Neler Yeni

Amd Ryzen 5 3600x 80 85 dereceye çıkması normal mi?

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
Değerli dostlarım. Foruma yeni kaydoldum. Aldığım bilgisayar da yenidir. Özelliklerini yazıyorum. Stranded deep orta ayar, oynarken ne hikmetse islemci 85 dereceyi gördü ekran kartı da 80dereceyi.
stock fan ile çalışıyor. monitorum msi 32.5 inc 1ms 165hz . Kablosunu taktim acaba o çözünürlükte oynuyorum diyemi çok ısınıyor?
bt1 oynadım belki oyunla alakalı dedim ayarları yüksek yaptim orda bile 80e dayandı ultra yapmaya korkuyorum oyunları ama böyle bir ekran kartı ve islemciyle de ultrada oynamak daha zevki olmazmi?
ekran kartı islemci yanacak diye. Böyle bi sistemde bu sıkıntıları yaşayan varmı. Bilgisayar yüke binmeye gelmiyor acaba soğutma ile mi alakalı bir durum kasadaki fanlar dışında fan eklemesi yapmadım
Bu arada bilgisayarda eksik bişey gören varsa da yazabilirse iyi olur uzun ömür kullanacağım. İşlemci soğutucu ya gerek varmı ve kasaya fan almam gerekiyor mu kasayı da alta yazdım cevap verenleriniz çok olsun şimdiden.
İŞLEMCİ: AMD RYZEN5 3600X 3.8GHZ 6 ÇEKİRDEK 35MB.
ANAKART: ASUS PRİME B450M-A 4400MHZ (OC) RGB M.2 AM4 MATX.
GÜÇ KAYNAĞI: CORSAİR 650W CV SERİSİ CV650 + 80 BRONZE.
RAM: 2 ADET - GEİL 8GB EVO SPEARZ AMD EDİTİON.
EKRAN KARTI: GİGABAYT GEFORCE 2070 SÜPER WİNDFORCE OC 3X 8GB DDR6 256BİTB.
SSD: KİOXİA 500GB 1700MB / 1600MB M 2 SSD
HDD: SEAGATE BARRACUDA 2TB 3.5" 7200PRM SATA 3.0 64MB
KASA: THERMALTAKE VERSA J25 TEMPERED CAM RGB USB 3.0.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kasanızın hava akışı kötü, normal sıcaklıklar bu kasada.
İşlemcinize soğutucunuzu ve kasanızı değiştirebilirsiniz.

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kasayı netten izlediğim bir videodan ve sinerji üzerinden topladim darboğaz sorunu yok tüm parçalar birbiriyle uyumlu nasıl bir değişiklik yapabilirim. Yorumunuzu tam olarak anlayamadim biraz daha açarsanız sevinirim. Aslan gibi sistem kurdum kedi gibi kullanıyorum resmen

thyunus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
108
İsim
Yunus Emre Yıldırım
Değerli dostlarım. Foruma yeni kaydoldum. Aldığım bilgisayar da yenidir. Özelliklerini yazıyorum. Stranded deep orta ayar, oynarken ne hikmetse islemci 85 dereceyi gördü ekran kartı da 80dereceyi.
stock fan ile çalışıyor. monitorum msi 32.5 inc 1ms 165hz . Kablosunu taktim acaba o çözünürlükte oynuyorum diyemi çok ısınıyor?
bt1 oynadım belki oyunla alakalı dedim ayarları yüksek yaptim orda bile 80e dayandı ultra yapmaya korkuyorum oyunları ama böyle bir ekran kartı ve islemciyle de ultrada oynamak daha zevki olmazmi?
ekran kartı islemci yanacak diye. Böyle bi sistemde bu sıkıntıları yaşayan varmı. Bilgisayar yüke binmeye gelmiyor acaba soğutma ile mi alakalı bir durum kasadaki fanlar dışında fan eklemesi yapmadım
Bu arada bilgisayarda eksik bişey gören varsa da yazabilirse iyi olur uzun ömür kullanacağım. İşlemci soğutucu ya gerek varmı ve kasaya fan almam gerekiyor mu kasayı da alta yazdım cevap verenleriniz çok olsun şimdiden.
İŞLEMCİ: AMD RYZEN5 3600X 3.8GHZ 6 ÇEKİRDEK 35MB.
ANAKART: ASUS PRİME B450M-A 4400MHZ (OC) RGB M.2 AM4 MATX.
GÜÇ KAYNAĞI: CORSAİR 650W CV SERİSİ CV650 + 80 BRONZE.
RAM: 2 ADET - GEİL 8GB EVO SPEARZ AMD EDİTİON.
EKRAN KARTI: GİGABAYT GEFORCE 2070 SÜPER WİNDFORCE OC 3X 8GB DDR6 256BİTB.
SSD: KİOXİA 500GB 1700MB / 1600MB M 2 SSD
HDD: SEAGATE BARRACUDA 2TB 3.5" 7200PRM SATA 3.0 64MB
KASA: THERMALTAKE VERSA J25 TEMPERED CAM RGB USB 3.0.
hocam öncelikle kasayı değirmelisin mesh bir kasa senin için daha iyi olur.
ve işlemciye soğutucu alabilirsin birde termal macun iyisinden değiştir bence fark ettirir baya
Mesaj otomatik birleştirildi:

kasayı netten izlediğim bir videodan ve sinerji üzerinden topladim darboğaz sorunu yok tüm parçalar birbiriyle uyumlu nasıl bir değişiklik yapabilirim. Yorumunuzu tam olarak anlayamadim biraz daha açarsanız sevinirim. Aslan gibi sistem kurdum kedi gibi kullanıyorum resmen
hocam kasada hava sirkilasyonu yokki

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hava sirkülasyonunu nasıl sağlarim? bu kasada hava sirkülasyonu yoksa neddn 500 tl para istiyorlar amaçları ne ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Furkan Ceyhan
Stok fanla biraz da normal 3600 işlemcim de o sıcaklıklara vuruyordu stok fanla

FAG389

80+ Bronze
Stranded deep oynarken laptop olsa 85 olmaz ya cok degil mi, termal macun deneyebilirsiniz ilk etapta,sonra da stok sogutucu degisebilir

Stranded deep oynarken laptop olsa 85 olmaz ya cok degil mi, termal macun deneyebilirsiniz ilk etapta,sonra da stok sogutucu degisebilir
Muhtemelen en büyük problem kasadır arkadaşlar yanılmıyorsa ama ben daha ucuz bi cözüm diye basta bu ikisini söyledim

VorTex12

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hocam kule tipi soğutucu alabilirsin. Benim 3600 boşta 30 yükte 60 derece. Ayrıca kasanın hava sirkülasyonu çok iyi değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Emre
hava sirkülasyonunu nasıl sağlarim? bu kasada hava sirkülasyonu yoksa neddn 500 TL para istiyorlar amaçları ne ?
Reis hava alan bi yerde mi kasan sana tavsiyem kasanın önündeki kapağı çıkart fanların direkt içeri temiz hava çeksin tamam az bişey tozlanacaktir ama 5 6 derece düşüş yaşarsın bide kasa içi kablolama dağınık mi yani hava yollarını kapatıyor mu cpu için f/p bı soğutucu alabilirsiniz (T6 ultra gibi) ya da stok fanininiz biostan faz devrini artırıp soğutma sağlayabilirsiniz ekran kartı için de msi afterburner den fan devrini yüzde 70 e sabitlerseniz 70 dereceyi görmeyeceğini bu düşünüyorum belki biraz zorlar 70 lerde ama kesinlikle 75 üstünü görmez birde termal macunlarini kaliteli bı macunla değiştirmenizi öneririm ( noctua nt - H1 gibi )

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
Evet stock fanı değiştirmeyi düşünüyorum dark marka buldum baya güzel yorumları olan temperi kaldırdım 6 derece düştü ama hala çok Yuksek 75 77 geziyor after burnerden yüzde 75 e ayarladım ses çok çıkıyor :(

Valla keske monster laptop alsaydim 15bin masraf ettim pişman etti

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Evet stock fanı değiştirmeyi düşünüyorum dark marka buldum baya güzel yorumları olan temperi kaldırdım 6 derece düştü ama hala çok Yuksek 75 77 geziyor after burnerden yüzde 75 e ayarladım ses çok çıkıyor :(

Valla keske monster laptop alsaydim 15bin masraf ettim pişman etti
Öyle düşünme
Basit bir değişiklik(soğutucu) rahatlıkla düzelecektir sorunun.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Bence UV yaparak kullanmanızda sakınca yok. Ek masrafa sokmayın kendinizi. UV işleminizde yardımcı olurum.
Ryzen Master'in son sürümünü bilgisayarınıza kurup şu işlemi yapın lütfen:

mummyss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Muhammed Koc
Öyle düşünme
Çok teşekkür ederim ben macunu denedikten sonra bir değişiklik olmazsa soğutucu alacağım ekran kartı neden çok ısınıyor onu anlamadım 3x pervanesi var yanıyor mübarek garantiye göndersem değiştirirler mi acaba

Öyle düşünme
Çok teşekkür ederim ben bunu incelemiştim sıcaklığı azaltma gibi bir durumu yok herhalde kaliteyi gösteriyor golden almıştı benim işlemci
Bence UV yaparak kullanmanızda sakınca yok. Ek masrafa sokmayın kendinizi. UV işleminizde yardımcı olurum.
Ryzen Master'in son sürümünü bilgisayarınıza kurup şu işlemi yapın lütfen:

Top Bottom