Neler Yeni

Apu sistem toplamak mantıklımı

REBELDAYI

80+
Dahası  
Uzay montaj kullanmayı düşünüyorum ve Ekran kartı alırsam büyük ihtimalle sistemi full upgrade yaparım birde 350w psu yetermi
Komşum için bugün kurdum. 3200 mhz ram 2x8 mutlaka al. b450 anakart marka model önemli değil al. 300w psu yeterli bu sistem için. bir de ssd alırsan bu iş tamam. uzay montaj kullanmana gerek yok. psu ile satılan bir kasa alsan yeter. Şimdi burdan atlayacaklara söylüyorum. 38 yaşındayım ve 20 yıldır bilgisayar ile uğraşıyorum. "kasa çöp psu çöp yazanların yaşı kadar çalışan psu gördüm ben."

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Merdümgiriz
@PRFormula
Rahat bir sekilde oynarsin. Anakart olarak ben Gigabyte B450M DS3H V2 tavsiye ederim, ileriye yönelik bir sey düsünüyorsan.
S2H mı iyi yoksa bu mu yani hangisi daha ileriye dönük ben de almayı düşünüyorum da
Mesaj otomatik birleştirildi:

Komşum için bugün kurdum. 3200 mhz ram 2x8 mutlaka al. b450 anakart marka model önemli değil al. 300w psu yeterli bu sistem için. bir de ssd alırsan bu iş tamam. uzay montaj kullanmana gerek yok. psu ile satılan bir kasa alsan yeter. Şimdi burdan atlayacaklara söylüyorum. 38 yaşındayım ve 20 yıldır bilgisayar ile uğraşıyorum. "kasa çöp psu çöp yazanların yaşı kadar çalışan psu gördüm ben."
Abi ben de apu almayı düşünüyorum elimde 350w eski bir power var şu anki kapsamda takılı kasa 14 yıllık falan ama power 7 8 yıllık eğer 3400g + 2×8 ram takarsan herhangi bir şekilde işlemci veya Ramin zarar görme ihtimali var mı power falan beklenmedik şekilde zarar görürse?

Nasparus

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,688
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
Sistem Toplama, JS, İktisat, Felsefe, İslam, Müzik
Arkadaşlar çoğumuzun bildiği gibi etherium yüzünden ekran kartı fiyatları uçmuş durumda

Benim bütçemde çok kısıtlı olduğu için (2000-2800) cpu-gpu lu bir sistem toplayamam bu durumda aklım apu sistemlere gitti
Siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum

özelliklebeni uzun yıllar beni idare edebilecek ve bütçeme uygun hangi apu işlemciyi önerirsiniz.
Ryzen5 3400g uzun yıllar idare eder. İlerde 1650 takarsın canavar gibi.

Formula

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
Ahmet Alioglu
S2H mı iyi yoksa bu mu yani hangisi daha ileriye dönük ben de almayı düşünüyorum da

Abi ben de apu almayı düşünüyorum elimde 350w eski bir power var şu anki kapsamda takılı kasa 14 yıllık falan ama power 7 8 yıllık eğer 3400g + 2×8 ram takarsan herhangi bir şekilde işlemci veya Ramin zarar görme ihtimali var mı power falan beklenmedik şekilde zarar görürse?
Ds3h da 4 ram slotu var galiba ama almanı önermem 2 ram slotu orta seviye pc lere yeriyor 4 ram slotluk anakart lars geçmek istersen çipsetini yükseltirsin

REBELDAYI

80+
Dahası  

Geçen hafta bir arkadaşın 15 yıllık kasasına 2400g kurdum. 2x8 3200 mhz ram, 256 gb ssd 500 gb hdd. 3x12 cm fan. 350 watt psu. Hatta psu işlemci soketi 4 pindi 8 pin çevirici aldık 17 liraya. 8 liralık molex sata dönüştürücü kullandık. Kimseden para almadığım için her hafta pc topluyorum.
Paran varsa 300-400 lira bandında güzel bir psu alman daha iyi olur ama yoksa idare edeceksin. İşlemci değiştirirsin ram değiştirirsin anakart değiştirirsin ama iyi bir psu hep kullanılır.
Şu an kullandığım psu ddr3 sistemimden kalma ve çalıştırdığı 3. sistem :D

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Mantıklı

Top Bottom