Neler Yeni

Rehber Anlatacağım Eklentiyle Dil Bilgisi Hatalarını Yapmayacaksınız !

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Normal şartlarda da zaten kelimeyi yanlış yazdığında altını kırmızı işaretleyip Türkçeye uygun olmadığını gösteriyor.
Program bundan farklı ne yapabiliyor?
Noktalama işaretlerini ve de da gibi birçok dil bilgisi kuralını sana hatanı göstererek doğrusunu söyleyip düzeltmene yarıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oh mis gibi yazdığımız her şey kayıt altına alınacak.
O sizin bileceğiniz iş ben gizlilik açısından değil nasıl doğru kullanılır onu anlatıyorum.

Utku Aydın

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,374
İsim
Utku
Normal şartlarda da zaten kelimeyi yanlış yazdığında altını kırmızı işaretleyip Türkçeye uygun olmadığını gösteriyor.
Program bundan farklı ne yapabiliyor?
Cümle sonundaki noktalama işaretlerini de kontrol ediyor ama biraz sıkıntılı. Forumlarda alıntı vs. yaparken komutları da okuduğu için hatalı yazdığını gösteriyor.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Cümle sonundaki noktalama işaretlerini de kontrol ediyor ama biraz sıkıntılı. Forumlarda alıntı vs. yaparken komutları da okuduğu için hatalı yazdığını gösteriyor.
Evet alıntılardaki. Çıkan kodlar hatalı gözüküyor ama tıkladığınız da alttaki yazınızdaki hataları da göstermekte.
1602587424549.png

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Şu an kayıt olmuş bulunmaktayım bu yazdıklarım bir nevi deneme görevi görüyor diyebilirim. Karşılaştığım tek problem yaptığım alıntıyı hata olarak göstermesi. Bunun bir çözümü var mıdır?
O alıntıyı hata olarak göstermesine bir çözüm bende bulamadım. Ama tıkladığında ikona alttaki yazında hata olup olmadığını kırmızıyla gösterecektir.

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Yazım Yanlışı Yapmaya Son! Bu rehber de sizlere göstereceğim eklentiyle birlikte. Yazım yanlışı noktalama hatası falan yapmayacaksınız. Zamanınızı almadan göstereyim.
1.
Aşağıda atacağım linkteki eklentiyi kurunuz.
2. Eklentiyi kurduktan sonra simgesine tıklayınız.
Alıntıyı görüntüle
Tıkladıktan sonra sizlere kayıt olmanızı söyleyecektir. Temp mail gibi sitelerden hızlıca kayıt olabilirsiniz. Ya da kendi mailinizi kullanarak kayıt olabilirsiniz.
Kayıt olduktan sonra mailiniz ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
Her yazdığınız metin de veya bir yazışma chatinde böyle bir ikonlar çıkacaktır.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Yaptığınız yanlışları görmek için tıklayın .
Alıntıyı görüntüle
Böyle bir şey çıkacak tabii yazınız büyüklüğüne küçüklüğüne göre değişebilir. Kırmızıların üstüne tıklayınca sizlere hatanızı ve nasıl düzelteceğinizi gösterecektir.
Böylelikle forumlarda Dil Bilgisi kurallarına uyup sorun yaşamayacaksınız.
İyi Günler Dilerim.
Bunu ilk ben demiştim hatta dün linkini paylaşmıştım. Temp mail hesap açabilirsiniz.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Dün demiştim hatta. Türkçe yaz tam doğru düzeltmiyor fazla bel bağlamayın bu eklentiye.
Ya en nihayetinde işe yarar mı yarar. Ben duruma öyle bakıyorum. Bir noktalama işaretini öğretse kâfi bence.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
güzel rehber