Neler Yeni

Araba sabahları zor çalışıyor.

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Şu kış ayı boyunca arabam havanın fazla da soğuk olmamasına rağmen sabahları nazlı çalışıyor. Genel de 5 saniye de falan çalışıyor araba. Hiç direk marş verir vermez çalıştığını görmedim. Kızdırma bujilerinin sönmesini de bekliyorum ancak gene de fayda etmiyor. Bu arada İzmir de kış boyunca geceleri en fazla -4'ü falan görüyor. Aracım Ford Tourneo Connect 1.8, 110 PS.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,070
İsim
Serkan
Şu kış ayı boyunca arabam havanın fazla da soğuk olmamasına rağmen sabahları nazlı çalışıyor. Genel de 5 saniye de falan çalışıyor araba. Hiç direk marş verir vermez çalıştığını görmedim. Kızdırma bujilerinin sönmesini de bekliyorum ancak gene de fayda etmiyor. Bu arada İzmir de kış boyunca geceleri en fazla -4'ü falan görüyor. Aracım Ford Tourneo Connect 1.8, 110 PS.
Büyük ihtimal akü zayıftır

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kış boyuncamı genelde 5 sn sürüyor. Yoksa yazında aynı mı ?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
12 küsür gözüküyor akü şarjı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kızdırma bujilerinden şüpheleniyorum biraz. Bundan dolayı olabilir mi acaba? 140.000 KM'de ve daha hiç kızdırma bujileri değişmedi.
Kızdırmadan olabilir. Hocam yarın kontağı açın bir 10 15 saniye bekleyin sonra 1 2 defa daha açıp bekleyip kapatın. Sonra bir daha basın hocam alırsa yüksek ihtimalle kızdırmadandır.

Kontfire

80+ Silver
12 küsür gözüküyor akü şarjı.

Kızdırma bujilerinden şüpheleniyorum biraz. Bundan dolayı olabilir mi acaba? 140.000 KM'de ve daha hiç kızdırma bujileri değişmedi.
Marş esnasında mi 12v görüyor yoksa boştayken mi ?

Kaan Lothbrok

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
773
İsim
kaan emre
Marş esnasında mi 12v görüyor yoksa boştayken mi ?
Araba çalışmıyorken.

Kızdırmadan olabilir. Hocam yarın kontağı açın bir 10 15 saniye bekleyin sonra 1 2 defa daha açıp bekleyip kapatın. Sonra bir daha basın hocam alırsa yüksek ihtimalle kızdırmadandır.
Daha önce bu dediğinizi yaptım. İlk önce kızdırma bujilerinin sönmesini bekledim. Sönünce kontağı kapattım ve tekrardan açtım. Bu olayı 3 kez falan yaptım ancak değişen bir şey olmadı.

Kontfire

80+ Silver
Araba çalışmıyorken.

Daha önce bu dediğinizi yaptım. İlk önce kızdırma bujilerinin sönmesini bekledim. Sönünce kontağı kapattım ve tekrardan açtım. Bu olayı 3 kez falan yaptım ancak değişen bir şey olmadı.
Araç boştayken 12 V düşük bir değer hocam hele ki 1.8 motor için, sorun aküden kaynaklı. Marş esnasinda muhtemelen 11-12 V arası çekecektir zaten yani akünün değişim vakti gelmiş

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,342
İsim
Ahmet Sevinç
araba sabahları ayılamıyo demek ki

Kontfire

80+ Silver
Eğer yakın zamanda aküyü degistiremezseniz, aküyü sarja verin bir dükkana. Kısa mesafelerde aracı kullanmayın, çalıştırdığınızda en az 1 saat yolculuk yapmalısınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,003,331
Üyeler
158,991
Son üye
Furko801