Neler Yeni

Amerika Green kart Çıktıktan sonra gitmek zorunlu mu

TheRio241

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Arda Taşkıran
Arkadaşlar Herkese merhaba iyi akşamlar iyi forumlar
3 sorum olacak Öncelikle Ben liseyi bu sene bitirdim mezun oldum lise diplomamı aldım Bu sene yksde istediğim puanı alamadığım için üniversite sınavına tekrardan hazırlanıyorum Şu anda mezunum

1-) Öncelikle bu sene green karta başvurdum Eğer green kart çıkarsa sağlık muayane vs vs onları da geçtikten sonra amerikaya direk gitmem zorunlu mu çünkü üniversiteye gidiyor olacağım .
2-) Birde eğer green kart çıkarsa yaz döneminde WAT için tekrardan başvuru yapmak zorunda mıyım
3-) Başvuru yaparken illa Amerikada tanıdık eş dost işverene ihtiyaç var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Muhammed Musab TAYÇU
Dostum genel olarak şöyle cevaplayayım. Bir forum var. Adını hatırlamıyorum. Eğer green kartın varsa ve amerikaya 1 yıllığına gitmeyeceksen türkiyede bir amerikan konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine gidip o forumu doldurman gerek. Ama 1 yıldan fazla ise yine ismini hatırlayamadım başka bir forumu doldurman gerek. Amerikanın türkiye büyükelçiliği ya da konsolosluk sitesinde yazıyor.

Bir de eş dosta ihtiyaç var mı demişsin. Şöyleki adamlar green kardı "gel kardeşim sen burada çalış hem bak bütün haklarımızdan faydalan" diye veiyor bòylece yine zaten kendileri kazanıyor. Ve vizede ise göçmen vizesi ödüyorsun. Orada çalışmak için evet, eğer fazla paran yoksa bir eş dost gerekir ama zorunda değilsin. Biraz yanına para al ve git orada çalış belki kazandığın parayla kira falan öder yine yaşarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada eğer gitmeyip türkiyede kalırsan freen kartın iptal ediliyor amerikada değilsin diye. Bunun olmaması için söylediğim forum denen şey var.

TheRio241

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Arda Taşkıran
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer green kartın varsa ve amerikaya 1 yıllığına gitmeyeceksen türkiyede bir amerikan konsolosluğuna ya da büyükelçiliğine gidip o forumu doldurman gerek
Dostum şu kısmı tam anlayamadım sana zahmet biraz daha açabilir misin o konuyu

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Muhammed Musab TAYÇU
Dostum şu kısmı tam anlayamadım sana zahmet biraz daha açabilir misin o konuyu

Dostum burada anlatıyor. Form I-131 denen forumun doldurulması gerekli. Forumun ismini şimdi hatırladım. Bu site ise gayet iyi şekilde anlatmış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada eğer 1 yıldan fazla abd dışında kalacaksan bu forumun doldurulması gerek yoksa green cardı kaybedersin

Top Bottom