ANAKARTTA FAZ NEDİR ve bu anakartta kaç faz var

arkadaslar benim bir anakartım var ama faz falan bilmeden almıstım ve hala ne bilmiyorum ne olduğunu söyleyip benim kartta kaç tane olduğunu söyleyebilecek var mı
anakartım
bildigim kadarıyla işlemciye giden elektrigin kaç parcaya bolundugu gibi bir şey olması lazım yani ne kadar yuksek faz o kadar dengeli bir elektrik dagıtımı ve daha iyi bir sogutma senin anakartın güzel zaten neden kafana takıldı acaba faz konusu

bildigim kadarıyla işlemciye giden elektrigin kaç parcaya bolundugu gibi bir şey olması lazım yani ne kadar yuksek faz o kadar dengeli bir elektrik dagıtımı ve daha iyi bir sogutma senin anakartın güzel zaten neden kafana takıldı acaba faz konusu
bilmem faz konusunu hiç bilmiyorum işlemci de 7800x3d yüksek watt çekiyor o yüzden takıldı aklıma

arkadaslar benim bir anakartım var ama faz falan bilmeden almıstım ve hala ne bilmiyorum ne olduğunu söyleyip benim kartta kaç tane olduğunu söyleyebilecek var mı
anakartım
1765055378664.webp

12 + 2 +1 Faz anakartın ama 2 + 1 kısmını pek kullanmıyor genel olarak 12ye bakıyor 15 faz anakartın.

yani iyi mi :D idare eder mi
İş görür anakarta 9800x3d bile takabilirsin sonuç olarak b850 idare ederden fazlası yani soğutma bloğunun iyi olması ısı ve cpunun güç dağılımında da yardımcı olur

anakartım

anakartım
Kendisi güncel orta seviye kabul edilebilir 12+2+1 şeklinde 15 faza sahip tepe am5 işlemcileri dahi beslemeye yetecektir 9800x3d gibi oyun işlemcilerini takıp gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,520
Üyeler
186,075
Son üye
Mtk992
Geri