeg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri