Çözüldü✓ Aorus 3080ti ekran kartı egzoz fanı dönmüyor galiba

KınalıKeçi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
299
IMG_20250811_205531.webp

Ekran kartının egzoz fani varmı bilmiyorum ama galiba var ve dönmüyor

Ekran kartım furmark açınca 2 dk içinde 83 derecelere çıkıyor şüphelendim ve macunlarini değiştirdim nerdeyse hiç bir şey değişmedi derece olarak ancak bu fan arızalı mi acaba yoksa soketini mi takmayı unutmuşum

Alıntıyı görüntüle
Ekran kartının egzoz fani varmı bilmiyorum ama galiba var ve dönmüyor

Ekran kartım furmark açınca 2 dk içinde 83 derecelere çıkıyor şüphelendim ve macunlarini değiştirdim nerdeyse hiç bir şey değişmedi derece olarak ancak bu fan arızalı mi acaba yoksa soketini mi takmayı unutmuşum
dönüyoda kırık gibi.

O egzoz fanı değil. Hava akışını düzenleyen yaprak kanatlar.

Kapatıp bulmuşsun da

Alıntıyı görüntüle
Kapattım şimdi baktım fanin altinda fan var gibi duruyordu ona egzoz fanı olabilir mi demiştim ama galiba sadece hava sirkülasyonu için oraya monta edilmiş gibi yerinden oynamıyor
Ekran kartında egzoz fanı olmaz onlar ekran kartının soğuması için olan fanlar havayı dışarı attığı yok.

şuan fan hızı ayarı yaptım slient modundan oc moduna aldım kartı fanlar şimdi daha hızlı dönüyor 2dk değilde 3-4dk da 82 lere çıkıyor ama sabit 86 da kalıyor 15dk da geçse 86 yı geçmiyor şuan bir anormallik varmı acaba yoksa undervolt falan mı yapmam lazım

şuan fan hızı ayarı yaptım slient modundan oc moduna aldım kartı fanlar şimdi daha hızlı dönüyor 2dk değilde 3-4dk da 82 lere çıkıyor ama sabit 86 da kalıyor 15dk da geçse 86 yı geçmiyor şuan bir anormallik varmı acaba yoksa undervolt falan mı yapmam lazım
Mining çıkması gibi. Macun değiştirmeyi dene ama mx6/ptm7950 gibi şeyler kullan. O da sarmazsa termal pad değişimi go brr

Macun+termal ped bakımı lazım macun yerine faz değişimli termal ped kullanmanı öneririm.

Mining çıkması gibi. Macun değiştirmeyi dene ama mx6/ptm7950 gibi şeyler kullan. O da sarmazsa termal pad değişimi go brr
Macun+termal ped bakımı lazım macun yerine faz değişimli termal ped kullanmanı öneririm.
https://www.hepsiburada.com/claw-s-...-performans-termal-macun-4gr-pm-HBC0000787MWC macun olarak bunu sürmüştüm termal padlerde iyi durumdaydı halen nemliydi ve fazla toz kapmamıştı

https://www.hepsiburada.com/claw-s-...-performans-termal-macun-4gr-pm-HBC0000787MWC macun olarak bunu sürmüştüm termal padlerde iyi durumdaydı halen nemliydi ve fazla toz kapmamıştı
Pumpout yapmış olma ihtimali var normal şartlarda ekran kartlarının fabrikasyon macunun pumpout yapması çok zor çünkü baya koyu kıvamda ve kaliteli olurlar eğer kendiniz bakım yaptıysanız bunu faz değişimli termal ped ile yapmanız gerekirdi.

Geri