Neler Yeni

Anlık donma sorunu (Hem oyunda hem Windows'ta)

sinaturk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sina Türk
Öncelikle merhabalar sevgili dostlarım.
Eğer konuyu yanlış açtıysam affola ilk defa bir konu açıyorum.
İsmini hatırlamıyorum ama zamanında tavsiyeli sistemlerden birini topladım. (Hazır almadım kendim topladım.) Sistemimin özellikleri topladığımda;
AMD Ryzen 3 1200,
MSI Dual Fan (OC EDITION) 1050 TI,
Corsair 2400 MHz 8 GB RAM,
Toshiba 7200 RPM 1 TB HDD,
Asus A320m-K mATX Anakart,
Hadron 500 W PSU ve
Dark Woofer kasa idi
Ardından sistemde SSD eksikliği ram eksikliği ve dış kasayı beğenmediğim için sistemde yenilikler yaptım bu yenilikler,
Bir adet daha 2400 MHz Corsair marka 8GB ram,
James Donkey 240 GB SSD (m2 değil eski tip),
Asus B350-PLUS ATX anakart ve
Kasa olarak ise Dark Vision Pro ya geçiş yaptım
Bu değişiklikleri yaptıktan sonra sistemi formatladım ancak sistemi formatladıktan 2 hafta sonra windows ta anlık takılıp kalmalar oyunu açtıktan bir iki saat sonra oyunda anlık donmalar yaşamaya başladım ve her format sonrası bu devam ediyor. Oyun oynarken 2-3 saat sonra pcyi yeniden başlatmazsam oyun oynanamayacak hale geliyor Office programlarında 2-3 saat çalıştıktan sonra yine anlık donmalar sıklaştığı için beni çok yormaya başladı ve bu yüzden yine PC yı yeniden başlatmak gerekiyor bunun sebebi nedir? Nasıl düzeltebilirim? HDD ve SSD de bad sector ve hız testi yaptım her şey normal donanımda sorun yok gibi duruyor yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sistemi o HDD veya daha sağlılı sonuç almak için başka bir diske(Flash veya harici hard diskte olur) kurup dener misin tekrar.

sinaturk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sina Türk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemi o HDD veya daha sağlılı sonuç almak için başka bir diske(Flash veya harici hard diskte olur) kurup dener misin tekrar.
tabii ki deneyeyim ancak bu sorunu formattan 1-2 hafta sonra yaşamaya başlıyorum o zamana kadar bir sonuç veremeyebilirim size maalesef...

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
tabii ki deneyeyim ancak bu sorunu formattan 1-2 hafta sonra yaşamaya başlıyorum o zamana kadar bir sonuç veremeyebilirim size maalesef...
JD SSD'ler sorunlu.
Bende Adata SU630 kullanıyordum düzenli bir şekilde sistem donuyordu. Başka bir SSD'e geçince düzeldi.

sinaturk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sina Türk
JD SSD'ler sorunlu.
Bende Adata SU630 kullanıyordum düzenli bir şekilde sistem donuyordu. Başka bir SSD'e geçince düzeldi.
Anladığım kadarıyla SSD yüzünden oluyor şuan hiç bütçem olmadığı için SSD değişimi yapamayacağım ama garantim devam ediyor bu sorunu çözmek için yardımcı olur mu sizce? Yada dediğiniz gibi sistemi HDD ye kurup oyunları SSD de mi kullanayım?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Anladığım kadarıyla SSD yüzünden oluyor şuan hiç bütçem olmadığı için SSD değişimi yapamayacağım ama garantim devam ediyor bu sorunu çözmek için yardımcı olur mu sizce? Yada dediğiniz gibi sistemi HDD ye kurup oyunları SSD de mi kullanayım?
Sanmıyorum.
Oyunu ve sistemi başka diske kurup deneyin. Elinizde 32GB Flash varsa o da olur.

sinaturk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sina Türk
Sanmıyorum.
Oyunu ve sistemi başka diske kurup deneyin. Elinizde 32GB Flash varsa o da olur.
GTA 5 oynarken tekrar olduğunu farkettim kardeşim ve MSI AFTERBURNER kurdum olduğu an fotoğrafını çektim oyun donduğunda GPU kullanımı %0'a düşüyor görüldüğü gibi

Ekler

• IMG-20200529-WA0005.jpg
    IMG-20200529-WA0005.jpg
    68.9 KB · Hit: 69
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,942
Üyeler
167,222
Son üye