Neler Yeni

Anakart Nasıl Temizlenir

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
Elime eski bir anakart geçti çok tozlu. Nette bakındım ama net cevap bulamadım.
Devre temizleyici ile temizleyebilir miyim? Gerek var mı.

Şunu almayı düşünüyorum. Siz nasıl temizliyorsunuz

1681234218175.jpeg

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,316
İsim
C Ş
Süpürgeyle tozunu al önce bir. Sonra yumuşak fırçayla ya da diş fırçasıyla dip köşe temizle. Sakın musluk suyu değdirme veya musluk suyuyla ıslanmış bezi falan sürme.

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Süpürgeyle tozunu al önce bir. Sonra yumuşak fırçayla ya da diş fırçasıyla dip köşe temizle. Sakın musluk suyu değdirme veya musluk suyuyla ıslanmış bezi falan sürme.
Fırçayla kuru şekilde üstünden hafifçe geçeceğim değil mi?

Azoth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Azoth
Fırçayla kuru şekilde üstünden hafifçe geçeceğim değil mi?
Sıvı veya nemli bir bez teması olmayacak hocam. Yumuşak bir diş fırçası veya benzer bir şeyle fazla bastırmadan tozunu alacak şekilde yapabilirsin.

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
Sıvı veya nemli bir bez teması olmayacak hocam. Yumuşak bir diş fırçası veya benzer bir şeyle fazla bastırmadan tozunu alacak şekilde yapabilirsin.
Peki bunların üstüne attığım linkteki devre temizleyiciyi kullansam bir problem yaratır mı? Sadece tozları üstten almaktan ziyade anakart biraz parlasın istiyorum. Galiba uçucu bir ürün olduğu için kısa sürede kayboluyor fakat eğer pci express ya da ram slotu vb. yerlere kaçarsa sıkıntı olur mu? Aklıma takılan bu oldu.

Azoth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Azoth
Peki bunların üstüne attığım linkteki devre temizleyiciyi kullansam bir problem yaratır mı? Sadece tozları üstten almaktan ziyade anakart biraz parlasın istiyorum. Galiba uçucu bir ürün olduğu için kısa sürede kayboluyor fakat eğer pci express ya da ram slotu vb. yerlere kaçarsa sıkıntı olur mu? Aklıma takılan bu oldu.
Hocam daha önce kullanmadığım için tavsiye edemem. Kullanan bir arkadaş yazarsa daha iyi olur.

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
Daha önce benzer spreyi kullandım. Kart ilk günkü gibi temiz ve parlak hale geliyor... (çalışmasında bir problem vs. olmadı) Su gibi değil, hızla uçuyor...

t.gif
10143195627570.jpg
Attığım ürünün 500ml olan versiyonunu aldım. Çok fazla olumlu yorum vardı sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Forumda okudum tam hatırlamıyorum ama yağlı olanlar toz tuttuğu için daha kötü hâle geliyormuş.

Peki işlemci ya da fanı üzerindeyken mi sıktınız.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,500
İsim
Hacı
Balata spreyi kullanıyorum.
Tüm PC parçalarına sıkıyorum.
Ama size önermiyorum :)

Kastornit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Ozan
Balata spreyi kullanıyorum.
Tüm PC parçalarına sıkıyorum.
Ama size önermiyorum :)
Devre temizleyici ile balata spreyi arasında ciddi bir fiyat farkı yok gibi. Neden kullanıyorsunuz ki? Şuana kadar hiç mi sıkıntı çıkarmadı size?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,500
İsim
Hacı
Devre temizleyici ile balata spreyi arasında ciddi bir fiyat farkı yok gibi. Neden kullanıyorsunuz ki? Şuana kadar hiç mi sıkıntı çıkarmadı size?
Hayır çıkarmadı.
Tertemiz yapıyor.
Anakartta, ekran kartında, işlemcide, harddisk pcb sinde, fanlarda kullandım.

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,316
İsim
C Ş
Süpürgeyle tozun büyük kaba olanların çoğunu çekersiniz zaten. Parlatmak için şöyle yapabilirsiniz: Önce fırça ile kuru şekilde tozlarını süpürün. Tozlar kalkacağı için tekrar elektrikli süpürge ile bir kez daha alırsanız çoğu azalacaktır tozun. Sonra fırçanın ucunu iletken olmayan sıvıya (örneğin kolonya) hafif değdirin ama geri peçete ile kurulayın, hafifçe silin devreleri. Bu şekilde fırça kirlendikçe temizleyip tekrar yapabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,696
Üyeler
163,042
Son üye
RAZORLANCE52
Top Bottom