Neler Yeni

Anakartım kaç hz monitör destekler

tifosi16

80+
Reaksiyon skoru
37
İyi forumlar, Gigabyte B550M DS3H anakartım var. Anakartta display port çıkışı yok. Fakat hdmi 2.1 var sanırım.
Anakartın sayfasında "Maksimum 4096x2160 60hz destekleyen bağlantı noktası" yazıyor. Buradan nasıl bir yorum yapmalıyız. Anakart ile monitör yenileme hızı arasında nasıl bir ilişki var ? Örneğin 165hz monitör alsam anakart desteklemeyecek mi ? Aydınlatır mısınız, teşekkürler.

Ekler

• Screenshot_20220928-213835_Chrome.jpg
    Screenshot_20220928-213835_Chrome.jpg
    271.5 KB · Hit: 65
  • Screenshot_20220928-214026_Chrome.jpg
    Screenshot_20220928-214026_Chrome.jpg
    256.3 KB · Hit: 65
İyi forumlar, Gigabyte B550M DS3H anakartım var. Anakartta display port çıkışı yok. Fakat hdmi 2.1 var sanırım.
Anakartın sayfasında "Maksimum 4096x2160 60hz destekleyen bağlantı noktası" yazıyor. Buradan nasıl bir yorum yapmalıyız. Anakart ile monitör yenileme hızı arasında nasıl bir ilişki var ? Aydınlatır mısınız, teşekkürler.
ekran kartını onboard kullanıyorsan önemli yoksa bir önemi yok. hdmi 2.1 e netten bak neler destekliyorsa seninkide onu destekler. max 4k 60hz diyor.

ekran kartını onboard kullanıyorsan önemli yoksa bir önemi yok. hdmi 2.1 e netten bak neler destekliyorsa seninkide onu destekler. max 4k 60hz diyor.
Bilgisizliğimi maruz görün onboard ekran kartı kavramını bilmiyorum ama ekran kartım rx6600. Monitörüde 1080p çözünürlükte alacağım yani 4k veya 2k ile işim yok diyebilirim. Hdmi 2.1 240hz'e kadar destekliyor yazıyor internette

Bilgisizliğimi maruz görün onboard ekran kartı kavramını bilmiyorum ama ekran kartım rx6600. Monitörüde 1080p çözünürlükte alacağım yani 4k veya 2k ile işim yok diyebilirim. Hdmi 2.1 240hz'e kadar destekliyor yazıyor internette
hocam anakart ile işin yok senin ekran kartının DP portuna tak isteğin hz al. hdmi portu DP kadar hızlı değil yüksez hz monitörün varsa DP kablo alıp onu kullanmalısın. ama hdmi da işini görür.

Ekran kartı alicaksan zaten goruntuyu anakarttan değil ekran kartından alicaksin monitörden çıkan DP/hdmı kablosunu ekran kartına takicaksin anakartla işin yok görüntü alırken

kanka eğer ekran kartın varsa ekran kartına takıcaksın zaten display port ile 240 üstüde destekliyor diye biliyorum ama onuda her dp sağlıklı vermez senin alıcan monitörde 0 ise displayport hdmı felan yollarlar yani desteklermi diye bir korkun olmasın monitörün verdi max hz verir yani

Son düzenleme:
hocam anakart ile işin yok senin ekran kartının DP portuna tak isteğin hz al. hdmi portu DP kadar hızlı değil yüksez hz monitörün varsa DP kablo alıp onu kullanmalısın. ama hdmi da işini görür.
Ekran kartı alicaksan zaten goruntuyu anakarttan değil ekran kartından alicaksin monitörden çıkan DP/hdmı kablosunu ekran kartına takicaksin anakartla işin yok görüntü alırken
kanka eğer ekran kartın varsa ekran kartına takıcaksın zaten display port ile 240 üstüde destekliyor diye biliyorum ama onuda her dp sağlıklı vermez senin alıcan monitörde 0 ise displayport hdmı felan yollarlar yani desteklermi diye bir korkun olmasın
Anladım arkadaşlar teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Geri