Neler Yeni

Anakartta fanları çalıştıracak yuva yok

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki
Arkadaşlar yeni kasa ve PSU aldım. Kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Anakartım B450M-K. Kasam MSI MAG 100r. Power ise XPG paylon. Dediği olay şu, anakartta yuva yok, arkadaki fan calısıyor, öndekiler calısmıyor, onları takacak anakartta yuva yok diyor. Öncek kasanda öndeki fanları Frisby PSU'dan aliyormuş gücü çalışıyormuş. Böyle bir şey var mı? Olay ne? Ne yapacağım?

En İyi Cevap
Anladım hocam çok sağol. Bilgisayarcının takacağı veya bana satacağı herhangi bir fan çoklayıcı işi görür mü? Hepsiburada'da 3+3 4+4 felan yazıyorda sanırım.
"Herhangi" bir tanesi iş görmeyebilir, şu açıdan; o kasadaki fanlar 4 pinli PWM özellikli olması lazım. Alttaki linkte verdiğim fan çoklayıcı kablo güzel olur, çünkü PWM destekliyor.

PWM desteklemesi iyi bir şey, fanlarının hızlarını ayarlayabileceksin anakartının yazılımı üzerinden. Bilgisayarcının sana vereceği "herhangi" bir fan çoklayıcı kablo PWM özellikli değil de MOLEX'li olabilir. Bu da fanların PSU'dan güç alıp son hız dönmesi demek.

Lufoxi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Umut
Arkadaşlar yeni kasa ve PSU aldım. Kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Anakartım B450M-K. Kasam MSI MAG 100r. Power ise XPG paylon. Dediği olay şu, anakartta yuva yok, arkadaki fan calısıyor, öndekiler calısmıyor, onları takacak anakartta yuva yok diyor. Öncek kasanda öndeki fanları Frisby PSU'dan aliyormuş gücü çalışıyormuş. Böyle bir şey var mı? Olay ne? Ne yapacağım?
Fan çoklayıcı kullanması gerek. Sözde "BİLGİSAYARCI"

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fan çoklayıcı kullanması gerek. Sözde "BİLGİSAYARCI"
Fan çoklayıcıyı söylediydi de anlamadım ben. Fan çoklayıcının herhangi bir olumsuz şeyi var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Olay o kasanın fan çoklayıcıya sahip olmaması ve anakartında da 1 kasa fan girişinin olması.

Yapman gereken fan çoklayıcı kablo almak. Önerim yok maalesef.
Fan çoklayıcının herhangi bir olumsuz olayı var mı? Olmasa daha iyi gibisinden yani?

Lufoxi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Umut
Fan çoklayıcıyı söylediydi de anlamadım ben. Fan çoklayıcının herhangi bir olumsuz şeyi var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fan çoklayıcının herhangi bir olumsuz olayı var mı? Olmasa daha iyi gibisinden yani?
Hayır

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Olmazsa fanların hepsini çalıştıramayacaksın.
Anakartında 1 tane kasa fan girişi var, üç tane fandan birinini çalıştırabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki
Olmazsa fanların hepsini çalıştıramayacaksın.
Anakartında 1 tane kasa fan girişi var, üç tane fandan birinini çalıştırabilirsin.
Peki hocam fan çoklayıcının herhangi bir zararı var mı? Yani ben tavsiye etmem dersin ya misal, kötü yanı var mı öyle?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Peki hocam fan çoklayıcının herhangi bir zararı var mı? Yani ben tavsiye etmem dersin ya misal, kötü yanı var mı öyle?
Yok dostum. Zaten yukarıda yazdığım mesajda sana almanı öneriyorum, yoksa o kasanın sadece 1 tane fanını kullanabileceksin, ne anlamı kalıyor ki öyle zaten? :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki
Yok dostum. Zaten yukarıda yazdığım mesajda sana almanı öneriyorum, yoksa o kasanın sadece 1 tane fanını kullanabileceksin, ne anlamı kalıyor ki öyle zaten? :D
Anladım hocam çok sağol. Bilgisayarcının takacağı veya bana satacağı herhangi bir fan çoklayıcı işi görür mü? Hepsiburada'da 3+3 4+4 felan yazıyorda sanırım.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
"Herhangi" bir tanesi iş görmeyebilir, şu açıdan; o kasadaki fanlar 4 pinli PWM özellikli olması lazım. Alttaki linkte verdiğim fan çoklayıcı kablo güzel olur, çünkü PWM destekliyor.

PWM desteklemesi iyi bir şey, fanlarının hızlarını ayarlayabileceksin anakartının yazılımı üzerinden. Bilgisayarcının sana vereceği "herhangi" bir fan çoklayıcı kablo PWM özellikli değil de MOLEX'li olabilir. Bu da fanların PSU'dan güç alıp son hız dönmesi demek.

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki

Çok teşekkür ederim hocam. Bunu aliyorum, valla iyi yardımıma yetiştiniz :D.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Çok teşekkür ederim hocam. Bunu aliyorum, valla iyi yardımıma yetiştiniz :D.
Sorun değil. Yalnız dikkat et. Kablonun boyutu yetişir mi pek emin değilim.
MAG FORGE 100R'ı gerçekte görmedim, ama yetişir gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Zeki
Sorun değil. Yalnız dikkat et. Kablonun boyutu yetişir mi pek emin değilim.
MAG FORGE 100R'ı gerçekte görmedim, ama yetişir gibi.
Hocam internette şunuda okudum. Güç beslemeli model almanızı öneririm diye demişler birine. Onu alacağına Alfais 4354 alın demişler amazonda var şuan. Ne diyorsun?

Top Bottom