Neler Yeni

Yardım Aracın Antifrizini doldurdum (bugün) ama kendi kendine bitmiş?

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
Opel Astra 2016 J kasa.
Haftalar önce değişmiştik, belki de bitik şekilde kullandık. Bugün yıkamak için açtığımda olmadığını görünce doldurdum, 30 dakika önce kontrol ettim neredeyse bitmeye yakın derecede azalmış.
Tanıdık biri vidaları sık gibi bir şey dedi ama sıkacak uygun alet vs. yok. Kaçırdığı yer hafif parlak siyah olan yer. Aynı hizadaki hortumların üstü ve en alt antifriz olmuş.
Yarın evdekiler uzun yol gidecekti. Bir bilgisi olan var mı?
WhatsApp Image 2024-10-07 at 22.33.33.jpeg

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
966
İsim
mehmet ali oğuz
Sıkıntılı durum soğutma suyuna dkkat etmek lazım. Benimde başıma gelmişti usta tam takamamıştı boruyu antifrzde boşa gitmişti fark etmesem araba motor yiyecekti. Delik yırtık ws vardır o kelepçe kendinden sıkıyor zaten yeterince

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıkıntılı durum soğutma suyuna dkkat etmek lazım. Benimde başıma gelmişti usta tam takamamıştı boruyu antifrzde boşa gitmişti fark etmesem araba motor yiyecekti. Delik yırtık ws vardır o kelepçe kendinden sıkıyor zaten yeterince
Daha önce de kaçırdığı için değiştiler. Sanırım Opel Astralarda kronik sorun sürekli sızdırıyor. Yine de bir kaç saat içinde neredeyse tamamın bitmesi çok saçma geldi. Bizimkiler yola çıkmadan önce fark etmişim iyi ki. Mecbur yarın ustaya gidecek başka çözümü yok.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
966
İsim
mehmet ali oğuz
Daha önce de kaçırdığı için değiştiler. Sanırım Opel Astralarda kronik sorun sürekli sızdırıyor. Yine de bir kaç saat içinde neredeyse tamamın bitmesi çok saçma geldi. Bizimkiler yola çıkmadan önce fark etmişim iyi ki. Mecbur yarın ustaya gidecek başka çözümü yok.
Usta benim hortumu takmıştı içine kıvırıp takmış ters yerde diye geri götürmek yerine kendim yapmıştım. Cok kaçırma durumlarında hortumlar ısınınca kaçırma yapıyordur . Ben mesela ayrıca ayarlı kelepçe takıp kendim sıktım sızdırmayı öyle engellemiştim. Reno kangoo araç

atiizdmr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Atilla
Tam anlayamadım ama orda su flanşı var gibi o şekilde yola cıkmasınlar yüksek basınçta o plastik parça yarılabilir. Tam olarak nerden kaçırıyo onu bir tespit etmen lazım

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
Tam anlayamadım ama orda su flanşı var gibi o şekilde yola cıkmasınlar yüksek basınçta o plastik parça yarılabilir. Tam olarak nerden kaçırıyo onu bir tespit etmen lazım
Akşam tam anlayamadım telefon ışığıyla baktım ama işte o ıslak olan yerden aşağısına doğru damlamış ful çünkü o hizadaki yerler ıslanmış. Tam o ıslak olan plastiğin çizgisinde kabarcık kabarcık su vardı biraz oradan olabilir veya anlamadım çatladı vs. altından mı damlıyor bilemiyorum.
O şekilde çıkmayacaklar yarın baktıracağız mecbur.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
966
İsim
mehmet ali oğuz
Benim usta su koy git diyordu bana adama antifiriz yalvar yakar koyduruyorum trabzon sanayi biraz sıkıntılı :D

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
Benim usta su koy git diyordu bana adama antifiriz yalvar yakar koyduruyorum trabzon sanayi biraz sıkıntılı :D
O da zararlı diye biliyorum. Hadi akmasa sadece onu koyalım da o da akıp gidecek.

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
966
İsim
mehmet ali oğuz
O da zararlı diye biliyorum. Hadi akmasa sadece onu koyalım da o da akıp gidecek.
Evet pas yapıyo sistem zamanla sorunlar çıkarıyor. Ayrıca antifriz kaynamıyor donmuyor su kaynıyor :) Öncelikle kaçağı çözüp ustaya güvenme gene ara ara takip et baktın 1 hafta boyunca su seviyesi sabit kaçırma yok tamam oldu diyip rahatlayabilirsin.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dostum merhabalar
Araban termostatın lastiğinden su kaçırıyor. Bu şekilde yola sakın çıkma. Araba termostatı açtıktan sonra sürekli su eksiltir. Contayı yakarsın. Git ustana söyle yaptır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu 1.6 ecotec motorlarda termostat hastalıktır. Sakın ihtimal etme

eneskaya6

80+ Silver
Uzun yol yapmayın hatta yol yapmayin direk ustaya git masrafı katlayabilir yoksa

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,492
İsim
Oğuz
Dostum merhabalar
Araban termostatın lastiğinden su kaçırıyor. Bu şekilde yola sakın çıkma. Araba termostatı açtıktan sonra sürekli su eksiltir. Contayı yakarsın. Git ustana söyle yaptır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu 1.6 ecotec motorlarda termostat hastalıktır. Sakın ihtimal etme
Uzun yol yapmayın hatta yol yapmayin direk ustaya git masrafı katlayabilir yoksa
Yapıştırdılar parçayı. 3 Litre antifriz ve işçilik ile birlikte 1100 TL para aldılar. Şu anlık sorun yok ama yapıştırılan yerin çatlamayacağı benim aklıma yatmadı. Daha 1.5 ay önce değiştirilen boru, ona da 1k küsür vermiştik yine.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,812
Üyeler
161,503
Son üye
Kadir Kardeş
Top Bottom