Neler Yeni

Yardım Aras kargo şubesinin hakareti ne maruz kaldım

Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Erhan Akçay
Evet kasım indirmlerin den dolayı aksamalar özellikle hacmi iş potansiyeli yüksek kargolarda sıkntı var. Ama şube arandında şikayet olsun olmasın müşteriye hakaret kaba konuşma olmaz. Müşteri hemen saydırmadığı sürece, konudaki arkadaşımız öyle yapmadını beyan ediyor.

Çalışan kişi iyi bir usluble "anlayışınız için teşekkürler kusura bakmayın" demeli kişi "müşteri" anlamayıp küfür ediyorsa o da mecburen karşılık verir veya teli kapatır. Gerekirse o müşteriyi şikayet eder ama burada öyle bir durum yok gibi anlatılana göre.

Bu arada bazı şubeler teli hiç açmıyorlar bile kimseye ulaşamıyorsun, mesela sürat kargo geçen hafta yoğunluktan dolayı ist maltepe aktarmada antepten 2 günde gelen m2 ssdyi 5 gün aynı yerde beklettiler oranın telefonu da çalışmıyor hiç bilgi alamıyorsun. Mecburen dağıtım şubesinin getirmesini bekledim.

Gelen adamı da tanıdım dan çok dert yanmadım, abi yoğunluk var kusura bakmayın dedi.

Yani konu sahibi arkadaşta muhtemelen buna yakın bir tepki açıklama bekledi aslında.

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Furkan Aydın
Türkiye deki şirketlerde denetim , ceza olmadığı için herkes kafasına göre takılıyor. Normalde bir ticari şirketin temel amacı müşteridir. Müşteri sana hakaret etmediği sürece huyuna gitmeli ve düzgünce açıklama yapmalısın. Ama nerde bizim ticari şirketlerde böyle düzgün görüş. Bakın ben dolu olmayan saatlerde kaçkere bulunduğum yere cam ürün sipariş ettim üzerinde de kocaman kırılacak yazıyor. Bu ürünlerden 5 tanesinden 2'si kırılmadan gelmiştir. Eğer insanlar işini doğru yapsa bu şikayetleri görmeyeceksiniz. Eğer devletimiz halkının hakkını karşılayabilse ve müşterisini mağdur eden şirketlere cezasını düzgün verse bunları yaşamayacağız. Bu yüzden ben bu şirketlerin sürekli ifşa edilmesi taraftarıyım. Eğer tanıdığınız yüksek takipçili bir kanal varsa (twitter,instagram gibi haber kanalları) buralara iletin paylaşılsın. Tek bu konuda değil ben Türktelekomla aynı sorunu yaşadım ve 1 ay boyunca işimi yapamadım. Tüketici haklarının 2-3 ay sonraki kararı kullanmadığım günlerin iadesi oldu fakat benim işimi yapamamamdan dolayı kaybettiğim zararı kim ödeyecek ? İşte bu yüzden devlet milletin arkasında değilse bir sonuç almamız çok zor.

Lucifer35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre
zamanında aras çok uğraştırmıştı beni. 2014-2018 arasında en iyi kargo firmasıydı fakat 50 kilo malzemeyi sırt çantama yükleyip gelmiştim. Şikayetvarda şikayet açınca dağıtımla getiriyorlardı. Çok cins bir şirket. Size gelecek olunca da, evet oradaki çalışana çok yüklenmişsiniz adam araba bozuldu diyorsa bunun raporu var tutanağı var tamire gidecek genel merkezden onay alınacak derken.. tabi kötü niyetli de olabilir bilmiyorum ben 3. şahıs olarak konuşuyorum. aras mı tövbe. :)
not: bence siz 2. günden aradınız kavgayla veya bugünle birlikte 1 hafta oldu yoksa kargonun 1 hafta şubede bekleme gibi bi durumu yok geri gönderilir. dağıtım günü varsa o güne kadar bekler en fazla. pazartesiden cumaya o da.

Zaten ses kayıtlarını alıyordum, onlara güvendiğim için. Pazartesi günü evde yoktunuz, adresiniz yanlış mesajı gelince aradım. Telefona bir hanımefendi çıktı ama üslubu bozuktu. "Hadi," dedim, "çalışan bir sürü kişiyle muhatap oluyorlar falan." Ancak Aras Kargo’nun müşteri hizmetleriyle alakası yok. Neyse, adresimi düzelttiler (sözde).

Salı günü aradım, "Kargonuz dağıtımda," dediler. Ne bir mesaj ne başka bir bilgi geldi. Saat 19:00-19:04 arasında yine aynı mesaj geldi. Ben artık çıldırıyordum. Çarşamba günü tekrar aradım. "Yanlışlık olmuş," dediler. "Bugün dağıtıma çıkar mı?" diye sordum. "Evet," dediler. Üstünden bayağı saat geçti. Saat 18:00’de teyit etmek için tekrar aradım. "Arabamız bozulmuş," dediler. Koskoca Aras Kargo’nun arabası bozulmuş! "Kargomu mu kaybettiniz?" dedim. "Hayır," dediler.

Perşembe günü oldu. Ben zaten sürekli arıyordum. Dağıtım olamayacağını, kargonun bozuk arabayla birlikte dağıtım merkezinde olduğunu söylediler. Perşembe günü şikayet ettim. Resmen çocuk kandırır gibi insanı kandırıyorlar. Neyse, cuma günü de aynı şey oldu. Cumartesi günü tekrar aradım. "Neden kargo gelmiyor?" diye sordum. "Çalışan kişi geceye kadar bekleyin, Allah izin verirse elinize geçer," dedi. Ama yine mesaj gelmedi. O noktada artık takip numarası gelmemesinden dolayı bir şeylerin ters gittiğini anladım.

Zaten pazar günü çalışmadıkları için iş yine uzadı.

---

• Beğen
Reaksiyonlar: Ayet

eneskaya6

80+ Silver
Yurtici ve ups dışında hepsi rezil. 2-3 sene önce klima siparişi vermiştim klima aras kargo şubesine ulaşmış ve 2-3 gün orada bekliyormuş iş yoğunluğundan farketmemiştim internetten bakınca teslim edilemedi evde yokmuşuz diye mesaj vardı işin komik tarafı evde hergun en az 2-3 kişi vardı şubeye gittim klima şubede kenarda duruyordu adamlar taşımaya ugrasmamıs bile. arabam olmasa nasıl eve goturecektim mesela

LaZz61

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
967
İsim
mehmet ali oğuz
Gelirsem kavga çıkar he biraz empati sevgi ve saygı herşeyi şikayet ederek çözemiyoruz ne yazıkki

ismailx16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
İsmail
Hacimleri büyük olacağına hizmeti kaliteli olsun. Türkiye'nin en çöp kargo firmaları sırasıyla Aras > MNG diye gidiyor. Horoz Lojistik gibi ufak firmalar bile bunlardan kat kat daha iyi hizmet veriyor. Aras zaten bana da yıllarca çektirdi. Yurtiçi kargo ile gönderilen ürün ne hikmetse teslim günü neyse o gün hatta yeri geliyor erken teslim ediliyor. Aras 1 hafta da bile getiremediği oluyordu. Bundan 7 sene önce falan evimin bulunduğu bölgeye dağıtıma bile gelmiyordu adamlar. Gidip şubeden almak zorunda kalıyordum.

Adamlar transfer aracından kargo indirirken bizim kargolarımızla futbol oynuyorlar daha ne yapsınlar hizmetin en kalitelisi değil mi? (!)

MNG desen o da ayrı telden çalıyor. Amazon dan bilgisayar aldım. MNG kargo ile gönderdiler. Cihaz geldi her şey iyi hoş sonra memnun kalmayıp iade etmek istedim. Evden teslim al seçeneği ile gönderilen kargo ile iade açtım. MNG kuryesi geldi, normalde öğlen ya da öğleden sonra 1-3 arasında gelmesi gerekiyor. Adam mesaisini bitirmiş evine giderken geldi, elektronik cihaz olduğu için alamıyoruz şubeden göndermeniz gerekiyor diyip gitti. Kocaman bilgisayar kutusunu 16-17 km uzaklıktaki MNG şubesine otobüsle rezil bir halde taşımak zorunda kaldım.

Yani kim ne derse desin ben bu kargo firmalarından nefret ediyorum, işlerini düzgün yaptığını düşünmüyorum. Hele ki şubeler desen onlar bambaşka bir dünya da yaşıyorlar.
Aras gercekten de les gibi bir firma. 2 gun once temudan siparisim geldi. Adamlar dagitima cikartip baska eve goturmus. Bana mesaj geldi “teslim edilmistir” diye. Hemen aradim “abi ben teslim almadim ne alaka” fln diye. Adam sonra kargoyu getirdi “kardesim kapi numarasi karismis” diyor. Yav tamam karisabilir problem degilde siz mesaj olarak teslim kodu fln yolluyorsunuz. Bu kodu b*ku b*kuna sus olsun diye mi yolluyorsunuz. Mesaji fln gormesem parasini verdigim urunude alamicaktim.

Lucifer35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre
Gelirsem kavga çıkar he biraz empati sevgi ve saygı herşeyi şikayet ederek çözemiyoruz ne yazıkk
Hatta bekletiyor beni bilerek 3-4 dk bilmiyorum saçma sapan muhabbetler ediyorlar birde diyor halen kapatmadın mı dahalen diye ? müdürünüz ile görüşmek istiyorum dediğimde ise yok sana müdür dedi bencil karaktersiz neler neler şubeye gelirsem kavga ederiz demek mi acaba argo 🤔

qBlade

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdinç Atak
Ne işsiz insanlarsınız ya. Kampanya dönemi yoğunluğu olabilir az anlayış gösterin. Cimere şikayet etmişsin direk. Haketmişsin. Şimdi paşa paşa git al kargonu. Şikayet etsen bile bir şey olmayacak genel merkezden ceza kesintisi yer kapanır konu. Olan senin zamanına kargona olur.
Adam hakkını aramış gitmis şikayet etmiş sonra şube özür dileyeceğine adama hakaret etmiş. siz de işsiz diyip hak etmişsin diyorsunuz şaka mısın hocam ya dükkanının ismini ver de alışveriş yapmayayım.

ege1881

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ege Y.
Bence kargocu haksız ya hiç okumadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Geçende forumdan birisinin başına gelmişti aula 75 söylemiş LED lamba gelmiş o da Aras kargoydu galiba

Lucifer35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Emre
Adam hakkını aramış gitmis şikayet etmiş sonra şube özür dileyeceğine adama hakaret etmiş. siz de işsiz diyip hak etmişsin diyorsunuz şaka mısın hocam ya dükkanının ismini ver de alışveriş yapmayayım.
Bu firma ve soru cevap kısmına yazdığımda ilk başlarda biz kargoyu zamanında teslim ettik sizin sorununuz dedi bana genel merkezi arıyorum firmanın açmıyorlar soruyorum sesli müşteri hizmetlerimiz bulunmamakta diyorlar çok çaba gösterdim eğer kendileri benim yerime satıcı olaraktan muhatap olsalar böyle olmazdı diye düşünüyorum

Ekler

• Screenshot_20241209-150530.png
    Screenshot_20241209-150530.png
    621.9 KB · Hit: 11
  • Beğen
Reaksiyonlar: Ayet

Ayet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Ayetullah Taylan
Ben bisiklet aldım arasla getirdiler üzgün mitsubishi arabasıyla adam girdi arabaya koskocaman kutuyu dik bir şekilde yere attı kutu hem sertçe düştü hem yatay bir şekilde de düştü. Bunların hepsini gözümün önünde yaptı velet olduğum için bir şeyde diyemedim. Ah ulan ne sinirlendim şimdi aklıma gelince

7171132

80+ Bronze
Bu firma çalışanları bir garip sanırım.
Daha önce çalıştığım bir iş yerinde kargoları bu firma ile de gönderiyorlardı. Bizim iş yerindeki dağıtımcı çocuk kargoyu bırakmış, oradaki çalışan arkadaş çocuğa hakaret etmiş. Dağıtımcı üzgün şekilde gelince patron ne olduğunu sormuştu. Patron sakin birisi değildi, sinir haplarıyla ayakta duruyordu. Olayın devamı çok karıştı anlatmayayım fakat bu firmanın çalışanlarıyla ilgili nedense genel olarak böyle olaylar duyuyorum.

Ayet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
319
İsim
Ayetullah Taylan
hacimleri büyük olup böyle şeyler yaşanacağına hepsi küçük kalsın kimin umrunda? “hAcİmLerİ bÜyÜk”müş.

Top Bottom