Neler Yeni

Çözüldü✓ Anakartın Arızalandığını Nasıl Anlarız ?

Naex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Halis Kavraz
İlgilendiği Kategoriler
Donanım - Çevre Birimleri - Alışveriş
Merhaba,sorum anakartın arızalandığını nasıl anlarız?

Sorudaki amacım PC'm açılmıyor,çok uzun zamandır ilk çalıştırmada görüntü gelmiyordu 2.defa kapatıp açtığımda geliyordu.Artık hiç gelmiyor 😅

Uzun zamandır 1-2 Dakika aralıklar ile sürekli USB donanım takıp-çıkarma sesi geliyor(Tüm USB aygıtlarını sökmeme ve Format-Bios güncelleme gibi yöntemleri denememe rağmen)

10 Günde bir bazen 1 ayda bir sistem kendisini kilitliyip donuyordu.Reset atmak durumunda kalıyordum.

PC Elektrik alıyor,fanlar dönüyor bazen klavyenin ışıklarıda geliyor(Her zaman değil),ama hiçbir şekilde görüntü alamıyorum.Üstte yazdığım problemler anakartın arıza belirtileri olabilirmiydi? Yoksa anakart bozulursa direk komple gider hiç tepki vermez mi ?

-RAM'ler tek olarak denendi,farklı slotlara takıp görüntü almaya çalıştım sonuç değişmiyor.Anakart üzerinde İşlemci(Kırmızı LED),DRAM(Sarı Led) olarak sürekli yanıyor.

Elimde yeterli yedek ekipman olmadığı için parçaları değiştirip sorunlu parçayı tespit edemiyorum.Yakınımdaki bilgisayarcılarlada görüştüğümde birisi AM5 anakartım yok bakamam diyor birisi AM5 için işlemcim-ram'im yok diyor🤷‍♂️🤦‍♂️ Bu belirtiler ışığında sorun anakart olabilir derseniz söküp garantiye göndereceğim.

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
başka pcde denemeden anlayamazsınız. uzun zamandır çalışmadığına göre hangi parçada arıza var anlaması zor

• Beğen
Reaksiyonlar: Naex
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,421
Üyeler
160,846
Son üye
Yigit42
Top Bottom