yusuf7878
Reaksiyon skoru
1,671

Profil mesajları Son etkinlikler Mesajlar Mesajlarının Kategorileri Hakkında

• Bilin bakalım Playstation 3'lerin güç kaynaklarını kim üretiyor? Delta tabii.

1765551548266.webp
    Buralar boş kalmış. Bir şeyler yazayım bari.

1762629750381.webp

1762629754577.webp

HEC ATX300R’a EMI filtresi eklemeye çalışırken, Common choke bobinini yanlış bağladığımdan kısa devre oluştu. Bu yüzden sigorta patladı; sigortayı değiştirdim, ancak anahtarlama frekansı muhtemelen değiştiği için coil whine sesi daha tok bir hâl aldı. Onun değişmesindeki neden de PWM kontrolcüye bir şey olmasından dolayıdır. Büyük ihtimalle PWM kontrolcü de bozuldu. Her kanal artık +1V fazla veriyor. Yani siz siz olun, bir şeyi takarken iki kere düşünün.
    • Beğen
    Reaksiyonlar: B1L0 ve BixiBlake
    Aykut D.
    Aykut D.
    İlk fotoğraftaki standby ve kondansatörün şiş diğer kanalların 12-5-3.3 kanallarının kondansatörlerinin sağlam olduğuna eminmisin? Schottky diyot değişme ile düzelecek bir arızaya benzetemedim .
    yusuf7878
    yusuf7878
    Onlar sağlam. Zaten şiş olan kondansatörler sadece fotoğrafta gözükenler.

Bende neden böyle olduğunu anlamadım. Belki bir yerde lehim çatlağı olabilir ama neden buna sebebiyet versinki? Ana trafoyu ve ana bobini söküp geri taktım belki bunun etkisi olmuştur.
    Aykut D.
    Aykut D.
    Görmediğim için pek bir yorum yapamıyorm ama dediğin gibi montajda bir hatan var olması olası .
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...
  • Yükleniyor...

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,592
Üyeler
193,443
Son üye
kayix