Bunu zaten yazımda önceden dedim. %40 - %50 civarı bir performans artışı gerçekleşti anakart değişiminden sonra. FPS ve puan bakımından. Doğru düzgün tam performans alamazsınız. Tam kapasitede işlemciyi madem kullanamayacaksnız ne diye K serisinden alınsın o zaman? Bir anlamı kalmıyor...
Çok da garip değil. Nominal çıkışı arttırabilmek için bulk kapasitörden kısmışlardır. Fiyat politikası veya revizyon farkıdır. Rus bir incelemede 650W'lık halinde de CapXon olduğu yazılmış.
Tekli çekirdek testleri zaten güç tüketmiyor. Ben 50W falan görmüştüm heralde en fazla. Çoklu çekirdekte bende 13600KF 205W+ üstü çekiyor. Soğutucu daha iyi olsa muhtemelen 300W civarını görebilirim gibi.
K serisi alınacaksa soğutuculu düzgün bir B760 şart.
Kendim H610 ile 13600KF kullandım, mosfetler 100+ üstünü görüp anakart sebebiyle throttle yapıyordu ve güç kısıyordu. Bu sebeple hiçbir zaman 90W+ üstünü stabil şekilde göremedim. Sonradan Orta-üst halli bir B760'a geçtim ve bilin bakalım ne oldu? 200W+ üstü yüklerde mosfetler 60 derecede sabit...
Yorumlar genel olarak sesli olduğu yönünde. Birkaç kişi falan sessiz diyordu ama muhtemelen kasaları çok sesli olduğundan anlamamışlardır gibime geliyor.
ENERMAX'ın hala testi yok. Kesin bir şey de yok dolayısıyla. Sadece ne bileyim bulk kapasitörün 390uF olması kötü gözüküyor. Benzer çıkacaklardır muhtemelen.
Onlarda otomatik D.F. teknolojisi var. Ara sıra fanı ters yönde full hızda çevirir. Sonradan buton eklediler o mod için.
Bir de fan ğerisi agresifdi zaten D.F.X serilerinin.
Yani indirimdeki fiyatı iyi. Zaten 3.000TL'de pek bir seçenek yok şunlar dışında:
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gamdias-helios-m2-750b-750-w-fiyati,1095964898.html
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-element-hp1-m750br-h12s-750w-fiyati,674788913.html...
Orada yer alan model ilk Pylon yalnız. II tamamiyle farklı.
1780689088
Yani B- edecek bir güç kaynağı değil pek de. Hatta ATX sınırlarına dayanmış bazı yerlerde. 1mV fazla ripple olsa ATX sınırlarını geçecek. C+ veya C | daha uygun gibi.
H610 ve 12. nesil ikilisi maksimum 4800Mhz destekliyor. Ya anakart değiştireceksin ya da 13 veya 14. nesil işlemci alacaksın. Ancak o şekilde 5600mHz destekliyor. Başka seçenek olmaması lazım.