Neler Yeni

Yardım Ani işlemci ısı yükselmesini nasıl çözerim?

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Arkadaşlar işlemcim Ryzen 5 3600x. Soğutucum Msi MAG Coreliquid 240RH. Boşta internette falan gezerken 30-35-38 lerde gezerken den bir anda 48 49 oluyor. Fanlar smart modda sürekli hızlanıp hızlanıp yavaslıyor. Pompa sürekli hızlanıp yavaslıyor. Buda beni rahatsız ediyor sürekli aragazı çekiyor yani. Bunu nasıl sabitlerim? bios ayarlarındaki fanlardan anlayan bir arkadaş bana yardımcı olabilir mi? hiç anlamıyorum bu işlerden ilk defa sıvı soğutma kullanıyorum.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
Elle fan ayarı yaparak.
CPB kapatıp elle voltaj ve hız verirseniz de azalır, hatta bitirebilir ama bu işi asıl elle güzel bir ayar vermek çözüyor.

CEMpvpvp

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
mahir
termal macunlarını yenileye bilirsin

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
termal macunlarını yenileye bilirsin
termal macunum yeni zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elle fan ayarı yaparak.
CPB kapatıp elle voltaj ve hız verirseniz de azalır, hatta bitirebilir ama bu işi asıl elle güzel bir ayar vermek çözüyor.
aynen araştırmalarıma göre elle sabit bir ayar yapınca çok daha iyi performans alınıyormuş ama bilgim olmadığı için çokta kurcalamak istemiyorum. Bilen birisi olsa iyi olur.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,309
İsim
.
termal macunum yeni zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

aynen araştırmalarıma göre elle sabit bir ayar yapınca çok daha iyi performans alınıyormuş ama bilgim olmadığı için çokta kurcalamak istemiyorum. Bilen birisi olsa iyi olur.
Sıcaklıklara göre tahmini ayar yapıp duruma göre deneme yanılma ile ilerlemenizi öneririm, ben öyle yaparım hep, çok faydalı ve kolay oluyor.

Top Bottom