Anakart tamirine bu para verilir mi ?

Reaksiyon skoru
30
arkadaşlar kardeşimin eski bir pcsi var içinde ddr3 anakart vardı h61 olması lazım ekrana görüntü gelmedi kasayı açtığımda bilgisayarcıya götürdük sorunun anakartta olduğunu ve bios pilinin değişeceğinin ve içine yazılım fln atıcağını söyledi 1500 tl istedi sizce bu fiyat verilir mi anakarttan pek anlamam adam bu paraya bunun gibi anakart bulamazsın dedi 1000 liraya 2. el bi anakart alıp devam etmek daha mantıklı geldi siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Soygun resmen o çipsetin anakartları 1000 TL altına kolaylıkla bulunabilir.

bu kendini bilgisayarcı sanan bu insanlar niye böyle neymiş bios pili değişecekmiş ee yazılım atılacakmış bıraksın ya pil dedigi kaç paralık şey , bidaha dükkanın önünden bile geçme hatta söyle yerini yanlışlıkla gitmesin o kan emici herifin dükkanına ikinci el çok daha uyguna bulursun , işlemci nedir

arkadaşlar kardeşimin eski bir pcsi var içinde ddr3 anakart vardı h61 olması lazım ekrana görüntü gelmedi kasayı açtığımda bilgisayarcıya götürdük sorunun anakartta olduğunu ve bios pilinin değişeceğinin ve içine yazılım fln atıcağını söyledi 1500 tl istedi sizce bu fiyat verilir mi anakarttan pek anlamam adam bu paraya bunun gibi anakart bulamazsın dedi 1000 liraya 2. el bi anakart alıp devam etmek daha mantıklı geldi siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
2k ya ddr4 anakartlar var rezilliğe bak

Böyle namussuz esnafa meydan dayağı lazım. Dostum sen anakartın resmini çek at hangi soketse ona göre 2. el ilan atalım çok ucuza bulursun.

bende ordan akıl yürüttüm zaten anakart piyasasınahiç hakim değilim ama banada çok uçuk geldi az çok pc de toplayabiliyorum gidip yeni anakart alacağım yorumlarınız için teşekkürler
En mantıklısı hocam eğer imkan varsa sistemde zaten ddr3 eskiymiş yeni ddr4 amd bir sistem toplarsanız süper olabilir ikinci el ucuz bütçede

Bilgisayarcının bir şey bildiğinden şüpheliyim belki sorun anakartta bile değildir.

Böyle namussuz esnafa meydan dayağı lazım. Dostum sen anakartın resmini çek at hangi soketse ona göre 2. el ilan atalım çok ucuza bulursun.
hocam soket LGA 1155 olması gerekiyor pc yi yarın dükkandan gidip alıcam kardeşim orda bırakmış tamir etsin diye yarın alınca anakartı çekip atarım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bilgisayarcının bir şey bildiğinden şüpheliyim belki sorun anakartta bile değildir.
olabilir ben ramden şüphelenmiştim daha öncede aynı sorun olmuştu rami çıkarıp temizleyip takmıştım düzelmişti

H61 anakart çipsetten bakabilirsin direkt en ucuz seri zaten H serisi. Sıfırı bile 1000 liranın altında bu arada o konuda bilgisayarcının kazıklama girişimi olduğu belli zaten.

Ama bence bir ihtimal sorun sıfır masrafla çözülebilir, hata cidden anakartta mı emin olmakta fayda var bilgisayarcının arıza tespitine güvenilmez.

H61 anakart çipsetten bakabilirsin direkt en ucuz seri zaten H serisi. Sıfırı bile 1000 liranın altında bu arada o konuda bilgisayarcının kazıklama girişimi olduğu belli zaten.

Ama bence bir ihtimal sorun sıfır masrafla çözülebilir, hata cidden anakartta mı emin olmakta fayda var bilgisayarcının arıza tespitine güvenilmez.
Konuyu detaylı okumadım hocam gözümden kaçmış kusura bakma. Evet sıfırı 1000 liradan ucuza bulacağın kartlar var. Sonra iş yok, kepek kapattık diye ağlıyorlar. Beter olsunlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,196
Üyeler
183,396
Son üye
Fevzi_
Geri