Arkadaşlar herkese merhaba 2 gün önce apu sistem dizdim ve monitör sorunu yaşıyorum anakartım Msi A320M-A Pro ve bu anakartta vga girişi bulunmuyor bende daha önce de vga hdmı dönüştürücü kullandığım için sorun olmayacağını düşündüm yanılmışım. Sistemi dün öğlen dizdik ve ne yaparsam yapayım sürekli Out of Range hatası alıyorum vga kablosu veya dönüştürücüden sandım yeni dönüştürücü ve kablo aldım sorun hâla aynı daha sonra 2. monitörümde denedim oda vga sorunsuz olmasına rağmen onda da hata aldım sistemi mi yanlış kurduk düşüncesine girdim arkadaşımın hdmı girişli monitörünü getirdim ve sorun olmadığını çalıştığını gördüm sistemi kurduk sorunsuz şekilde tüm amd driverlerini win10 güncellemelerini attık bilgisayara daha sonra anakartın kendi vga driverini bulup onuda kurduk bazı forum konularında çözünürlük desteklemediğinden olduğunu belirtmişler arkadaşımın monitöründen hz ve çözünürlüğü de en düşüğe çektim fakat nafile herhangi bir çözüm yolu bulamadım ne yaptıysam yapayım pandemiden dolayı çalışamıyorum o yüzden monitör alacak bütçem yok maalesef yardımcı olacak biri varsa sevinirim.
Sistem;
Msi A-320M-A PRO
Ryzen 3 3200G
240GB Sandisk ssd
8GB GSkill ram
Hata;
Sistem;
Msi A-320M-A PRO
Ryzen 3 3200G
240GB Sandisk ssd
8GB GSkill ram
Hata;