Belli değil. PWM katı komple gitmişte olabilir. DC katı ondan bağımsız olduğundan onda sorun olacağını sanmam. Mümkünse ölçüm yapılması gerek. Tamir edecek çıkar mı orası da muamma.
O direncin neye bağlı olduğuna bakmak lazım. Dejarj direnci olabilir gibi duruyor ama hiç o kadar büyük bir deşarj direnci görmedim. Besleme direncide olabilir. PWM kontrolcü'nün trafosunun bayağı yakınında.
Sıcaklık daha sıkıntılı bir durum. Mosfetler teker teker kontorl edilmeli düzgün bir...
Ne olduda bu hale geldi? Yüksek votlaj mı? Eğer o direnç patladıysa muhtemelen başka bileşenlerede sıçramıştır. Zincirleme etki oluşturuyor çoğu zaman. Sadece onu yaparak düzelmez muhtemelen.
Bu arada güç kaynağı önceden açılmış zaten. Bulk kapsaitör Rubycon ile değiştirilmiş.
Genelde 1.2V - 1.3V civarı çalışıyor aslında. 180W çekti test boyunca. Tabii bir de anakart yüzünden thottle yiyor işlemci. Soğutucuda dahil buna. 52 dereceye göre bence gayet güzel o değerde.
1.4 olduğunu pek görmedim. 1.3 üstünü geçmiyor.
Çoğu bayağı kötü PSU'ya sahip.
Hawk'ı bilmiyorum.
Bitfenix Bpab-N ile geliyor. Muntazam bir güç kaynağı değil. O kadar para vermezdim şahsen.
Xigmatek aralarından en kötüsü. Odin II ile geliyor olması gerek. Bayağı kötü bir güç kaynağı.
Cougar'da GES 850W ile geliyor olması lazım. GES...
Çokluda ne kadar hocam? Bu arada İntel işlemciler zaten render gibi konularda iyi. Oyunlarda o kadar iyi değil. Özellikle L3 önbellekten kaybediyor çoğu zaman. Rekabetçi oyunlarda daha gözle görülüyor hatta.
13600KF'de benzer sonuçlar aldı. Tabii ufak bir thottle yiyor fakat yapacak bir şey...
Hayır, koruma değil. Topoloji. Voltajı Double forward'da ki gibi duty cycle ile arttırmak yerine frekans ile arttırıp azaltıyor. Bu yüzden zaten CW daha çok olabiliyor LLC'de.
High Power'ın o modeli muhtemelen NO-826E tarzı bir platform kullanıyor. O platform normalde A tier yani üst düzey...
A tier alabilecek bir güç kaynağı değil Gold modelleri. İç bileşenler iyi değil o kadar da.
2 adet tanıdığım AURA kullanıyor hiçbirinde CW bulunmuyor. Şansa bağlı.
Boşta CW oluşmasının ana nedeni PWM kontrolcünün verimliliği arttırmak için burst moda geçmesi oluyor. Frekans düştüğü için CW...
ASUS ROG AURA'dan bahsediyorsanız buna geçmenin bir anlamı yok. Daha kötü bir ünite.
A değil, B+ bir ünite. Ayrıca AURA kronik sorunlu değil. 5 kişiden en fazla birinde çıkıyor.
A-GL modelleri zaten fan sesiyle ünlü. Normal. Fiyat beyaz bir PSU için idare eder, normal bir PSU için iyi değil.
Bu arada geç cevap veriyorum kusura bakmayın. Foruma girmiyorum artık.
Mining güç kaynakları zaten yapıları gereği 12V hattını sağlam yapmak zorunda. Millet bu PSU’lara acımadan yük bindiriyor. O yüzden kağıt üstünde vaat ettiği değeri tam veremese bile, çoğu model 1500W civarını bir şekilde verebiliyor.
Konuda geçen BitFenix modeli de gücü gerçekten verebiliyor...
DC tarafında böyle bir durum yok. 12V var en fazla zaten. Fan portuda orada oluyor. PWM tarafına dokunulmadığı sürece poroblem olmamalı. Tabii konu sahibinin elektrik ile ilgisi hiç yoksa bulaşmamalı. PSU denildiği gibi gerçekten tehlikeli.
1770043724
Ufak bir devreyle ısıya duyarlı bir...