Neler Yeni

Ani fps drop - video durdurup başlatır gibi

Atius

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
366
İsim
atacan atmaca
Selamlar sistemimi en alta bırakacağım, Çok yüksek fps aldığım oyunlar dahil olmak üzere ne oynarsam oynayayım anlık video durdurup başlatır gibi fps droplar yiyorum donuyor ve geliyor. Oyun devam ediyor ekran geri geldiğinde hareket ettiğim yerde oluyorum en bastığım tuşla gidecek şekilde. Sıcaklıklar normal, driverlar güncel, harddisk birleştirme temizleme bad sector düzeltme gibi her şeyi yaptım fakat bu fps droplara çözüm bulamıyorum özellikle gta 5 ve valorant oyunlarında bunu çok yaşıyorum yardımcı olabilecek var mı?
Ryzen 5 1600 eski nesil
Msi gaming-x rx580 8gb
Corsair 2400mhz 8gb
Msi b350m pro-vd plus
480gb ssd
1tb hdd
oyunları hdd ve ssd'ye ayrı ayrı yükledim yine aynı sorun var. Ayriyetten bios üzerinden rami 2400mhz olarak ayarlasam bile pc üzerinde 2133 olarak gözüküyor hem görev yöneticisi hem cpuzde. Umarım yaşayıp çözebilen birini bulurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Crystal Diskmark

Ekler

• 1.jpg
    1.jpg
    149.8 KB · Hit: 27
  • 2.jpg
    2.jpg
    160.1 KB · Hit: 34

halil 070

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Selamlar sistemimi en alta bırakacağım, Çok yüksek fps aldığım oyunlar dahil olmak üzere ne oynarsam oynayayım anlık video durdurup başlatır gibi fps droplar yiyorum donuyor ve geliyor. Oyun devam ediyor ekran geri geldiğinde hareket ettiğim yerde oluyorum en bastığım tuşla gidecek şekilde. Sıcaklıklar normal, driverlar güncel, harddisk birleştirme temizleme bad sector düzeltme gibi her şeyi yaptım fakat bu fps droplara çözüm bulamıyorum özellikle gta 5 ve valorant oyunlarında bunu çok yaşıyorum yardımcı olabilecek var mı?
Ryzen 5 1600 eski nesil
Msi gaming-x rx580 8gb
Corsair 2400mhz 8gb
Msi b350m pro-vd plus
480gb ssd
1tb HDD
oyunları HDD ve ssd'ye ayrı ayrı yükledim yine aynı sorun var. Ayriyetten bios üzerinden rami 2400mhz olarak ayarlasam bile PC üzerinde 2133 olarak gözüküyor hem görev yöneticisi hem cpuzde. Umarım yaşayıp çözebilen birini bulurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Crystal Diskmark
ram lerden oluyor olabilir çünkü çoğu oyunda artık 8 gb ram yetmiyor

Top Bottom