Ana kartımda vga ışığı yanıyor pc açılmıyor

canxpz

80+
Reaksiyon skoru
0
hocalarım merhabalar msi b450m pro m2 v2 anakartım var ekran kartımın modeli rx 580 8gb bilgisayarı çalıştırmak isterken vga ışığında takılı kalıyor ekran kartının fanlar çalışıyor klavye mouse güç almıyor ekran kartının güç kaynağını kesince klavye mouse güç alıyor. sizce kısa devre olmuş mudur? 3 4 gün önce termal macun bakımını yaptım gayet iyi çalışıyordu kısa devre olduğunu sanmıyorum ama danışayım dedim. işlemcimin 3pini kopuk 1 pini neredeyse gidecek kritik yerlerden pinler kopuk değil hem yanlardan ama işlemciden şüpheleniyorum zaten dual channel çalışmıyor ramlerim tek slotu görüyor işlemcim ryzen 5 2600 fikirlerinizi bekliyorum

birde artı olarak hangi fan anlamadım ama ilk 2 saniye tam güçte fanlar çalışıyor sonra hızı kısılıyor

birde artı olarak hangi fan anlamadım ama ilk 2 saniye tam güçte fanlar çalışıyor sonra hızı kısılıyor
PC'ye ilk güç geliyor hocam ama VGA ışığı yanmaya başladığı zaman fanlar hızını kesiyor.

pc beni bırak artık agam diye bağırıyor. :) İşlemci pini, ram tanımama derken şimdi de aslında ekran kartı vram, gibi gözüküyor. Ekran kartı mosfetlerini ve pinlerini de kontrol edin. Ama büyük olasılık önceki sorunların bir çakışması olabilir.

pc beni bırak artık agam diye bağırıyor. :) İşlemci pini, ram tanımama derken şimdi de aslında ekran kartı vram, gibi gözüküyor. Ekran kartı mosfetlerini ve pinlerini de kontrol edin. Ama büyük olasılık önceki sorunların bir çakışması olabilir.
yorumunuz için teşekkür ederim ekran kartında göz ile görünğr hiçbir şey yok statik elektriğini de boşalttım bios sıfırladım ya ekran kartı kısa devresi ya da işlemci gözüküyor fakat işlemci pininin 4 tanesi gittiyse kısa devre düşük ihtimal kalıyor en yakın zamanda işlemci değişeceğim ya da yaptıracagım gibi 😀

Geri