bordofareli
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 19
- İsim
- Kadir
- Konu Sahibi Konu Sahibi
dediklerini uyguladım tek tek işlemciyi çıkardım 5 dk bekledim tekrar bios'a girdim biosunuz resetlenmiştir yazısı geldi. şimdi bios'dan default ayarlara çekmedim sistemi XMP' yi açtım F10'a basıp kaydedip çıktım. Biosu güncelleme'me gerek varmı. Yada sisteme format atmama felan gerek varmı. Bişeyi farkettim 1 dk yazcam.1 programı tekrar kur ayarlar görünüyor ise otomatik overclok a al eger 5000 serisi ise cpu bu ayaralrı otomatik otomatic oc a alıcagı için sistem olarak senin yaptıgın ayarları düzeltip kendi ayar vericek daha sonra tekrar standart modu seçip eski ayarına getiriceksin
2. power dan sistemi kapat bios pilini çıkar sonra işlemciyi sök 5 dk zaman tut sonra ilk işlemciyi sonra bios pilini tekrar tak bu işlemde cihaza reset atacaktır
Bu işlemleri yaparken aynı zamanda RTX 2060 takılıydı onu çıkartıp GTX 1050 ti taktım eski ekran kartım. CPU'daki boğulma ses düzeldi.
Ama anlamaya çalışıyorum RTX 2060'ı takınca neden boğulma oluyor acaba darboğaz mı yapıyor yani anlamış değilim.
O zaman ben RTX 2060'ı kullanamıyacam satmak zorunda kalcam mecbur. Ekran kartı'da çok hoşuma gitmişti biliyonmu üzücü bi durum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Neden İşlemci Fan'ı RTX 2060 takınca boğulma yapıyor GTX 1050 Tİ takınca normal çalışıyor neden biri bana açıklasın lütfen.