Neler Yeni

anakart ez debug led cpu beyaz ışık yakıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Korkmaz
bilgisayarda 3-4 gün arayla birden görüntü gidiyor kasa çalışmaya devam ediyor anakarta baktığımda cpu ışığı beyaz yanıyor kapatıp tekrar açana kadar görüntü gelmiyor bazende müzik dinlerken veya video izlerken ses cızırtı yapıp takılıyor ekran donuyor bilgisyarı kapatıp açınca düzeliyor. sorun neyden kaynaklı olabilir acaba yardımcı olabilecek var mı.
sistem özellikleri:
ryzen 2600
msı rx570
16 gb ram(8x2) 3000 mhz
anakart: msı b450m pro m2-v2
Psu: 500w 80+

peoples

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mehmet
Merhaba, CPU ısısını kontrol ettin mi? Eğer fanında veya soğutucunda bir arıza varsa kendini korumaya alıp çalışmayı durduruyor olma olasılığı yüksek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, CPU ısısını kontrol ettin mi? Eğer fanında veya soğutucunda bir arıza varsa kendini korumaya alıp çalışmayı durduruyor olma olasılığı yüksek.
Evet kontrol ettim oyun sırasında en fazla 62-63 dereceye çıkıyor. Masaüstündeyken 36 derecelerde geziyor. Oyun sırasında sıkıntı olmuyor zaten bilgisayarı açtığım ilk 3-5 dakika içinde görüntü gidiyor

dundar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yasin Dündar
Merhabalar Mustafa bey bende tamamıyla aynı sorunla karşı karşıyayım bu sorunla uzun zamandır uğraşıyorum tüm parçaları servise göndermeme rağmen sıkıntı yok diyip geri gönderiyorlar belkide ilgisizliklerinden.Sorunun kaynağını bulursanız lütfen benimle paylaşın benim kullandığım sistemde
ryzen 5 2600
msı b450m pro m2 anakart
-Msı rx 580 8gb armor oc
-8 gb 3000 mhz ram (2x) (16gb)
-600w 80+
belkide bu işlemci ve anakartın kronik sorunudur
bende de ilk başlarda ara sıra oyundayken görüntü gidiyordu kasa devam ediyordu fakat şuan her oyuna giriş anında ekran gidiyor fakat masaüstünde uzun sürede sıkıntı yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar Mustafa bey bende tamamıyla aynı sorunla karşı karşıyayım bu sorunla uzun zamandır uğraşıyorum tüm parçaları servise göndermeme rağmen sıkıntı yok diyip geri gönderiyorlar belkide ilgisizliklerinden.Sorunun kaynağını bulursanız lütfen benimle paylaşın benim kullandığım sistemde
ryzen 5 2600
msı b450m pro m2 anakart
-Msı rx 580 8gb armor oc
-8 gb 3000 mhz RAM (2x) (16gb)
-600w 80+
belkide bu işlemci ve anakartın kronik sorunudur
bende de ilk başlarda ara sıra oyundayken görüntü gidiyordu kasa devam ediyordu fakat şuan her oyuna giriş anında ekran gidiyor fakat masaüstünde uzun sürede sıkıntı yok
eklemek istedim sorun çok fazla ekran kartından gibi gözüksede (çünkü ekran kartı yüke bindiğinde görüntü gidiyor) sorundan sonra cpu ez debug ledin yanması beni şaşırtıyor ve karmaşaya sokuyor işlemciye stres test yaptığımda sıkıntı çıkmıyor derece olarakta en fazla 64-65 derecelere çıkıyor fakat furmark testini açtığıma ekran kartımında ısınmamasına rağmen 69 derecelerde görüntü aniden gidiyor (1 -2dk içinde ) Sorunun güney köprüsünden olabileceğinden şüpheliyim fikirleri olan arkadaşlardan paylaşmalarını isterim teşekkürler..

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa Korkmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba. Bende tam tersi oyunda bir sorun olmadı bilgisayarı açtığım ilk dakikalarda sorun oluyor. 3 gün önce bilgisayarı açtığımda masaüstündeyken ekranda yeşil kareler çıktı ve görüntü gitti ilk defa böyle bi sorunla karşılaştım. Sistemi kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda ilk gelen görüntüden sonra siyah ekranda kaldı 3-4 defa reset attıktan sonra normal bi şekilde çalıştı. Bidaha tekrarlamadı şuanlık normal birşekilde çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,039
Üyeler
164,603
Son üye
salih0715
Top Bottom