Neler Yeni

Ani fps düşüşleri ve donmalar

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
İyi günler dilerim öncelikle
Oynadığım oyunlarda ani fps düşüşleri ve donmalar oluyor.Sistemim ise oynadığım oyunlara yetebilecek güçte olduğunu düşünüyorum.Bunun sebebi nedir?

İşlemcim:R5 3600x
ekran kartı:asus dual 5600 xt
16gb ram 3200
Bu sorun bazen çok sinir bozucu oluyor.Yardımcı olursanız sevinirim

Bu arada fps düşüşleri yaşadığım oyunlar.Özellikle apex ve shadow of war middle earth uzun süredir bunlara giriyorum.

Son düzenleme:

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilen yok mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
A. Selim
Oynadığım oyunlarda ani fps düşüşleri ve donmalar oluyor.Sistemim ise oynadığım oyunlara yetebilecek güçte olduğunu düşünüyorum.Bunun sebebi nedir?

16gb ram 3200

Bu arada fps düşüşleri yaşadığım oyunlar.Özellikle apex ve shadow of war middle earth uzun süredir bunlara giriyorum.
Özellikle yeni ve yeterince güçlü sistemlerde bu sorunu çoğu zaman okuyorum, görüyorum. Kesin çözümünü bilmiyorum ama belki sürücü güncellemeleri ile düzelir onları güncelleyin. Eğer güncelse de başka bilen arkadaşların yardımı olursa iyi olur.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bios ve driver güncellemeleriniz tam mı? Isı değerleriniz nasıl? Ghz düşüklüğü yaşayabilir ısınma ile.
Öncelikle anakartınız dahilinde bulunan bios güncel değilse güncelleyin oyunda ghz ve ısı değerlerine bakın . Gene olursa ısı değerlerini atın ona göre termal macun değiştirirsiniz.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

16gb ram 3200

Sürücülerin güncelse depolama birimine bakmak lazim ssd veya hdd neyin varsa sağlık ve hiz testi yap.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
512 M2 kullanıyorum ama bu sadece C kısmı için ayırmıştım ve 1Tb ssd kullanıyorum depolama olarak bunda da oyunlar var.Bu donanımların testleri en sağlıklı nasıl yapılır?
Sürücülerin güncelse depolama birimine bakmak lazim ssd veya hdd neyin varsa sağlık ve hiz testi yap.

Bios ve driver güncellemeleriniz tam mı? Isı değerleriniz nasıl? Ghz düşüklüğü yaşayabilir ısınma ile.
Öncelikle anakartınız dahilinde bulunan bios güncel değilse güncelleyin oyunda ghz ve ısı değerlerine bakın . Gene olursa ısı değerlerini atın ona göre termal macun değiştirirsiniz.
Isı değerlerine özellikle ekran kartı için radeon yazılımını kullanıyorum orda ekran kartı max 65lere çıkıyor taş çatlasın 70 o da oyunda çıktığını pek görmedim(daha doğrusu sürekli alt tab yapıp bakmadığım için) ama işlemcim için bi ara Core Temp uygulamasını kullandım.Hiç stabil bi sıcaklık değerleri göstermiyordu.Bir anda 10,8 yada 15 sıçramalar yada azalmalar oluyordu sonra sildim programı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde ben bios dan anlamam.Pc alırken ki bilgisayarcı ne yaptıysa o duruyor o konuda çok cahilim :rolleyes:

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
512 M2 kullanıyorum ama bu sadece C kısmı için ayırmıştım ve 1Tb ssd kullanıyorum depolama olarak bunda da oyunlar var.Bu donanımların testleri en sağlıklı nasıl yapılır?

Isı değerlerine özellikle ekran kartı için radeon yazılımını kullanıyorum orda ekran kartı max 65lere çıkıyor taş çatlasın 70 o da oyunda çıktığını pek görmedim(daha doğrusu sürekli alt tab yapıp bakmadığım için) ama işlemcim için bi ara Core Temp uygulamasını kullandım.Hiç stabil bi sıcaklık değerleri göstermiyordu.Bir anda 10,8 yada 15 sıçramalar yada azalmalar oluyordu sonra sildim programı

Birde ben bios dan anlamam.Pc alırken ki bilgisayarcı ne yaptıysa o duruyor o konuda çok cahilim :rolleyes:
Cristal disk info ile cristal disk mark ile bakabilirsin

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Hocam googleye msi afterburner yazın kurulum videosu izleyin ve oyunlarda işlemcinin ısılarına bakın bu sorunu bende yaşıyorum fps dropları olarak ona göre bakalım. Bios anakartın modeline göre bakabilirsiniz bu konuda bilgilileri etiketleriz.

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Cristal disk info ile cristal disk mark ile bakabilirsin
Cristaldiskinfo indirdim.1tb olan ssd Durumu iyi ve derece 40 çıktı .M2 olan samsung ise iyi %100 46 derece diyor
sss.png

deneyeceğiniz ssd yi boş bırakın yani windowsu başka yere taşıyın filan diyorlardı internette onunla uğraşamazdım o yüzden windows m2 de olduğu için böyle sonuç çıktı m2nin.Diğer ssdim 2 terabyte mış.SSD 1-1 diye 2 ye bölmüştüm.Onları da tek resimde attım.Soldaki oyunlarımın kurulu olduğu dosya diğer ki ise çalıştığım pogramın
ssd.png

M2 samsung 970 evo
ssd seagate 2 tb 64mb 7200rpm

Yıldırım Beyazid

80+ Bronze
Cristaldiskinfo indirdim.1tb olan ssd Durumu iyi ve derece 40 çıktı .M2 olan samsung ise iyi %100 46 derece diyor
Alıntıyı görüntüle
deneyeceğiniz ssd yi boş bırakın yani windowsu başka yere taşıyın filan diyorlardı internette onunla uğraşamazdım o yüzden windows m2 de olduğu için böyle sonuç çıktı m2nin.Diğer ssdim 2 terabyte mış.SSD 1-1 diye 2 ye bölmüştüm.Onları da tek resimde attım.Soldaki oyunlarımın kurulu olduğu dosya diğer ki ise çalıştığım pogramınAlıntıyı görüntüle

M2 samsung 970 evo
ssd seagate 2 tb 64mb 7200rpm
Sistem yeni mi?

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız

Yıldırım Beyazid

80+ Bronze

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,383
İsim
Bilal Tepe

16gb ram 3200

Shadow War sıkıntılı biraz 2070super ile drop yiyordum ben takiliyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,834
Üyeler
164,919
Son üye
erenikoo
Top Bottom