Neler Yeni

Arkadaşıma bir mail gelmiş, para istiyor yoksa verilerini yayınlayacakmış.

Reaksiyon skoru
19
Arkadaşıma bugün bir mail geldi, işte klasik metin var ya onu göndermişler. Seni uzun süredir izliyorum, verilerin ve görüntülerin ben de şu bitcoin hesabına 1300 dolar gönder ben de hiçbir şey yapmiyim tarzı bir şey. Burada kafamızı karıştıran şey adamın bize arkadaşımın pc sinden SS göndermesi oldu. Arkadaşım birkaç ay önce Genshin İmpact miydi neydi o oyun için YT den hile indirmiş, video da böyle 300 izlenen bir video. Ne önerirsiniz?

Engel basıp geçsin

Arkadaşıma bugün bir mail geldi, işte klasik metin var ya onu göndermişler. Seni uzun süredir izliyorum, verilerin ve görüntülerin ben de şu bitcoin hesabına 1300 dolar gönder ben de hiçbir şey yapmiyim tarzı bir şey. Burada kafamızı karıştıran şey adamın bize arkadaşımın pc sinden SS göndermesi oldu. Arkadaşım birkaç ay önce Genshin İmpact miydi neydi o oyun için YT den hile indirmiş, video da böyle 300 izlenen bir video. Ne önerirsiniz?
Bilgisayara güzel bi format hesaplarının şifresini değiştirsin. Bu kadarı yeterli.

Kanka siber güvenlik okuyorum hocama da öyle mesajlar gelmiş gösterdi geçen gün hoca silmiş hayatına devam etmiş bir şey yapmanıza gerek yok takmayın.

"Parayı göndersin" desek 1300 dolar gönderemeyeceği için, dert etmesi gereken bir durum yok.
Cevaplamasına bile gerek yok yani. Devam etsin.

İlk olarak bilgisayarı formatlayıp hesaplarınızın şifrelerini değiştirin. İkinci olarak mail gönderen kişi hakkında suç duyurusunda bulunup hayatınıza devam edin.

Onun hakkında bir bilgim yok şuanlık ama dert etmenize gerek yok. Hocama soracağım nasıl oluyor vs öğrenmek istedim.

Anladım, peki pc den ss nasıl alabiliyor ki bu adam
Hileleri yapanlar bunu içine ekleyebiliyor.
Hatta bir YouTuber bunu yaparak videolar çekiyor.
(farklı oyunlarda da bu tarz videolar bulabilirsiniz.)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,089,965
Üyeler
173,284
Son üye
Adem Blcn
Geri