APU Sistem Topluyorum

Reaksiyon skoru
1
Anakart:Gigabyte B450M H 3600 OC 436tl
İşlemci:Ryzen 3 3200G 3,6Ghz 6Mb Cache 749tl
Ram:Corsair Vengeance 2*8 610tl (Ramda biraz esnek davrandım.Sebebi ise Apu sisteme çift kanal bellek gerektiği için.)
Kasa:Redrock T710bb 500w 353tl
Ssd: ADATA M2 120gb 2280 SU650 ASU650NS38-120GT-C 550MB/s 510MB/s Sata III 213tl

Harddiskim olduğundan harddisk eklemedim.

Sizce yanlış düşündüğüm bir nokta var mı bütçem 2500tl bu sistem 2500 tl ediyor toplamda.
Yardımcı olursanız sevinirim. :)

Son düzenleme:
ilerde ekran kartında en fazla 570 alır psu elinizde patlayabilir

Anakart:Gigabyte B450M H 3600 OC 512tl
İşlemci:Ryzen 3 3200G 3,6Ghz 6Mb Cache 769tl
RAM:T-Force 3000mhz 2*8 628tl (Ramda biraz esnek davrandım.Sebebi ise APU sisteme çift kanal bellek gerektiği için.)
Kasa:Redrock T710bb 500w 353tl
SSD: ADATA M2 120gb 2280 SU650 ASU650NS38-120GT-C 550MB/s 510MB/s Sata III 213tl

Harddiskim olduğundan harddisk eklemedim.

Sizce yanlış düşündüğüm bir nokta var mı bütçem 2500tl bu sistem 2500 TL ediyor toplamda.
Yardımcı olursanız sevinirim. :)
Benim pek aklıma yatmadı. İlerde ekran kartı takarım dersen al böyle, ama hep böyle kalcak dersen bu sisteme anakart ve ram fazla olmuş. 100 lira daha ucuza anakart bulabilirsin hocam birde RAM' i 16 seçeceğine 2x4 seç. Zaten R3 3200G ile fazla büyük oyun oynayamayacaksın 16 GB RAM fazla olmuş olur yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

PSU yu 650 yapmalısın
PSU 650 yapıp evdeki bütün aletleri onamı bağlıcak napsın 650W PSU

Benim pek aklıma yatmadı. İlerde ekran kartı takarım dersen al böyle, ama hep böyle kalcak dersen bu sisteme anakart ve RAM fazla olmuş. 100 lira daha ucuza anakart bulabilirsin hocam birde RAM' i 16 seçeceğine 2x4 seç. Zaten R3 3200G ile fazla büyük oyun oynayamayacaksın 16 GB RAM fazla olmuş olur yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle cevapladığınız için hepinize teşekkür ederim.Benim elimde Asus R7 240 2 Gb var yanına da onu takmayı düşünüyorum.16 ram ise biraz ileriye dönük olsun dedim.Anakartı seçerken ise mhz in yüksek olmasına ve oc desteklemesine göre seçtim en uygunu bu oldu.Yİne de önerdiğin bir anakart varsa ankartın parasından kısıp psu veya direk kasa seçimimi değiştirebilirim.Oynacağım oynalr orta düzeyde olur büyük ihtimal.Haliyle gta 5 ücretsiz oldu. Gta 5 i oynarım.Csgo ,lol ,rainbow siege ,fortnite,the crew ,the forest filan.Şimdi kasayı değiştirmemi mi öneriyorsunuz? ama en fazla 300w çeker diye düşünüyorum tam tdp değerlerini bilmiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.
yanına asus r7 240 2 gb ekran kartı takacağım onu da baz alırsanız.
Teşekkürler.

Öncelikle cevapladığınız için hepinize teşekkür ederim.Benim elimde Asus R7 240 2 Gb var yanına da onu takmayı düşünüyorum.16 RAM ise biraz ileriye dönük olsun dedim.Anakartı seçerken ise mhz in yüksek olmasına ve oc desteklemesine göre seçtim en uygunu bu oldu.Yİne de önerdiğin bir anakart varsa ankartın parasından kısıp PSU veya direk kasa seçimimi değiştirebilirim.Oynacağım oynalr orta düzeyde olur büyük ihtimal.Haliyle gta 5 ücretsiz oldu. Gta 5 i oynarım.Csgo ,lol ,rainbow siege ,fortnite,the crew ,the forest filan.Şimdi kasayı değiştirmemi mi öneriyorsunuz? ama en fazla 300w çeker diye düşünüyorum tam tdp değerlerini bilmiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.
yanına Asus r7 240 2 gb ekran kartı takacağım onu da baz alırsanız.
Teşekkürler.

Öncelikle cevapladığınız için hepinize teşekkür ederim.Benim elimde Asus R7 240 2 Gb var yanına da onu takmayı düşünüyorum.16 RAM ise biraz ileriye dönük olsun dedim.Anakartı seçerken ise mhz in yüksek olmasına ve oc desteklemesine göre seçtim en uygunu bu oldu.Yİne de önerdiğin bir anakart varsa ankartın parasından kısıp PSU veya direk kasa seçimimi değiştirebilirim.Oynacağım oynalr orta düzeyde olur büyük ihtimal.Haliyle gta 5 ücretsiz oldu. Gta 5 i oynarım.Csgo ,lol ,rainbow siege ,fortnite,the crew ,the forest filan.Şimdi kasayı değiştirmemi mi öneriyorsunuz? ama en fazla 300w çeker diye düşünüyorum tam tdp değerlerini bilmiyorum.Önerilerinizi bekliyorum.
yanına Asus r7 240 2 gb ekran kartı takacağım onu da baz alırsanız.
Teşekkürler.
Dediğin sistem ve ekran kartı orta ayarlarda oynayabilir normal ayarlarda her türlü oynatır orta da da oynatabilir ama ultra için bişey diyemiyorum oyunlarda

Geri