Neler Yeni

Anakarta su döküldü ekrana görüntü gelmiyor.

D~LAW

80+
Yaklaşık 4 5 ay önce çok ca su döküldü PC çalışırken ve öyle de çalışmaya devam etti biraz sonra kapattım bir daha açtığımda kasa çalışıyor ama klavyenin ışığı yanmıyor klavyede sorun yok sonra gece lambası taktım kasanın USB portuna o çalışıyor ama çevre birimleri olsun ekran olsun görüntü yok.
Ekrana görüntü gelmiyor
Ekran kartı çalışıyor ramleri söktüm taktım eskiden ram kaynaklı oluyordu kasa çalışsada ekran 1 saat ramleri söküp yaktıktan uğraştıktan sonra anca geliyordu bir şekilde yapıyordum artık hiç gelmiyor.
Amazondan anakart siparişi verdim bu gün bu anakart düzelmez herhalde.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
797
İsim
okr
Yaklaşık 4 5 ay önce çok ca su döküldü PC çalışırken ve öyle de çalışmaya devam etti biraz sonra kapattım bir daha açtığımda kasa çalışıyor ama klavyenin ışığı yanmıyor klavyede sorun yok sonra gece lambası taktım kasanın USB portuna o çalışıyor ama çevre birimleri olsun ekran olsun görüntü yok.
Ekrana görüntü gelmiyor
Ekran kartı çalışıyor ramleri söktüm taktım eskiden ram kaynaklı oluyordu kasa çalışsada ekran 1 saat ramleri söküp yaktıktan uğraştıktan sonra anca geliyordu bir şekilde yapıyordum artık hiç gelmiyor.
Amazondan anakart siparişi verdim bu gün bu anakart düzelmez herhalde.
ekran kartı ve çevresindeki kondansatörler devreler oksit yapmış olabilir sudan kaynaklı ekran kartı ve ramlerin ucunu silgi ile sil öyle dene bir de.

D~LAW

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ekran kartı ve çevresindeki kondansatörler devreler oksit yapmış olabilir sudan kaynaklı ekran kartı ve ramlerin ucunu silgi ile sil öyle dene bir de.
Denedim olmadı da asıl şeyi söylemeyi unuttum
Ben termal macun değiştirirken temizlik sırasında sulu bi kaza oldu diyelim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Baya baya mallık ve sakarlık la beraber ıslak anakart kısa devre yapmış olabilir mi?
Yeni anakart alsam dizelir diye düşünüyorum.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
797
İsim
okr

Baya baya mallık ve sakarlık la beraber ıslak anakart kısa devre yapmış olabilir mi?
olabilir fakat anakart değişiminde çözülmez ise güç kaynağına bakın derim. eğer yeni aldığınız anakartla birlikte sıkıntı çıkmazsa eski anakartı tiner ile temizleyin.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,970
İsim
göksel yurtcan

eğer diğer parçalarda oksitleme yoksa çalışır

D~LAW

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
olabilir fakat anakart değişiminde çözülmez ise güç kaynağına bakın derim. eğer yeni aldığınız anakartla birlikte sıkıntı çıkmazsa eski anakartı tiner ile temizleyin.
Anakartı önce tiner ile temizleyiyim belki şe yarar, boşu boşuna anakart almayayım şimdi.
Sağ olun.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
797
İsim
okr
Anakartı önce tiner ile temizleyiyim belki şe yarar, boşu boşuna anakart almayayım şimdi.
Sağ olun.
sil sonra hava tutabiliyorsan hava tut bios piline geldiyse oksit yapmıştır pili değiştir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,301
Üyeler
161,836
Son üye
Mertsy
Top Bottom