Arduino Konusunda Yardıma İhtiyacım Var

Salih OG.

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar,
Arduino ile direksiyon seti yapmak istiyorum. Bu boş günlerde canım sıkıldı. Ancak, izlediğim videoda arduino haricinde birçok kablo kullanılıyordu. Fazlasıyla kafam karıştı. Bu konularda bilgili olan birileri bana yardımcı olabilir mi acaba?
Detaylıca, neyi merak ettiğimi anlatacağım. Buraya video linki bırakamıyorum, reklam sayılır.

Merhaba arkadaşlar,
Arduino ile direksiyon seti yapmak istiyorum. Bu boş günlerde canım sıkıldı. Ancak, izlediğim videoda arduino haricinde birçok kablo kullanılıyordu. Fazlasıyla kafam karıştı. Bu konularda bilgili olan birileri bana yardımcı olabilir mi acaba?
Detaylıca, neyi merak ettiğimi anlatacağım. Buraya video linki bırakamıyorum, reklam sayılır.
Video linki bırakabilirsin dostum. Yasak değil :)

• Beğen
Reaksiyonlar: ust4
Yardım istediğin için paylaşıyorsun videoyu. Bir çok kez müzik linki de bıraktık bunlar destekleme amacı gütmediği için reklam sayılmaz diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar,
O kablolara jumper derler genelde general io için, haberleşme (uart, spi) için, sensör bağlama vb işler için kullanılır.

(
), (
) Videonun bu zamanlarındaki kablolar ne kablosu? Nereden tedarik edebilirim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ve bu kırmızı, turuncu, siyah kabloların nereye lehimlenmesi gerektiği fark ediyor mu?

Son düzenleme:
Hocam jumper derseniz bir elektronik dükkanında buna benzer kablolar verecektir size yada direk kablo isteyeceksiniz bu kalınlıklarda istediğiniz uzunluklarda.

Kablolarında bağladı yeri önemli çünkü pptansiyometre voltajı bölüyor yani 0 volt ile 3.3 volt arasında gezmesin sağlıyor. Bunu da adc pinine bağlayıp direksiyon açısı elde ediyorlar. Belki programda adc pininin yeri değişebilir ama toprak ve 3.3 voltun yeri değişmez.

Geri