Neler Yeni

Arabanın şanzımanında sorun var

Ferhatc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Ferhat
Araç babamın 2015 model clio 4 dizel otomatik bugün arabaya binerken geri vitese taktım (R)
Ama gitmedi uyarı verdi vites kutusunu kontrol edin diye ileriye taktım (D) gidiyor ama birinci viteste ikiye geçmiyor birinci viteste arabayı zorlamadan sanayiye üç Farklı yere götürdüm birisi yağ birisi şanzıman kartı birisi motor falan dedi anlamadım araba aldığımızda 150 bindeydi babam köye gidip geldi 158 binde araba yeni geldi bende 1 haftadır kullanıyorum bana kaldı ve normal bir şekilde sürüyorum arabayı kasislerden falan da yavaş geçerim hani araba bana kaldı anlayacağınız ne yapmam lazım sorun nedir.?

Sanayide 3 farklı yere götürmüş hepsi farklı farklı yerlerde sorun var demiş
Clio'nun otomatik şanzımanının nasıl çalıştığını bilmiyorum hocam. Tekrar okuduğumda dediğiniz yeri yeni gördüm. Bana beyin kaynaklı bi sorun gibi geldi niyeyse; bu konularda @Denizgezen hocam bilgili çevrimiçi olduğunda bakar yalan yanlış bilgi vermek istemiyorum.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Edc şanzımanla güzel acı bir anım var.
2013 fluence 1.5 dci edc şanzıman. Arava 1 3 5 çalışıyor 2 4 6 yok. Sorun kavramada bunu anladık. Bunların tüpün ayaklarında tırnaklar varmış onlar geçmeli falan filan biz bu şanzımanı 3 kere söktük. Sonra azeri biz usta bu tırnak işini çözdü olay çözüldü. Her neyse bunu geçeyim.
Şanzımanın bu kmde sorun çıkarması anormal diye düşünüyorum. Normalde edc şanzıman daha uzun ömürlüdür yani
İstanbuldaysan topkapı bir sanayiye veya ikitelliye bir bakmanı öneriyorum. Şuan buradan bu arızalı desem yanlış çıkacak. Değil desem yanlış çıkacak. Aracı görmeden ne desem doğru olmayabilir

Ferhatc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Ferhat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Edc şanzımanla güzel acı bir anım var.
2013 fluence 1.5 dci edc şanzıman. Arava 1 3 5 çalışıyor 2 4 6 yok. Sorun kavramada bunu anladık. Bunların tüpün ayaklarında tırnaklar varmış onlar geçmeli falan filan biz bu şanzımanı 3 kere söktük. Sonra azeri biz usta bu tırnak işini çözdü olay çözüldü. Her neyse bunu geçeyim.
Şanzımanın bu kmde sorun çıkarması anormal diye düşünüyorum. Normalde edc şanzıman daha uzun ömürlüdür yani
İstanbuldaysan topkapı bir sanayiye veya ikitelliye bir bakmanı öneriyorum. Şuan buradan bu arızalı desem yanlış çıkacak. Değil desem yanlış çıkacak. Aracı görmeden ne desem doğru olmayabilir
Hocam arabayı özel servise getirdim ve beyin kaynaklı dendi arızadan bi gün önce yıkamıştım arabayı adam da ondan olabilir dedi

HamsiKraker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,392
İsim
Emre Yılmaz
Hocam arabayı özel servise getirdim ve beyin kaynaklı dendi arızadan bi gün önce yıkamıştım arabayı adam da ondan olabilir dedi
Bu beyin nerde ki su temas ediyor? Bizde de volvo s40 2006 vardı. Arabanın beynine su temas ettiği için yolda giderken sağa çek diye uyarı veriyor, çekince motoru kitliyordu. Birkaç kere bu sorunu çıkarttı ve arabanın 1/4 ü kadar masraf açmıştı.. Arabanın beynine su nasıl bu kadar kolay kaçıyor anlam veremiyorum

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Onun beyni şanzımanın üzerinde. Eğer motora foşur foşur su tutmadıysan ki onun su alacak pek yeri yok , bozulmaz.
Bence biraz müşteri kaynaklı hata demek için demiş olabilirler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu beyin nerde ki su temas ediyor? Bizde de volvo s40 2006 vardı. Arabanın beynine su temas ettiği için yolda giderken sağa çek diye uyarı veriyor, çekince motoru kitliyordu. Birkaç kere bu sorunu çıkarttı ve arabanın 1/4 ü kadar masraf açmıştı.. Arabanın beynine su nasıl bu kadar kolay kaçıyor anlam veremiyorum
Bu beyin her araçta değişir. Egeanım beyni sağ farın arkasında. Çoğu fransızın farın arkasında. Bmwlerde torpidonun orada. Vag grubunda genelde akünün arkasında sigorta kutusunun dibinde. Yani her araçta değişir

Ferhatc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Ferhat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Onun beyni şanzımanın üzerinde. Eğer motora foşur foşur su tutmadıysan ki onun su alacak pek yeri yok , bozulmaz.
Bence biraz müşteri kaynaklı hata demek için demiş olabilirler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu beyin her araçta değişir. Egeanım beyni sağ farın arkasında. Çoğu fransızın farın arkasında. Bmwlerde torpidonun orada. Vag grubunda genelde akünün arkasında sigorta kutusunun dibinde. Yani her araçta değişir
Hocam araba perşembe gününden beri sanayide yatıyor usta hala beyin arıyor internette beyin tamir eden bir yer buldum 5000TL ye tamir edeceğini söyledi bugün kargolayıp göndereceğim sizce tamir olur mu bu parça kesin çözülür sorun dedi ne yapayım? @Denizgezen

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam araba perşembe gününden beri sanayide yatıyor usta hala beyin arıyor internette beyin tamir eden bir yer buldum 5000TL ye tamir edeceğini söyledi bugün kargolayıp göndereceğim sizce tamir olur mu bu parça kesin çözülür sorun dedi ne yapayım? @Denizgezen
İçine göre değişir bir şey diyemem. Olabilir de olmayabilir de. Kazalı bir araçta pimleri kırıktı beyini komple değiştirdik. Yani ne desem yanlış olabilir

Top Bottom